Baca keterangan rasmi

Pembuatan kasut

Kursus Satu Tahun

Pelajar akan mempelajari semua teknik pembuatan kasut yang diperlukan, dari asas hingga tahap tinggi. Sebagai tambahan kepada pelbagai jenis kasut, pelajar boleh belajar kasut untuk keperluan tertentu, seperti kasut yang mengejar kesederhanaan dan keselesaan, ketahanan, "kasut fungsional untuk kaki dengan masalah perubatan", "keanggunan untuk pihak", dan sebagainya. dan memperoleh cukup kemahiran untuk memulakan kerjayanya sebagai pembuat kasut. Pelajar juga akan memperoleh ilmu antara disiplin umum mengenai seni melalui pelajaran seni asas (Lukisan 3D, Teori Warna, Sejarah Seni, Lukisan Asas) dan Lawatan Art di luar kelas.

Kursus Semester

Pelajar akan mengkaji asas pembuatan kasut asas, dan kemudian secara beransur-ansur mencabar kasut dengan teknik yang lebih rumit, dengan membuat sepasang pam wanita dan sepasang kasut lelaki yang bergaya. Tumpuan diberikan kepada memperoleh kemahiran asas pepejal dalam semua langkah pembuatan kasut, untuk mempersiapkan kajian yang lebih maju.

Pelajar juga akan memperoleh ilmu antara disiplin umum mengenai seni melalui pelajaran seni asas (Lukisan 3D, Teori Warna, Sejarah Seni, Lukisan Asas) dan Lawatan Art di luar kelas.

Reka Bentuk Kasut

Kursus Satu Tahun

Pelajar akan membuat koleksi kasut dengan tema tertentu, seperti kumpulan umur tertentu atau pasaran, memilih warna, tekstil, atau reka bentuk untuk digunakan. Pelajar akan memilih topik mereka, membuat rancangan rekaan kasut, penyelidikan pelbagai jenis rekaan kasut, teknik moden dan fungsi khas. Matlamat utama kursus ialah setiap pelajar akan memperoleh kemahiran yang mencukupi untuk mula bekerja sebagai profesional.

Pelajar juga akan memperoleh ilmu antara disiplin umum mengenai seni melalui pelajaran seni asas (Lukisan 3D, Teori Warna, Sejarah Seni, Lukisan Asas) dan Lawatan Art di luar kelas.

Kursus Semester

Pelajar akan mempelajari proses reka bentuk kasut asas, dengan tumpuan untuk membina asas padat keupayaan reka bentuk kasut. Pelajar akan mengkaji struktur kaki manusia, menarik beberapa jenis reka bentuk, dan menyediakan reka bentuk yang lebih maju. Pelajar akan melakukan penyelidikan mengenai variasi warna dan bahan, serta trend pasaran dan belajar untuk menyatakan idea percuma mereka ke dalam reka bentuk sebenar.

Pelajar juga akan memperoleh ilmu antara disiplin umum seni melalui pelajaran seni asas (Lukisan 3D, Teori Warna, Sejarah Seni, Lukisan Asas) dan Lawatan Art di luar kelas, untuk memupuk perasaan sensasi dan perspektif global mereka sebagai pereka dan lengkap koleksi musim.

Seni Kulit di Itali

Itali adalah teras seni kulit di dunia, menganjurkan pelbagai jenama berprestij yang diiktiraf di seluruh dunia. Sebab mengapa kasut Itali memikat begitu banyak orang di seluruh dunia adalah reka bentuk mereka yang sangat canggih yang disedari oleh usaha mengejar kualiti artis Itali yang menaruh nilai untuk mewujudkan cantik, selesa dengan sentuhan bulu, dan kasut inspirasi.

Florence di atas semua bandar raya Itali telah menjadi pusat industri kulit Itali, memelihara generasi pengrajin dan pengrajin yang berkemahiran tinggi, dengan desakan yang teguh pada teknik-teknik berkualiti tinggi dan teratas. Industri perkayuan seperti ini kini berusaha untuk menggabungkan teknik tradisi untuk terkini, bergerak maju bersama dengan kecenderungan pasaran baru. Dalam persekitaran yang bergerak pantas dan globalisasi, menanam generasi baru pembuat kasut yang mengekalkan tradisi berharga industri kasut adalah tema paling penting di Itali.

Dalam Kasut Pembuatan Kasut, Accademia Riaci menawarkan pelajar kesempatan yang jarang untuk mempelajari teknik membuat kasut peringkat tinggi, secara langsung dari tukang kulit Itali dengan kemahiran tertinggi dan pengalaman yang kaya.

Dalam kursus kami, para pelajar dapat mempelajari semua langkah pembuatan kasut (membuat corak terakhir, memotong, memilih bahan, menjahit, dan sebagainya) yang dapat dipakai untuk waktu yang lama. Anda boleh belajar semua jenis kasut, termasuk kasut wanita, kasut lelaki, kasut untuk kanak-kanak, bayi, kasut, kasut sukan, kasut parti, kasut kasual dan lain-lain.

Dan dalam Reka Bentuk Kasut utama, pelajar akan mempelajari teknik reka bentuk pelbagai kasut untuk pemandangan yang berbeza dan unik, yang merupakan ciri kasut Itali. Sebagai contoh, kasut berharga seperti perhiasan, kasut yang sesuai dengan kaki seseorang seolah-olah ia adalah sebahagian daripada badan dengan sentuhan lembut seperti bulu.

Pelajar akan meneliti dan menganalisis warna, corak, bentuk, dan reka bentuk dan mempelajari kepelbagaian reka bentuk kasut, perubahan, dan aplikasi lanjutan, dan melengkapkan reka bentuk mereka sendiri. Tumpuan utama kursus ini adalah untuk menggalakkan keunikan setiap pelajar dan menyampaikannya ke dalam reka bentuk melalui ekspresi asli, bebas dan kaya.

Syarat Kemasukan

 • Diploma Sekolah Tinggi atau yang setaraf dengannya; Ijazah Kolej atau yang setaraf dengannya.
 • Penguasaan bahasa yang mencukupi dalam bahasa Itali, Inggeris atau Sepanyol.
 • Jika ada, portfolio dua belas karya seni yang paling mewakili gaya kerja pelajar (dilampirkan kepada e-mel).

Dokumen yang diperlukan

 • Borang Permohonan Permohonan ACCADEMIA RIACI 2017-2018.
 • Satu gambar pasport (3 cm x 4 cm).
 • Salinan pasport anda.
 • Satu salinan diploma Sekolah Tinggi (atau setara), atau ijazah kolej / universiti dan lebih tinggi (dokumen mesti ditulis dalam bahasa Inggeris, Itali atau Sepanyol).

Jika ada:

 • Dua surat cadangan dari fakulti, penyelia kerja, atau mana-mana kakitangan yang berkaitan.
 • Portfolio dua belas karya seni (melalui e-mel).

Sila hantarkan penerangan portfolio, menyenaraikan setiap helaian mengikut nombor, saiz, sederhana dan tarikh siap.

Tarikh akhir

 • Pelajar EU - Sehingga 30 hari sebelum tarikh permulaan kursus.
 • Pelajar Bukan EU - 90 hari sebelum tarikh permulaan kursus.

Jadual Kursus

Program satu tahun

 • 15 Januari 2018 - 27 Julai 2018
 • 3 September 2018 - 26 April 2019
 • 14 Januari 2019 - 26 Julai 2019

Program semester

 • 15 Januari 2018 - 27 April 2018
 • 3 September 2018 - 14 Disember 2018
 • 14 Januari 2019 - 26 April 2019
Program diajar dalam:
English

Lihat 14 lagi program yang ditawarkan oleh Accademia Riaci »

This course is Lokasi Kampus
Start Date
Duration
1 - 2 
Sepenuh masa
Price
7,800 EUR
Program semester: Pelajar EU; Pelajar bukan EU: € 8,700; Program Satu Tahun: Pelajar EU: € 13,000; Pelajar bukan EU: € 15,000
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Tarikh tutup permohonan
End Date
Tarikh tutup permohonan
End Date