Read the Official Description

Luangkan masa 3 minggu di Paris untuk pengalaman akademik dan budaya luar biasa

OBJEKTIF

Untuk memberi pelajar pengetahuan dan pengalaman negara, budaya, persekitaran perniagaan Perancis dan Eropah dan bahasa Perancis.

DESKRIPSI

Sepanjang tiga minggu di Paris, pelajar akan menghadiri tiga kursus yang diajar dalam Bahasa Inggeris (Ekonomi Perancis dan Eropah untuk 2 kredit, Industri Mewah Perancis untuk 2 kredit dan Melakukan Perniagaan di Eropah: Pendekatan Antara Budaya untuk 2 kredit) dan Kursus Percakapan Perancis selama 20 jam.

PEDAGOGY

Pendekatan kami meningkatkan perbincangan, bertukar dengan Profesor dan kalangan pelajar dan penyampaian maklumat. Kumpulan ini terhad kepada maksimum 20 pelajar.

ADMISI

  • Tahap Sarjana atau bersamaan
  • Kemahiran dalam bahasa Inggeris
  • Pemasaran atau Majikan Perniagaan

KURSUS DAN KURSUS PROGRAM

INT 330 - Ekonomi Perancis dan Eropah (2 kredit)

Perancis adalah ekonomi kedua terbesar di Eropah (KDNK) dan kelima terbesar di dunia, dan bahasa Perancis digunakan di banyak negara di seluruh dunia serta digunakan sebagai bahasa antarabangsa untuk politik, diplomasi dan perniagaan. Kursus ini akan memberi anda pengetahuan dan penghargaan yang baik terhadap unsur-unsur asas Ekonomi Perancis dan Eropah untuk lebih memahami imbangan kuasa dalam ekonomi global.

INT 331 - Industri Mewah Perancis (2 kredit)

Sektor barangan mewah mempamerkan dinamisme ekonomi yang tidak pernah berlaku sebelum ini dengan perolehan seluruh dunia sekitar € 210 bilion pada tahun 2012, satu perempat daripadanya dihasilkan oleh industri barangan mewah Perancis. Kajian perbandingan oleh Chamber of Commerce and Industry Paris-Ile-de-France menunjukkan bahawa, daripada 270 jenama prestij, 130 orang Perancis. Kursus-kursus ini akan memberi anda gambaran tentang industri barangan mewah Perancis yang kini menikmati daya hidup dan jangkauan antarabangsa kerana warisan masa lalu, kepada produknya sebagai simbol kualiti dan strategi yang koheren sesuai dengan isu-isu geo-ekonomi.

INT 332 - Melakukan Perniagaan di Eropah: Pendekatan Antara Budaya (2 kredit)

Kursus ini memberikan para pelajar dengan pemahaman yang luas tentang isu-isu budaya antarabangsa, perbandingan skim pengurusan dan komunikasi lintas budaya. Tujuannya adalah untuk mempelajari kemahiran tertentu yang akan meningkatkan keupayaan pelajar untuk mengintegrasikan, hidup dan menikmati budaya asing. Untuk melampaui stereotaip dalam perniagaan sehari-hari, pedagogi akan berdasarkan kajian kes, simulasi dan peranan.

INT 333 - Kemahiran Komunikasi Perancis

Semasa pelajaran, anda akan meningkatkan kemahiran komunikasi Perancis dengan pantas dalam pelbagai situasi sehari-hari. Pelajaran kami akan meliputi bidang-bidang berikut: tatabahasa, perbendaharaan kata, dan sebutan. Berdasarkan skim dua puluh jam setiap minggu, pendekatan kami akan tertumpu pada bercakap dan mendengar untuk membolehkan anda berasa yakin dalam bercakap dengan orang Perancis.

PENGINAPAN DAN PENGANGKUTAN

Penginapan dianjurkan sebelum ketibaan di Perancis di pangsapuri-pangsapuri yang lengkap dan lengkap atau di rumah-rumah di pusat Paris, berhampiran dengan sekolah. Termasuk dalam yuran, anda boleh menempah untuk pick up dan drop lapangan terbang.

YURAN SUMMER 2014 (7 Julai - 27 Julai)

Yuran permohonan: 100 $

Tuisyen (berdasarkan 6 kredit): 3 000 $

  • Ekonomi Perancis dan Eropah (2 kredit)
  • Industri Mewah Perancis (2 kredit)
  • Melakukan Perniagaan di Perancis: Pendekatan Antara Budaya (2 kredit)
  • Kemahiran Komunikasi Perancis (20 jam)

Lawatan lawatan Budaya: disertakan (Menara Eiffel - Château de Versailles - Musée du Louvre)

Perumahan: 3 000 $ selama 3 minggu

Lapangan terbang mengambil dan turun: termasuk

APLIKASI DEADLINE:

Mac 15, 2014

Program taught in:
English
Last updated June 13, 2018
This course is Campus based
Start Date
Julai 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
3,000 USD
By locations
By date
Start Date
Julai 2019
Application deadline

Julai 2019

Location
Application deadline
End Date