Kursus pengajar penerbangan (fi)

Martinair Flight Academy

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kursus pengajar penerbangan (fi)

Martinair Flight Academy

Jurulatih Penerbangan

Latihan untuk jurulatih penerbangan (Instructor Penerbangan = FI) serta latihan untuk instrumen terbang pengajar (Instrument Rating Pengajar = IRI dan Multi Engine Pengajar = MEI) adalah latihan yang khusus.

FI - Jurulatih Penerbangan
Latihan untuk jurulatih penerbangan (latihan asas) telah menjadi sebahagian daripada Flight Academy Martinair selama bertahun-tahun. Keperluan untuk memulakan latihan adalah CPL yang sah dengan penarafan kelas September (EASA Lesen). A minimum 5 jam telah diterbangkan dalam 6 motnhs terakhir sebelum kursus bermula dan ujian pintu masuk perlu berlalu. Ujian ini adalah wajib.

Yang penting dalam bahagian teori latihan untuk jurulatih penerbangan terutama mengajar juruterbang pelajar mengenai aerodinamik dan undang-undang penerbangan dan belajar bagaimana untuk memberi taklimat klasik.

Bahagian praktikal latihan termasuk terbang kapal terbang dari tempat duduk yang betul dan arahan diberikan mengenai latihan juruterbang pelajar.

Selepas disahkan sebagai jurulatih penerbangan seseorang itu untuk memberikan satu ratus jam penerbangan pertama di bawah penyeliaan seorang pengajar penerbangan yang berpengalaman. Hanya selepas tamat waktu ini pengajar penerbangan yang dibenarkan untuk memberikan arahan bagi PPL sendiri. Selepas dua ratus jam sebagai jurulatih penerbangan dia boleh memberi arahan untuk CPL.

FI IR - Instrument Rating Pengajar
The Flight Academy Martinair merupakan syarikat pertama di Belanda untuk menerima kebenaran daripada kerajaan Belanda (IVW) untuk melatih seorang pengajar penerbangan instrumen. Keperluan untuk memulakan latihan adalah sekurang-kurangnya 200 instrumen terbang jam. Inti segala perhatian latihan ini, yang agak serupa dengan latihan untuk menjadi seorang jurulatih penerbangan, mengajar juruterbang pelajar bagaimana untuk mengemudi dan terbang menggunakan instrumen mereka.

Latihan untuk jurulatih penerbangan dimulakan atas permintaan anda. Bukan sahaja individu awam mengambil bahagian dalam latihan, tetapi juga juruterbang Tentera Udara menjalankan latihan secara tetap.

This school offers programs in:
  • English
  • Belanda
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
6 - 12 
Sambilan
Sepenuh masa
Locations
Belanda - Lelystad, Flevoland
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Belanda - Lelystad, Flevoland
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat