Kursus: Program Pembelajaran Bahasa Inggeris Universiti Pathways

Greenville University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kursus: Program Pembelajaran Bahasa Inggeris Universiti Pathways

Greenville University

Program Pathways University adalah untuk pelajar antarabangsa yang ingin belajar di institusi pengajian tinggi di Amerika Syarikat, tetapi kurang mencukupi bahasa Inggeris. Pathways University adalah program pembelajaran Bahasa Inggeris yang intensif yang menumpukan pada empat komponen asas bahasa - membaca, menulis, mendengar dan berbicara; sambil menyediakan maklumat budaya untuk menyediakan pelajar untuk berjaya di universiti-universiti Amerika Syarikat. Pelajar yang berjaya melengkapkan program Pathways University mempunyai pilihan untuk dimasukkan terus ke Greenville University . Greenville College

Kurikulum

Matlamat kurikulum Kursus Pathways University adalah untuk membangunkan kemahiran berbahasa Inggeris para pelajarnya agar mereka berjaya dalam pengajian mereka di Amerika Syarikat. Program ini terdiri daripada lima peringkat arahan. Setiap peringkat program menjadi lebih mencabar kerana pelajar dijangka akan berkembang dan mengembangkan kemahiran bahasa Inggeris mereka. Setiap peringkat berlangsung selama tujuh minggu dan pelajar menghadiri kelas enam hingga tujuh jam setiap hari. Saiz kelas adalah kecil untuk memastikan perhatian individu. Biasanya, kelas Universiti Pathways tidak mempunyai lebih daripada sepuluh pelajar.

 • Tahap 1: Bermula
 • Tahap 2: Pertengahan rendah
 • Tahap 3: Perantaraan
 • Tahap 4: Perantara tinggi
 • Tahap 5: Lanjutan

Semua pelajar baru secara automatik akan ditempatkan di tahap 1 sehingga mereka tiba di kampus dan menyelesaikan ujian penempatan. Berikutan ujian ini, pelajar boleh dipindahkan ke tahap 2 atau lebih tinggi berdasarkan skor mereka pada ujian. Tidak ada syarat TOEFL minimum untuk diterima masuk ke program, tetapi pelajar harus menunjukkan kemahiran asas bahasa Inggeris. Semua peringkat dalam program ini membangun kemahiran berikut:

 • Membaca kemahiran untuk memahami bahan bacaan akademik dan menjawab soalan-soalan dalam kelas dan peperiksaan.
 • Kemahiran menulis untuk menghasilkan kepingan tulisan yang sesuai dan boleh diterima diperlukan di semua universiti atau kolej: esei ringkas, kertas penyelidikan yang lebih panjang, laporan, dll.
 • Kemahiran pemahaman mendengarkan untuk memahami Bahasa Inggeris dalam situasi yang berbeza seperti perbualan sehari-hari, kuliah kelas (dengan keupayaan untuk mengambil nota kelas), ceramah profesional, dan sebagainya.
 • Kemahiran berucap dan sebutan untuk berbincang dengan orang lain, memberi ucapan lisan atau laporan, dan difahami dengan jelas oleh penduduk umum penutur Bahasa Inggeris.
 • Maklumat budaya mengenai kehidupan di Amerika Syarikat, termasuk maklumat penting mengenai nilai-nilai dan kepercayaan masyarakat Amerika umum.

Pelajar dipromosikan ke peringkat seterusnya jika mereka memperoleh gred purata keseluruhan sekurang-kurangnya 75% untuk semua kelas mereka yang ditawarkan di peringkat itu, dan mesti maju ke peringkat 5 untuk lulus dari program. 75% didasarkan pada semua kerja pelajar telah selesai di semua kelas dalam peringkat - semua tugasan, kuiz, peperiksaan, dan sebagainya. Pelajar mesti mengulangi tahap sehingga mereka berjaya menyelesaikan kursus di tahap itu. Kerana kami percaya adalah penting bagi pelajar untuk dapat memahami teks peringkat kolej dalam bahasa Inggeris, menulis kertas yang maju, dan memahami bahasa Inggeris yang digunakan; kita memerlukan pelajar memperoleh gred lulus 75% atau lebih dalam dua kelas yang sangat penting dalam Tahap 1-4 (Membaca dan Menulis, Mendengar dan Bercakap) dan tiga kelas yang sangat penting dalam Tahap 5 (Membaca, Menulis dan Mendengar dan Nota- Mengambil). Pelajar mesti menerima gred lulus sekurang-kurangnya 75% dalam kelas-kelas tertentu, tanpa mengira purata 75%.

Proses permohonan

 • Pelajar mesti mempunyai sekurang-kurangnya 3 tahun, atau 6 semester, bernilai kredit sekolah tinggi yang siap sebelum mereka boleh memohon dan fail mereka boleh dikaji semula untuk penerimaan.
 • Hantar Permohonan Online di www.Greenville.edu - sila baca Penyata Gaya Hidup Berkembang dan Belajar dengan teliti sebelum mengemukakan.
 • Hantar transkrip rasmi yang tertutup dari sekolah menengah / sekolah menengah dan juga transkrip untuk SEMUA kelas kuliah atau pasca menengah.
 • Mengemukakan Pensijilan Kewangan yang telah disempurnakan bersama-sama dengan menyokong penyata bank dan maklumat penaja. (Ini akan diberikan apabila kami menerima permohonan anda.)
 • Selepas melepasi temuduga VISA, pelajar akan dikehendaki menyediakan gambar untuk digunakan pada kad ID pelajar. Di samping itu, pengecualian HIPAA akan dihantar kepada pelajar dan mesti ditandatangani sebelum hari pertama kelas.

Greenville College

This school offers programs in:
 • English


Tarikh Akhir Kemaskini July 3, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
28,240 USD
jumlah harga program. Sesi pertama (dengan insurans termasuk) ialah $ 8,695, semua sesi berikutnya adalah $ 6,515.
Locations
Amerika Syarikat - Greenville, Illinois
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Greenville, Illinois
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat