Read the Official Description

Lean Six Sigma adalah metodologi yang bergantung pada usaha pasukan kerjasama untuk meningkatkan prestasi dengan menghapuskan proses yang secara sistematik menghalang dan melambatkan kejayaan anda. Dengan set kemahiran yang tersedia untuk pelbagai peringkat tali pinggang (Belt Kuning, Belt Hijau, Sabuk Hitam, Belt Hitam) Lean Six Sigma menyediakan alat yang diharapkan untuk setiap peringkat.

Lean Six Sigma - Persijilan Belang Kuning

Gambaran Keseluruhan Kursus

Latihan khusus ini memberikan anda pemahaman mengenai metodologi asas yang digunakan untuk Six Sigma. Kursus latihan Six Sigma Yellow Belt merangkumi beberapa prosedur peningkatan asas dan metrik yang diperlukan. Dalam kes banyak organisasi, orang yang mempunyai pensijilan Belang Kuning juga merupakan PKS atau "pakar perkara." Dia boleh menjadi ahli pasukan utama dalam projek individu atau berbilang projek.

Penonton sasaran

Kursus ini disasarkan kepada penonton yang luas dari ahli pasukan Six Sigma yang memerlukan kebiasaan dengan proses keseluruhan dan alat peningkatan proses asas.

Lean Six Sigma - Green Belt Certification

Gambaran Keseluruhan Kursus

Kursus lapan hari interaktif ini direka untuk memberi pelajar alat dan pengetahuan aplikasi yang diperlukan untuk berjaya menyelesaikan projek Lean Six Sigma Green Belt. Kursus memperkenalkan pelajar kepada alat proses DMAIC, teknik Lean yang sesuai yang digunakan dalam setiap langkah proses, penerapan alat dan kaedah untuk menilai keputusan. Banyak contoh "dunia nyata" digunakan sepanjang kursus untuk menggambarkan bagaimana metodologi tali pinggang Lean Six Sigma dapat diterapkan secara efektif dalam persekitaran pembuatan dan transaksional.

Penonton sasaran

Pemimpin dan pengurus pasukan senior atau profesional peningkatan kualiti dan proses

Lean Six Sigma - Persijilan Belt Hitam

Gambaran Keseluruhan Kursus

Program pensijilan telah dijalankan untuk menyediakan status 'Sabuk Hitam' kepada individu yang membangunkan kepakaran strategik antara ketaatan saintifik dan alat Six Sigma. Kemahiran Belt Hitam diperlukan terutamanya untuk Jabatan Kualiti, tetapi dalam semua bahagian berfungsi yang lain dalam syarikat, orang-orang Black Belt membantu meningkatkan produktiviti. Kursus ini menyediakan perlindungan komprehensif teknik Lean dan Six Sigma yang membolehkan peserta memahami kemahiran penting untuk memimpin projek Lean Six Sigma dalam organisasi mereka.

Penonton sasaran

Kualiti, R

Kaedah Penghantaran

Model pengajar yang diterajui oleh pengajar, kumpulan, dan kelas pembelajaran dengan aktiviti berstruktur.

Bahasa

Bahasa Inggeris / Bahasa Arab

Program taught in:
English
Bahasa Arab

See 5 more programs offered by Zeus Consulting »

Last updated June 13, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
2 - 8 
Sepenuh masa
Price
Free
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date