Kursus Persediaan Untuk Peringkat GCE 'O'

Spring College International

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kursus Persediaan Untuk Peringkat GCE 'O'

Spring College International

Yang Singapore-Cambridge GCE 'O' Peperiksaan tahap adalah penilaian peringkat kebangsaan anjuran bersama dan dikendalikan oleh Lembaga Peperiksaan dan Penilaian Lembaga Singapura (SEAB) dan University of Cambridge Local Examinations Sindiket. Sijil Tahap 'O' itu sendiri adalah kelulusan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa yang boleh digunakan untuk memohon pengajian tinggi di negara-negara Komanwel dan di Amerika Syarikat. maktab rendah tempatan, politeknik dan institusi swasta juga memerlukan bakal pelajar untuk memiliki sijil Peringkat 'O' untuk kemasukan.

Program kami teliti menyediakan calon persendirian untuk 'O' Level Peperiksaan Singapura-Cambridge GCE dengan pelajaran intensif setiap hari. Setelah lulus atau mendapat keputusan cemerlang untuk peperiksaan, pelajar boleh memilih untuk melanjutkan pelajaran di kolej-kolej tempatan junior, politeknik, institusi swasta atau kolej di luar negara dan institusi. Pelajar yang berjaya mencapai keputusan cemerlang dalam keputusan peringkat 'O' boleh menerima geran sehingga 65-66% daripada yuran politeknik (berdasarkan tahun akademik 2016/17), dengan syarat mereka bekerja selama tiga tahun dengan mana-mana perusahaan di Singapura.

objektif

Untuk menyediakan pelajar untuk peperiksaan Peringkat 'O' Singapura Cambridge GCE untuk mendapatkan pencapaian akademik diiktiraf di peringkat antarabangsa. Setelah mendapat kelayakan ini, pelajar boleh memilih untuk melanjutkan pelajaran di politeknik-politeknik tempatan, kolej junior tempatan, atau kolej asing dan universiti di negara-negara Komanwel dan Amerika Syarikat.

Prasyarat

berusia 16 tahun dan ke atas tahap akademik: Pelajar mesti mempunyai jayanya Menengah 3 atau yang setaraf

Kemahiran bahasa: Pelajar mesti lulus SCI Ujian penempatan

Tempoh Pengajian

  • 12 bulan - Isnin hingga Jumaat 9:00-16:00
  • 09:00-12:00 - Bahasa Inggeris
  • 1 petang hingga 4 petang - mata pelajaran lain
This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Ogos. 2018
Duration
Tempoh
12 
Sepenuh masa
Locations
Singapura - Singapore
Tarikh mula: Ogos. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Ogos. 2018
Singapura - Singapore
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat