Kursus Pengeluaran

Roma Film Academy

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kursus Pengeluaran

Roma Film Academy

Kursus Pengeluaran adalah kursus dua tahun dan meliputi semua angka perindustrian dan perniagaan yang berkaitan dengan jabatan pengeluaran. Waktu yang disediakan adalah sekitar 950, berbeza-beza mengikut pengeluaran yang diharapkan.

Saya Tahun

Kursus ini merangkumi semua angka perindustrian dan perniagaan yang berkaitan dengan pengeluaran. Pada tahun pertama kita memberi tumpuan kepada aspek teknikal komposisi jabatan untuk set, atau kita mempelajari tugas dan alat untuk keselamatan pada set dan peraturan-peraturan yang berkuat kuasa, kita mengkaji peranan ' Penolong Pengarah (dalam pengertian AS), Setiausaha Edisi , Pengakap Lokasi dan Pengurus. Di samping pengurusan set dan rombongan, latihan termasuk kajian Belanjawan, Spoglio Screenplays dengan Movie Magic , serta asas-asas organisasi pengeluaran eksekutif untuk memperkenalkan program tahun kedua.

II Tahun

Pada tahun kedua, angka Pengeluar Produksi, Inspektor Pengeluaran, Pengeluar Barisan untuk Pengeluaran Selepas, Pengeluar Eksekutif, Pengedar, Pengumpul Dana, Pengurusan Hak Cipta dan Penyelia Muzik telah dikaji . Oleh itu, modul-modul utama yang ditangani akan berkisar: mengira peruntukan, cukai, kontrak khusus bagi bidang pengeluaran yang berbeza, pengurusan kewangan melalui belanjawan, kredit cukai, penempatan produk , perolehan dana awam dan swasta, pemasaran dan pengedaran untuk pengeluaran bersama negara dan antarabangsa . Pelajar dalam tahun kedua kursus ini mempunyai peluang untuk mengalami secara langsung melalui latihan yang disasarkan yang disediakan oleh sekolah dengan rakan industri, berdasarkan pemilihan berdasarkan prestasi merit dan pendidikan.

prasyarat

 • majoriti
 • Diploma Sekolah Tinggi atau yang setaraf
 • permit kediaman (untuk pelajar asing)
 • Pengetahuan Itali - Cemerlang
 • filem / budaya televisyen - Baik
 • Pengetahuan Word dan Excel - Basic
 • Pengetahuan Bahasa Inggeris - Asas
 • Keupayaan untuk bekerja dalam satu pasukan - Cemerlang

peluang pekerjaan

Peluang-peluang pekerjaan yang terdapat dalam kursus ini adalah:

 • Pembantu Pengeluaran,
 • Setiausaha Pengeluaran,
 • Penganjur Umum,
 • Inspektor Pengeluaran,
 • Setiausaha Edisi,
 • Pengakap Lokasi dan Pengurus,
 • Penjaja Dana,
 • Bandi Compiler,
 • Penyelia Muzik.

produk bahan

Pelajar kursus Pengeluaran Akademik , kecuali untuk pengecualian beberapa pelajar untuk ketidakhadiran mungkin atau sebab-sebab tatatertib, akan mendapati diri mereka pada akhir kursus untuk memiliki Portfolio peribadi 4/6 produk audiovisual tahunan yang dibuat semasa latihan bulanan.

Produksi ini akan termasuk, antara lain, pengejaran, pelan urutan, pertempuran, klip video muzik, komedi dan fiksyen sains pada skrin hijau .

Kajian esai pada akhir tahun ini, maksimum 6 minit, dan Diploma Pendek Filem pada akhir tahun kedua, maksimum 12 minit, akan sentiasa menjadi sebahagian daripada portfolio pelajar kursus mengikut pengeluaran yang akan mereka ambil bahagian.

Adalah dijangkakan pemeriksaan di akhir kursus, penting untuk kelulusan pengeluaran Diploma ringkas.

bahasa

Kursus ini adalah di Itali tetapi beberapa modul dan / atau kelas akan diadakan dalam bahasa Inggeris.

aktiviti amali

Kursus ini termasuk pelajaran mengajar memandu celik objek menjalankan bulan; menjalankan di set dan pada hujung minggu; visi dan pelajaran kritikal latihan selesai.

FAQ

Pelajaran dan kekerapan

Bilakah kursus bermula dan apabila mereka berakhir?

Kursus-kursus yang RFA bermula pada bulan Oktober dan berakhir pada Mei; Jun dan Julai diadakan produksi akhir tahun di mana semua pelajar dibahagikan dengan anak-anak kapal.

Kehadiran adalah wajib?

Ya. Kursus RFA mempunyai kehadiran wajib setiap hari. Kualiti kekerapan adalah satu parameter penting yang membantu Akademi untuk memilih dan mengenal pasti pelajar yang paling layak.

Saya akan melakukan pelajaran praktikal semasa kursus?

. Ya The Roma Film Academy bertujuan untuk melatih pelajar dalam dua langkah: literasi dan teknikal dalam tahun pertama, mengikut genre dan bahasa. Kaedah latihan adalah berdasarkan kepada teknik-teknik praktikal dan konsep teori melalui ceramah-ceramah di set, latihan bulanan, esei kajian dan filem pendek diploma.

Bilakah pengajaran dan dalam masa bila?

Kelas diadakan dari Isnin hingga Jumaat dengan sekurang-kurangnya satu sesi sehari, sehingga dua shift harian, dan satu hujung minggu pengeluaran setiap bulan. Pelajaran-pelajaran boleh dijadwalkan dari 9.30 hingga 18.30, pengeluaran bulanan pada set menyediakan waktu dan jangka masa yang berlainan, yang dilaporkan dari semasa ke semasa pada kalendar pendidikan.

Di manakah anda mengambil pelajaran?

Kelas diadakan di bilik darjah di Cinecittà Studios dan Teater pemasangan Roma Film Academy . pelajaran tertentu dan bukan berlaku secara langsung di premis rakan kongsi terpilih dengan School. Bulanan pengeluaran pendidikan dan akhir tahun, akhirnya, diadakan di lokasi yang dikenal pasti dari semasa ke semasa oleh pelajar mengikut jenis projek.

Dalam apa bahasa adalah kursus?

kursus-kursus akademik yang diadakan di Itali, adalah diperlukan untuk pelajar asing yang tahap pengetahuan asas. Semua pelajar dikehendaki pengetahuan asas bahasa Inggeris, kerana beberapa modul pengajaran dalam Bahasa Inggeris.

Bolehkah saya menghadiri lebih banyak kursus pada masa yang sama?

No. The pendidikan dua tahun pelan Roma Film Academy menyediakan sejumlah besar jam dikhaskan untuk kuliah antara disiplin atau kelas sama, di mana dua atau lebih kelas bekerjasama. Beberapa hari, juga menyediakan peralihan kelas dua, sehingga tidak mungkin untuk menghadiri dua kursus pada masa yang sama.

Bolehkah saya menukar kursus saya?

Ya. Empat minggu pertama kursus dipanggil persediaan: semua tahun pertama semestinya menghadiri pelajaran semua kursus akademik RFA. Tempoh ini didedikasikan untuk kedua-dua kesusasteraan umum pada jabatan, peralatan teknikal dan hierarki, dan untuk menjelaskan idea-idea kepada siapa yang belum pasti tentang kursus yang dipilih. Oleh itu, pada akhir kursus pengenalan, kemungkinan untuk mengubah kursus.

Terdapat peperiksaan, ujian atau pemeriksaan sepanjang tahun?

Ya. Dari semasa ke semasa kita menguji dan ujian pendidikan. Ini, bersama-sama dengan latihan bulanan, dengan esei pada akhir tahun pertama dan parameter disiplin, adalah aspek utama yang membentuk penghakiman akademik, berguna untuk kemasukan ke tahun kedua. Pada akhir tahun kedua, di samping itu, akan ada peperiksaan akhir yang menentukan kelulusan filem diploma pendek.

kemasukan

Apakah syarat-syarat asas untuk mendaftar untuk kursus?

Keperluan asas untuk semua kursus akademik cukup umur, diploma sekolah tinggi, kemahiran yang tinggi dan pengetahuan bahasa Itali, budaya filem yang baik dan pengetahuan asas bahasa Inggeris.

Sebagai keperluan bagi setiap kursus dinilai?

Keperluan dinilai semasa ujian kemasukan, yang menentukan tahap permulaan setiap calon. Walau bagaimanapun, Sekolah berhak untuk melaksanakan dalam tempoh dua tahun, mengikut budi bicara mutlaknya, pemeriksaan lanjut untuk memantau kemajuan setiap murid.

Apa yang ujian pintu masuk dan berapa lama?

Ujian pengakuan berlangsung selama 30 minit dan merupakan alat yang digunakan oleh pengurus Sumber Manusia dan guru untuk menentukan tahap permulaan setiap calon. Wawancara juga berguna untuk memahami sikap dan motivasi calon. Calon yang tidak memenuhi syarat yang diperlukan mengikut budi bicara Sekolah dianggap tidak sesuai. Wawancara adalah percuma dan tidak mengikat pendaftaran. Anda boleh menempah satu atau lebih ujian masuk menggunakan borang yang sesuai.

Saya mempunyai pengalaman dalam industri filem / televisyen untuk mengakses kursus RFA?

No. Untuk mengakses kursus RFA tidak perlu untuk mempunyai latihan teknikal / seni pada awal dua tahun sebelumnya sebagai penyediaan latihan termasuk literasi untuk setiap jabatan.

Saya perlu menyediakan bahan untuk mengambil ujian pintu masuk?

Ia tidak perlu untuk mempunyai bahan yang dihasilkan, tetapi anda boleh dan harus membawa apabila input menguji berpotensi sudah dibuat bahan-bahan mereka (contohnya. Klip video, pendek, cerpen, puisi, portfolio fotografi, reka bentuk, buku, ekstrak skrip dan sebagainya ). Bahan-bahan yang perlu dibawa pada media USB atau cakera keras diformat untuk Mac; Dia akan menjadi guru untuk memilih apa yang menonton di kalangan yang telah diutarakan dalam fasa ujian input.

Jika saya ingin mendaftar dalam kelas lakonan, saya perlu menghadapi perbicaraan?

Walaupun perjalanan Pemangku dijangka ujian masuk individu. guru boleh, mengikut budi bicaranya, menghendaki supaya membaca teks atau bertanya soalan yang lebih khusus berguna untuk mempertimbangkan tahap permulaan. Terdapat, bagaimanapun, diperlukan penyediaan bahan tertentu.

Bolehkah saya mendaftar terus pada tahun kedua?

Bagi sesetengah kursus anda boleh mendaftar terus pada tahun kedua selepas lulus peperiksaan pintu masuk.

Apa yang surat motivasi yang saya hantar sebelum ujian pintu masuk saya?

Surat motivasi adalah satu pembentangan ringkas yang menyatakan bahawa seorang calon menulis untuk menjelaskan mengapa dia telah memutuskan untuk mencadangkan dirinya untuk kursus akademik tertentu, apa tujuannya, apa yang mendorongnya untuk memilih untuk memohon untuk menghadiri Akademi, dari mana pengalaman mana-mana bahagian, kajian apa yang telah dilakukannya, berapa bahasa yang dia katakan dan mengapa dia merasa dia sesuai untuk menjadi sebahagian daripada kursus itu. Surat mesti terdiri daripada satu halaman, mungkin dalam "folder", atau 1800 aksara termasuk ruang dan disimpan dalam format PDF. Berikut ini mesti sentiasa dimasukkan: tempat, tarikh, data peribadi calon, iaitu nama, nama keluarga, nombor telefon dan alamat e-mel; Sebaliknya, persetujuan pemprosesan data peribadi yang diperbaharui dengan merujuk kepada Dekri Undangan 196/2003 mesti ditunjukkan.

pendaftaran

Bagaimana anda mendaftar?

Untuk mendaftarkan diri dalam kursus akademik tempoh dua tahun 2018/20 adalah perlu untuk mengambil ujian masuk, secara percuma dan tidak mengikat pendaftaran. Anda boleh menempah ujian pengakuan menggunakan borang di salah satu sesi yang ditunjukkan oleh Roma Film Academy . Ia tidak mungkin untuk mengambil peperiksaan masuk pada masa-masa lain tahun ini dan setiap sesi mempunyai yuran pendaftaran yang berbeza. Selepas menerima keputusan ujian anda, jika anda layak, Sekretariat akan memberitahu anda apa yang perlu dilakukan untuk mendaftar.

Apa yang pendaftaran?

Pendaftaran adalah bayaran yuran yang diperlukan untuk mengesahkan tempat anda di dalam bilik darjah dan mesti dibayar hanya pada tahun pertama selepas komunikasi yang berjaya ujian pengakuan. Yuran pendaftaran berbeza-beza bergantung pada sesi yang anda mendaftar dan tidak dapat dikembalikan walaupun anda tidak berniat meneruskan kehadiran kursus tersebut. Adalah mungkin untuk mendaftar, setelah menerima keputusan positif ujian pengakuan, baik di laman web dan dalam talian, mengikuti arahan yang diberikan oleh Sekretariat.

Apakah tarikh dan tarikh akhir yang digunakan untuk mendaftar?

Pendaftaran dibuka dari April hingga September 2018. Bayaran yang akan dibayar bergantung pada sesi di mana anda mendaftar. Ingat bahawa jika anda mengambil ujian masuk pada bulan Mei dan layak, anda juga boleh mendaftar kemudian; Walau bagaimanapun anda perlu membayar yuran pendaftaran yang dijangkakan pada bulan itu. Untuk permintaan pendaftaran yang tiba dari bulan Ogos dan seterusnya, Sekolah berhak untuk menetapkan ujian kemasukan hanya untuk kursus yang masih mempunyai tempat yang tersedia.

Pada akhir tahun pertama mereka mendaftar di kedua secara automatik?

Pada akhir tahun pertama Sekretariat menghantar pelajar borang yang diperlukan untuk memohon kemasukan ke tahun kedua. Penerimaan permintaan bergantung kepada jalan yang diambil pada tahun pertama, penilaian akhir guru dan apa-apa langkah tatatertib atau pentadbiran. pelajar, oleh itu, membuat keputusan untuk menamatkan pengajian mereka pada tahun pertama hanya mendapat sijil penyertaan dan dengan itu tidak perlu membayar garis tahun kedua.

Apa yang berlaku apabila anda menjadi ahli?

Setelah berjaya diluluskan Ujian penilaian tersebut, Sekretariat menghantar borang yang melanggan. Setelah dihantar kembali borang yang lengkap, anda secara rasmi seorang pelajar RFA. Untuk menyempurnakan amalan, anda akan diminta untuk menghantar beberapa dokumen, masa dan cara yang ditetapkan oleh Setiausaha:

 • salinan sijil diploma sekolah tinggi;
 • 2 gambar pasport, bercetak dan digital untuk menghantar melalui e-mel;
 • setem dengan nilai € 2.00;
 • salinan kod cukai;
 • sijil kesihatan yang baik (hanya untuk kursus dalam Pemangku).

Untuk pelajar asing ia juga diperlukan:

 • pensijilan yang membuktikan isu visa yang akan diperolehi kajian di Kedutaan Itali atau Konsulat di negara tempat mereka tinggal.

Berapa tentu RFA?

Harga kursus ditunjukkan secara langsung dalam kad kursus tertentu.

Sekolah ini mempunyai beberapa murid bagi setiap kelas?

Ya. Setiap tahun Akademi mentakrifkan jumlah murid bagi setiap kelas mengikut calon dianggap pengurusan rantaian sesuai dan bekalan. Dengan cara ini, semua pelajar yang dijamin pendidikan berprofil tinggi dari segi pengajaran diketepikan, ruang dan peralatan. Jumlah kerusi yang disediakan untuk pendaftaran pada tahun pertama dan untuk satu langsung pada tahun kedua dinyatakan secara langsung dalam kad kelas.

Path akademik

Dalam tempoh dua tahun Akademi membolehkan saya untuk melakukan latihan?

Petunjuk Sekolah adalah untuk mengabdikan diri kepada kapasiti penuh pada kekerapan kursus dan aktiviti pengeluaran semasa biennium. Dalam kes-kes yang luar biasa atau untuk aktiviti penting, Akademi meluluskan tempoh latihan / latihan dalam kursus ini, walaupun tidak selari dengan latihan yang disediakan.

Bolehkah saya menggabungkan tugas saya dengan frekuensi di Akademi?

Akademi adalah komitmen merangkumi segala-galanya: ceramah, sesi kerja yang bebas dan berkumpulan, penyediaan projek acara bulanan dan istimewa, mengisi rutin pelajar RFA. E 'boleh bekerja dalam jadual kurikulum, bagaimanapun, tidak hadir atas sebab-sebab yang berkaitan dengan kerja tidak wajar.

Kerana ia menyokong Akademi memasuki dunia pekerjaan?

RFA berikut pelajar sehingga tamat pengajian dan terus memantau mereka selepas. Bergantung kepada ciri-ciri tertentu yang pelajar telah membangunkan lebih daripada dua tahun, profesionalisme yang diperolehi dan merit setiap pelajar, laporan sekolah profil pelajar atau alumni untuk mencalonkan pengeluaran dan pekerjaan profesional. kemasukan terus dalam litar profesional tidak dijamin lebih-lebih lagi jika salah satu standard teknikal atau etika tidak berpuas hati pada pendapat yang School.

Bolehkah saya bekerja untuk Akademi?

Ya. Ia sering berlaku bahawa bekas pelajar menjadi sekutu atau pembantu untuk segmen pendidikan atau teknikal RFA. Profesionalisme, kecemerlangan, kebolehpercayaan dan kurikulum keseluruhan bekas pelajar adalah parameter penting dalam pemilihan kerjasama itu.

Apa bukti saya sampai ke akhir kursus ini?

Pelajar yang berjaya menamatkan kursus pengajian yang ditunjukkan oleh sekolah, telah mendapat pelepasan Diploma Pascasiswazah. Dalam kes pengabaian perjalanan atau penggantungan pelajar daripada pengajaran, mereka hanya akan dikeluarkan sijil dinyatakan dalam Peraturan-Peraturan School.

Bagaimana saya boleh menjadi "RFA Ambassador"?

The "Ambassador" (atau Ambassadors) adalah alumni yang bekerja di sekolah yang bercadang acara atau aktiviti di luar pengajaran dan melakukan kerja-kerja tunjuk ajar terhadap pelajar sekolah. Pada akhir pelajaran anda boleh dihantar ke Pejabat Setiausaha pekerjaan untuk menjadi "Duta". Jika pihak pengurusan percaya bahawa anda mempunyai semua keperluan untuk mewakili Academy, anda boleh menjadi seorang "Duta" dan menikmati faedah dikaitkan dengan angka ini.

Bolehkah saya mengambil bahagian dalam aktiviti RFA walaupun saya telah selesai kursus saya?

Ya. Akademi ini akan menjaga hubungan anda ke dalam pangkalan data untuk inisiatif evidenziarti, acara, majlis atau peluang perniagaan bergantung kepada kelayakan anda. Teruskan untuk tarikh jadi kenalan berkomunikasi kepada e-mel Sekretariat dan telefon.

This school offers programs in:
 • Itali
Roma Film Academy

Tarikh Akhir Kemaskini April 4, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Okt. 2018
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
5,500 EUR
- per tahun akademik
Information
Deadline
Sept. 30, 2018
Locations
Itali - Rome, Lazio
Tarikh mula : Okt. 2018
Tarikh tutup permohonan Sept. 30, 2018
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Okt. 2018
Itali - Rome, Lazio
Tarikh tutup permohonan Sept. 30, 2018
Tarikh akhir Permintaan Maklumat