Read the Official Description

PRINCE2® (PRojects IN Controlled Persekitaran) adalah kaedah yang digunakan untuk merancang dan menguruskan projek-projek dalam pelbagai sektor industri termasuk sektor awam dan swasta. Kaedah ini digunakan untuk pelbagai jenis dan saiz projek kerana ia diiktiraf di bawah UK dan amalan pengurusan projek terbaik yang diterima di peringkat antarabangsa dalam menyediakan pendekatan yang fleksibel dan disesuaikan dan asas pengurusan yang sangat baik untuk mana-mana anggota kakitangan. Zeus Consulting akan membantu anda memahami bagaimana kaedah-kaedah seperti PRINCE2®, MSP® dan MoR® boleh disesuaikan untuk berfungsi dalam perniagaan anda dan membantu struktur operasi anda untuk mencapai aliran kerja yang optimum, kecekapan organisasi dan platform yang kukuh untuk mencapai pertumbuhan masa hadapan.

PRINCE2® FOUNDATION

Kelayakan Yayasan PRINCE2 akan mengajar anda prinsip, terminologi PRINCE2 dan apabila layak anda akan dapat bertindak sebagai ahli pasukan pengurusan projek yang menggunakan kaedah PRINCE2 dalam persekitaran projek yang menyokong PRINCE2.

PRINCE2® PRACTITIONER

Kelayakan Pengamal PRINCE2 akan mengajar anda untuk memohon PRINCE2 untuk menjalankan dan menguruskan sesuatu projek dalam persekitaran yang menyokong PRINCE2.

MSP® - Menguruskan Program yang Berjaya

Ia merupakan rangka kerja yang terbukti membolehkan anda berjaya menyampaikan perubahan dengan menerapkan pengurusan program. Oleh kerana projek menangani output dan program berurusan dengan hasil, ia membina anda untuk mengurus dan menyelaraskan hasil dan manfaat mereka dengan matlamat strategik yang akan memelihara organisasi yang berkembang dan makmur dalam mana-mana persekitaran.

M_o_R® - Pengurusan Risiko

Kenal pasti, menilai, dan memberi keutamaan kepada risiko diikuti dengan menyelaraskan dan menggunakan sumber secara ekonomi untuk meminimumkan, memantau, dan mengawal kebarangkalian dan / atau kesan kejadian malang atau memaksimumkan peluang.

P3M3® - Model Matang, Portfolio, Program dan Pengurusan Projek

Rangka kerja komprehensif bagi organisasi untuk menganalisis dan menanda aras prestasi semasa mereka dan secara berkesan membina rancangan untuk penambahbaikan menggunakan tiga model yang membolehkan penilaian bebas.

P3O® - Portfolio, Program dan Pejabat Projek

Model ini akan melengkapkan organisasi dengan struktur, alat dan teknik yang diperlukan untuk memastikan penempatan program dan projek yang tepat dan perniagaan dan perubahan keutamaan seimbang sementara sumber dan kemampuan untuk menyampaikannya secara konsisten dan baik tersedia.

MoP® - Pengurusan Portfolio

Pendekatan terbukti dalam mengutamakan pelaburan dan menyelaraskan inisiatif perubahan kepada strategi dalam bidang IT dan bukan IT. Dengan semua yang ditawarkan oleh MoP seperti alat dan teknik untuk melabur dalam projek dan program yang tepat dan penghantaran dari segi masa, kualiti, dan belanjawan, anda akan dilengkapi untuk membuat keputusan yang bermaklumat dan memastikan pelaksanaan inisiatif kecekapan yang berjaya melalui sumber yang lebih baik perancangan, pengurusan pergantungan dan penyelarasan.

MoV® - Pengurusan Nilai

Skim komprehensif untuk membolehkan seseorang meningkatkan dan mengekalkan keseimbangan antara keperluan dan kepuasan pihak berkepentingan. Nilai-nilai stakeholder menghakimi penghakiman berbeza-beza dan MoV menyatukan memberikan nilai terbaik untuk semua. Menggunakan pendekatan positif untuk motivasi individu dan pasukan, kesedaran persekitaran organisasi, dan penggunaan berkesan kaedah dan alat yang terbukti, rangka kerja bersepadu ini menyediakan ruang untuk inovasi dan penyelesaian yang menumpukan perhatian kepada objektif.

Kaedah Penghantaran

Pengajar mengetuai, model pembelajaran kelas berkelas dan kelas dengan aktiviti berstruktur.

Bahasa

Bahasa Inggeris / Bahasa Arab

Mengenai Jurulatih

Naseeb Roumia Menyumbang kepada Amalan Pengurusan Terbaik Global dalam bidang Pengurusan Perkhidmatan, Tadbir Urus

Program taught in:
English
Bahasa Arab

See 5 more programs offered by Zeus Consulting »

Last updated June 13, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
3 - 5 
Sepenuh masa
Price
Free
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date