Kursus Pembinaan Model dan Analisis Unjuran Kewangan

Objektif yang dijalankan melalui Kursus Model dan Analisis Unjuran Kewangan, adalah untuk membolehkan peserta memahami aspek asas pembinaan model kewangan dan menganalisis unjuran kewangan, dan juga dapat membina melaksanakan model-model ini melalui penciptaan hamparan kerumitan tertentu. Dalam pengertian ini, kursus ini membolehkan para peserta memperoleh kekuatan yang diperlukan dari segi teknikal untuk membangun dan menggunakan dalam kerja harian mereka semua kuasa pemodelan kewangan.

PENERIMA KURSUS PEMBINAAN MODEL DAN ANALISIS PROYEKSI KEWANGAN

- Pengarah Kewangan

- Penganalisis Kewangan

- Perunding Kewangan

- Semua profesional yang berminat untuk memperdalam Pemodelan Kewangan.

STRUKTUR KURSUS PEMBINAAN MODEL DAN ANALISIS PROYEKSI KEWANGAN

E l Kursus Pemodelan dan Analisis Unjuran Kewangan mula menangani Perakaunan Asas Enterprise (Penyata Pendapatan, Lembaran Imbangan, dan lain-lain), kemudian mengkaji rahsia takrif Unjuran Kewangan dan kaedah penilaian yang berbeza Syarikat, memberi penekanan khusus kepada kaedah penilaian syarikat melalui Analisis Aliran Tunai dan juga mempunyai modul Asas Kewangan Projek. Selepas ini, matlamat utama kursus ini ditangani: Pembinaan Model Kewangan, bermula dengan penghuraian model penilaian "ad hoc" sebuah Syarikat Perindustrian untuk meneruskan pembinaan model khusus Projek Kewangan yang digunakan untuk konsesi jalan raya tol.

Untuk membuat kesimpulan dan dari pandangan praktikal, kajian mengenai pembinaan beberapa model penilaian bagi Projek Tenaga Boleh Diperbaharui, Sektor Harta Tanah dan model penilaian bagi Sektor Perbankan akan ditangani. Singkatnya, Model Penilaian Industri / Perkhidmatan, Infrastruktur, Tenaga Boleh Diperbaharui, Perbankan dan Hartanah dirawat dengan pendekatan yang sangat praktikal dan aspek terperinci seperti dimensi hutang (leverage, istilah, nisbah liputan) , program pembayaran balik, dll.), pengurangan risiko, serta analisis sensitiviti model.

TEMPOH KURSUS PEMBINAAN MODEL DAN ANALISIS PROYEKSI KEWANGAN

Waktu: 73 jam (34 jam yang sah untuk Pemeliharaan Semula EFA®

Semua Program Pengkhususan kami diajarkan 2/3 petang setiap minggu dari 19 hingga 22 jam. dari Isnin hingga Khamis.

Panggilan baru: Rujuk.

Program diajar dalam:
English
Sepanyol

Lihat 12 lagi program yang ditawarkan oleh IEB - Instituto De Estudios Bursátiles »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
73 
Sambilan
Price
1,400 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date