Kursus: Program Asas Kolej

Umum

Penerangan Program

Selamat datang ke bandar universiti Berkeley, California! Sebagai sebahagian daripada Program Yayasan Kolej (CFP), anda akan menyertai lulusan sekolah tinggi antarabangsa lain yang sedang bersedia untuk belajar universiti.

Menghadiri kursus peringkat kolej di mana anda akan membina kemahiran bahasa Inggeris dan menjadi biasa dengan perbincangan dan tugasan kelas universiti AS yang tipikal. Tingkatkan skor TOEFL dan SAT anda melalui persediaan ujian dan dapatkan nasihat peribadi kolej peribadi.

Lulusan sekolah tinggi baru-baru ini digalakkan memohon istilah kejatuhan atau tahun akademik penuh (musim bunga dan musim gugur), kadang-kadang dipanggil "tahun jurang." Sama ada, anda akan mendapat sokongan daripada kakitangan kami yang berdedikasi-dari proses permohonan dan sepanjang masa dengan kami.

106002_18_1127_academicCourses_CFP_1180x290.jpg

Kajian anda

Anda akan mengambil kelas berhampiran kampus UC Berkeley. Belajar bersama rakan-rakan pelajar yang juga bersiap untuk menghadiri universiti. Anda menerima perhatian dan bimbingan individu dari pengajar anda, yang memegang ijazah lanjutan dari UC Berkeley dan universiti terkemuka lain. Anda juga mendapat kemasukan kolej peribadi yang menasihati untuk membantu anda mengenal pasti sekolah terbaik untuk anda dan memastikan kejayaan sebaik sahaja anda memulakan pengajian universiti anda. Anda juga boleh berhubung dengan pelajar UC Berkeley saat ini untuk mendapatkan wawasan tentang proses permohonan kolej, serta menavigasi Berkeley dan budaya AS.

Membuat pelaburan untuk mengambil bahagian dalam CFP membawa kepada hasil positif-graduan CFP telah diterima di banyak universiti awam dan swasta berprestij.


Di luar bilik darjah

Apabila anda mula-mula tiba di Berkeley, anda akan mengambil bahagian dalam orientasi baru pelajar di mana anda akan bertemu staf program, rakan-rakan pelajar anda, dan mempelajari lebih lanjut tentang kawasan dan apa yang diharapkan. Anda akan hidup bersama atau berdekatan dengan rakan sekelas anda, dan apabila tidak di dalam kelas, anda mempunyai pilihan untuk menghadiri bengkel mengenai persediaan untuk kehidupan kolej serta mengambil bahagian dalam aktiviti budaya dan perjalanan lapangan. Bandar Berkeley dan Greater San Francisco Bay Area menawarkan muzium, kafe, taman, muzik dan banyak lagi untuk mengisi hujung minggu anda sambil memperkenalkan anda kepada budaya Amerika. Adakah anda tahu UC Berkeley juga telah dinamakan salah satu kolej terbaik untuk makanan di Amerika? Makan makan tengah hari dengan rakan sekelas anda di dapur organik bersertifikat pertama negara di kampus yang menawarkan pilihan yang lazat untuk semua orang, termasuk pelajar dengan keperluan diet khas. Atau berjumpa dengan kawan-kawan untuk makan malam di salah satu restoran Berkeley yang hebat. Akhirnya, apabila program itu berakhir, meraikan pencapaian anda dengan pelajar CFP, pengajar dan kakitangan CFP lain pada penerimaan tetamu.


Kenapa Pilih Program Yayasan Kolej Kami

 • Penyediaan ujian TOEFL dan SAT
 • Kemasukan kolej peribadi menasihati
 • Terokai kampus UC Berkeley dan bandar sekitar
 • Memperbaiki kemahiran berbahasa Inggeris anda


Tempoh Pengajian

15 minggu setiap musim gugur dan musim bunga


Kadar pengajian

Waktu penuh, Isnin-Jumaat, 20 jam seminggu


Prasyarat

Lulusan sekolah menengah terkini dengan purata mata purata gred 3.4.

Sekiranya anda belum menyiapkan sekolah menengah, kami menggalakkan anda memohon kepada Program Sesi Musim Panas

Markah mestilah dari dua tahun yang lalu. Dalam beberapa kes, peperiksaan bahasa Inggeris boleh diketepikan. Hubungi kami dengan soalan.


Kos


Kos termasuk:

 • Sokongan imigresen
 • Orientasi kepada Berkeley
 • Insurans perubatan AS
 • Nasihat dan sokongan perumahan
 • Menasihati akademik peribadi
 • Mengkaji semula esei aplikasi kolej
 • Akses makmal komputer
 • Akses perpustakaan UC Berkeley
 • Akses Kemudahan Sukan Rekreasi UC Berkeley
 • Aktiviti sosial

Kos tidak termasuk yuran visa, buku teks, kos perumahan atau perbelanjaan perjalanan.


Program Asas Kolej Bahasa Inggeris Keperluan Kemahiran

Pemohon mesti mengemukakan bukti rasmi penguasaan Bahasa Inggeris. Kadang-kadang pengecualian untuk keperluan ini dibuat. Sila ambil perhatian bahawa penyerahan skor kemahiran bahasa atau bentuk pengesahan lain tidak menjamin penerimaan ke dalam program.

Ujian Bahasa Inggeris

Pengecualian Keperluan Kemahiran Bahasa Inggeris

 • Kajian Universiti di sebuah negara di mana bahasa Inggeris adalah bahasa utama yang dituturkan


Keperluan Kemahiran Bahasa Inggeris BGA Mula

Jika anda tidak memenuhi syarat untuk Program Asas Kolej, anda mungkin layak memohon program BGA-Start kami.

Soalan? E-mel internationaladmissions@berkeley.edu.


Lokasi

Golden Bear Centre
1995 University Ave., Suite 200
Berkeley, CA 94704


Tarikh Program

* Tiada kemasukan musim bunga CFP tetapi anda boleh mulai pada musim gugur dan meneruskan pengajian anda pada musim bunga.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

UC Berkeley Extension is an academic department within UC Berkeley and is located just a few blocks away from the main campus. This department offers short-term programming for international students ... Baca lebih lanjut

UC Berkeley Extension is an academic department within UC Berkeley and is located just a few blocks away from the main campus. This department offers short-term programming for international students who want to study at Berkeley. We do not offer degrees. Instead, after you complete your studies with us, you’ll receive a certificate of completion, a transcript and the opportunity to transfer academic credits to your home university. For those of you who are working professionals, our programs will provide you with in-depth skills and learning that you can apply to your current position or a new job in the workplace. Baca Ringkas
Berkeley , San Francisco + 1 Lagi Kurang