Kursus penyediaan ujian arab

Al Baher Arabic Language Training Center

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kursus penyediaan ujian arab

Al Baher Arabic Language Training Center

Gambaran keseluruhan

Pelajar mempunyai pelbagai matlamat yang ingin mereka capai, seperti ingin memiliki kerjaya dalam persekitaran antarabangsa, atau memperoleh kelebihan bersaing dalam laluan kerjaya mereka. Orang lain mungkin mahu menghadiri universiti berbahasa Arab atau mencari peluang yang lebih baik untuk pekerjaan masa depan. Untuk dapat mencapai matlamat yang disebutkan di atas, pelajar dikehendaki mengambil satu atau lebih peperiksaan yang disenaraikan di bawah. Al Baher menawarkan kursus persediaan untuk peperiksaan yang akan menjadi langkah penting anda ke arah kejayaan, dan dengan bantuan pengajar kami yang berpengalaman dan profesional, kami akan memastikan skor terbaik untuk anda.

INTERAGENCY LANGUAGE ROUNDTABLE (ILR)

Meja Bulat Bahasa Interagency (ILR) adalah sebuah organisasi intergensi Persekutuan yang tidak didanai untuk penyelarasan dan perkongsian maklumat mengenai aktiviti berkaitan bahasa di peringkat Persekutuan. Ia berfungsi sebagai cara utama jabatan dan agensi Kerajaan Persekutuan untuk mengikuti kemajuan dan pelaksanaan teknik dan teknologi untuk pembelajaran bahasa, penggunaan bahasa, ujian bahasa dan aktiviti berkaitan bahasa yang lain.

Deskripsi Tahap Keterampilan Bahasa ILR adalah keterangan tentang tahap kemahiran yang berlainan untuk empat "kemahiran" bahasa yang berbeza -Pengucap, Membaca, Mendengar dan Menulis. Skala yang digunakan untuk menggambarkan setiap kemahiran mempunyai enam Tahap Asas, mulai dari 0 "Tiada kecekapan fungsian" hingga 5 "Secara bersamaan setara dengan pembaca / pembaca / pendengar yang berpendidikan tinggi." Garis panduan ini diterima oleh semua agensi kerajaan persekutuan. Ia digunakan sebagai rujukan utama dalam ujian pemeriksaan keupayaan bahasa yang berbeza. Tahap 2 ditakrifkan sebagai "Kemahiran Kerja Terbatas." Banyak agensi USG memerlukan sekurang-kurangnya Tahap 3, "Profesional Kemahiran Profesional.

"Tahap Tahap Kemahiran ILR dan Skala ILR digunakan untuk membangun dan mencetak ujian bahasa ASG (USG) kemahiran bahasa. Ujian bahasa USG hanya digunakan untuk pekerja USG dan tidak tersedia kepada individu perseorangan, perkhidmatan komersial, atau organisasi bukan kerajaan yang lain. Pemohon untuk jawatan USG boleh diuji jika mereka ditaja oleh agensi kerajaan.

Deskripsi Tahap Kemahiran ILR dan Skala ILR digunakan untuk membangun dan mencetak ujian bahasa ASG (USG) kemahiran bahasa. Ujian bahasa USG hanya digunakan untuk pekerja USG dan tidak tersedia kepada individu perseorangan, perkhidmatan komersial, atau organisasi bukan kerajaan yang lain. Pemohon untuk jawatan USG boleh diuji jika mereka ditaja oleh agensi kerajaan.

ILR sebagai entiti tidak membangun atau mentadbir ujian bahasa itu sendiri.

Penilaian untuk ujian siri semasa (2007) yang dipanggil DLPT5, adalah seperti itu untuk pendahulunya, berdasarkan garis panduan Meja Bulat Bahasa Interagency (ILR), dengan keputusan ujian dinyatakan sebagai tahap 0+ ​​hingga 3 atau sehingga 4 untuk beberapa bahasa.

Di samping itu, banyak bahasa mempunyai kedua-dua ujian jarak jauh dari tahap 0+ ​​hingga 3 dan ujian jarak atas dari tahap 3 hingga 4. Dalam bahasa "besar" (contohnya, Rusia, Cina dan Arab) format ujian akan menjadi pilihan ganda.

Pengambil ujian akan membaca atau mendengar petikan bahasa asing, membaca soalan dalam bahasa Inggeris, dan memberikan jawapan pendek dalam bahasa Inggeris.

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Pendaftaran Terbuka
Locations
Jordan - Amman, Amman Governorate
Tarikh mula : Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Pendaftaran Terbuka
Jordan - Amman, Amman Governorate
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat