Baca keterangan rasmi

Kursus persediaan untuk Kemasukan ke Sekolah Kerajaan direka khas untuk pelajar antarabangsa yang ingin mengambil bahagian dalam Latihan Kemasukan Pelajar Antarabangsa (AEIS) untuk memasuki Menengah 1, 2 atau 3 di sekolah kerajaan Singapura, Institusi Antarabangsa dan mencapai standard yang sama pelajar dari Sekolah Kerajaan Singapura.

AEIS terdiri daripada satu ujian terpusat pada Bahasa dan Matematik Bahasa Inggeris yang akan menilai pemahaman Bahasa Inggeris pemohon, pengiraan dan keupayaan pemikiran. Pelajar antarabangsa yang tidak dapat menyertai AEIS pada bulan September / Oktober atau tidak berjaya dalam percubaan AEIS sebelum ini boleh duduk untuk tambahan AEIS (S-AEIS) pada bulan Februari / Mac *.

* Hanya untuk masuk ke peringkat Menengah 1 dan 2.

Guru yang berpengalaman, Pengajaran Berkualiti

Berdaftar dengan Jawatankuasa Pendidikan Swasta, Singapura, guru-guru di TMC Academy mempunyai pengalaman bertahun-tahun dan pengetahuan luas tentang kurikulum semasa yang diajar di sistem pendidikan Singapura.

Sebagai Pengajar, adalah tugas kami untuk memastikan tahap mutu dan dedikasi guru kami yang paling tinggi kepada para pelajar kami, dan menyediakan persekitaran pembelajaran yang paling kondusif.

Pelajar akan terlibat dalam persekitaran kelas kecil di mana teknik pemeriksaan, kemahiran belajar, dan latihan peribadi digunakan secara meluas setiap hari. Di samping itu, perkembangan prestasi pelajar akan dikesan dan ditingkatkan dengan sistem pemantauan dalaman kami sendiri.

Kemudahan Kampus di TMC Academy

Kampus kami terletak di Middle Road di dua blok tiga tingkat bangunan warisan Singapura yang kami sepenuhnya dimodenkan pada tahun 2012.

  • PEMBELAJARAN KOMPREHENSIF

Terdapat sejumlah 25 bilik darjah, bilik latihan dan perbincangan, 3 makmal komputer, 1 teater kuliah dan bilik-bilik lain seperti bilik latihan dan makanan

  • CONNECTIVITY WIFI

TMC telah menubuhkan rangkaian wayarles seluruh kampus di kampus Bandar untuk kegunaan kakitangan dan pelajar. Pelajar kini boleh mengakses sumber dalam talian dan melakukan projek mereka di antara pelajaran dengan kemudahan wayarles kami dari mana-mana sahaja di kedua-dua kampus. Rangkaian wayarles TMC dicagar menggunakan protokol keselamatan WPA (Wifi Protected Access) dan penapisan Alamat MAC. Mereka dihubungkan dengan talian 10Mbps yang dipajak ke Internet.

  • BILANGAN PERBINCANGAN PROJEK

Sebuah bilik untuk menenggelamkan impian menjadi kenyataan. Bilik Perbincangan Projek membolehkan pelajar bertemu dan membincangkan projek dengan kemudahan mereka sendiri. Pelajar kami menggunakan ruang perbincangan untuk brainstorming dan konseptualisasi. Dinamik pelajar yang kuat dan luas juga membolehkan pertukaran kebudayaan komuniti pelajar kami yang beragam. Ia juga digunakan oleh Akademik kami untuk melakukan perundingan satu-satu untuk pelajar selepas pelajaran.

Program yang ditawarkan di TMC Academy

Pengambilan
Program diajar dalam:
English

Lihat 9 lagi program yang ditawarkan oleh TMC Academy »

This course is Lokasi Kampus
Start Date
Ogo 2019
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Ogo 2019
Tarikh tutup permohonan

Ogo 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date