Untuk menangani isu-isu keselamatan makanan, adalah penting untuk memahami sifat-sifat sistem makanan global dan bagaimana cabaran konteks ini cuba menangani kelaparan dan keselamatan makanan.

106720_Picture1.png

Kursus ini amat relevan dari segi inisiatif kebangsaan antarabangsa dan terutamanya di Afrika Selatan mengenai keselamatan makanan, yang telah menyaksikan mesyuarat peringkat tinggi jabatan kerajaan, pemproses makanan, peruncit, kumpulan pengguna, NGO dan petani yang terlibat di sekitar bagaimana mencapai keselamatan makanan di Afrika Selatan.

Peserta akan diperkenalkan kepada pelbagai tanggapan mengenai keselamatan makanan dan perbincangan mendalam mengenai sistem makanan global adalah tumpuan utama: bagaimana perdagangan makanan antarabangsa berfungsi; cabaran sistem makanan global; isu mengenai perubahan iklim, batu makanan, minyak puncak, tanah untuk biofuel vs tanah untuk makanan dan kelestarian alam sekitar sistem makanan ini.

Tema utama akan termasuk:

  • Gambaran keseluruhan sistem makanan global
  • Keselamatan makanan dan pemakanan - status global, respons dasar dan perdebatan
  • Pemikiran sistem makanan
  • Keselamatan makanan dan dasar pertanian di Afrika Selatan (dengan rujukan kepada kes negara lain juga)

Apabila menghadiri kursus pendek ini di Sustainability Institute , keseluruhan ruang adalah sebahagian daripada pengalaman pembelajaran. Datang dan belajar dalam persekitaran yang menarik dan berhati-hati, di mana perbincangan dapat dinikmati dengan kepelbagaian orang, kreativiti diperbaharui melalui rendaman, di mana kita belajar dengan alam semula jadi dalam minda dan memastikan hanya masa depan dikekalkan melalui pemikiran generatif.

106721_Pictur1.png


Kursus ini sesuai untuk

Pelajar, profesional dan pengamal lepasan ijazah yang bekerja di sektor kerajaan, korporat atau masyarakat sivil yang ingin mendapatkan pemahaman yang lebih mendalam dan lebih luas tentang kekuatan yang bekerja dalam sistem makanan global dan penyebab kelaparan dan obesiti. Kursus ini menawarkan peluang untuk benar-benar dapat mengatasi fenomena kompleks ini, kerana ia hanya melalui pemeriksaan menyeluruh tentang masalah yang boleh mula menilai dan mencipta penyelesaian yang mungkin.

Sijil

Peserta kursus pendek yang memenuhi syarat prestasi minimum untuk kursus iaitu kehadiran kursus 6 hari penuh, sumbangan kepada kelas, projek kumpulan dan penyempurnaan tugasan individu, akan diberikan Sijil Kehadiran dari USB-ED.


Tarikh

8 hingga 13 April 2019

Ia akan dijalankan Isnin hingga Jumaat dari pukul 08:15 hingga 17:15 dan Sabtu dari 09:00 hingga 13:00

Tempat

Sustainability Institute , Lynedoch Road, Off Baden Powell / R310, Stellenbosch


Harga

Kursus 6-hari: R10 800 setiap orang

Harga di atas termasuk makan tengah hari dan rehat teh (Isnin - Jumaat).


Memohon

Permohonan untuk kursus pendek ditutup dengan ketat 10 hari bekerja sebelum kursus bermula, disertai dengan bayaran penuh yuran kursus.

Untuk maklumat lanjut sila hubungi Nicole Adams di nicolette.adams@usb-ed.com atau 27 21 918 4207.

Kursus-kursus pendek disampaikan oleh Sekolah Kepimpinan Umum dengan kerjasama Sustainability Institute dan ditadbir oleh USB-ED.

Program diajar dalam:
English
Sustainability Institute

Lihat 9 lagi program yang ditawarkan oleh Sustainability Institute »

Tarikh Akhir Kemaskini December 14, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
10,800 ZAR
Ikut lokasi
Ikut tarikh