Kursus: Program Eksekutif Kanan (SEP)

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Program Kediaman Tiga Minggu - 9-29 Ogos, 2015

Program Eksekutif Senior Sasin (SEP) didirikan berdasarkan pengetahuan bahawa kejayaan perusahaan adalah hasil gabungan yang seimbang dari kecekapan operasi jangka pendek dan kelebihan daya saing jangka panjang. Untuk mencapai kejayaan sedemikian, organisasi memerlukan eksekutif yang merupakan tuan kepada disiplin fungsional pengurusan dan yang juga boleh menavigasi pasaran yang tidak menentu hari ini untuk menang.

Itulah sebabnya Sasin mencipta SEP. Program kediaman tiga minggu intensif ini dijalankan dalam Bahasa Inggeris dan direka untuk menyediakan eksekutif seperti anda dengan pengetahuan dan kemahiran yang paling moden dan terkini untuk memajukan firma anda dan mendorong kejayaan anda sendiri.

TOPICS

  • Persekitaran Ekonomi Global
  • Strategi Pemasaran Kompetitif dan Pasaran Global
  • Kepimpinan dan Perubahan Organisasi
  • Menerajui inovasi
  • Keputusan Kewangan Korporat
  • Pengurusan strategik

KAEDAH PENGAJARAN

Kaedah pengajaran untuk program SEP adalah sama seperti sifat pengurusan itu sendiri. Kuliah dan persembahan rasmi pasti digunakan. Filem, latihan, dan pelaporan pleno juga boleh mengiringi beberapa sesi. Lebih kerap, peserta SEP akan diminta untuk mengkaji kajian kes mengenai situasi syarikat sebenar. Perbincangan kumpulan mengenai kes-kes ini adalah aktiviti kritikal, untuk kebanyakan keputusan pengurusan biasanya dibuat dalam kumpulan. Oleh itu, kumpulan perbincangan kecil akan bermesyuarat secara rutin pada waktu petang semasa sesi tiga minggu ini.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Located in Bangkok, Thailand, Asia's most liveable city, Sasin Graduate Institute of Business Administration of Chulalongkorn University was founded in 1982 with the Kellogg School of Management and T ... Baca lebih lanjut

Located in Bangkok, Thailand, Asia's most liveable city, Sasin Graduate Institute of Business Administration of Chulalongkorn University was founded in 1982 with the Kellogg School of Management and The Wharton School, two of the best business schools in the world. Sasin was the first business school in Thailand to earn AACSB and EQUIS international accreditation, and is one of the few business schools in Southeast Asia with both. Baca Ringkas
Bangkok , Pa Tong + 1 Lagi Kurang