Baca keterangan rasmi

Gambaran keseluruhan

Program pembelajaran Universiti Pathways Bahasa Inggeris di Greenville College adalah program bukan kredit satu tahun yang bertujuan untuk menyediakan pelajar antarabangsa untuk pendidikan peringkat universiti di AS Di samping itu, program ini menyediakan maklumat budaya yang diperlukan untuk menjadi pelajar yang berjaya dalam pendidikan peringkat universiti Amerika Syarikat .

TOEFL

Walaupun ini bukan program penyediaan TOEFL, pelajar yang melengkapkan keseluruhan program harus bersedia untuk mendapatkan skor tinggi pada ujian TOEFL. Pelajar digalakkan mengambil kursus penyediaan TOEFL yang ditawarkan semasa program Pathways University. Kursus penyediaan TOEFL menyediakan latihan dalam pelbagai jenis soalan yang muncul pada ujian, dan membantu pelajar meningkatkan kemahiran ujian pengambilan umum yang diperlukan untuk berjaya pada ujian yang paling standard yang disediakan di Amerika Syarikat. Pelajar boleh mengambil TOEFL semasa di Greenville. Kolej ini menyediakan pengangkutan ke tapak ujian TOEFL terdekat secara tetap.

Tahap dan Kelas

Program ini terdiri daripada lima peringkat arahan. Setiap peringkat program menjadi lebih mencabar kerana pelajar dijangka akan berkembang dan mengembangkan kemahiran bahasa Inggeris mereka. Setiap peringkat berlangsung selama tujuh minggu dan mengandungi kelas termasuk membaca, menulis, tatabahasa, mendengar dan berbicara, sebutan, dan perbualan atau kelas pertuturan.

  • Tahap 1: Bermula

  • Tahap 2: Pertengahan rendah

  • Tahap 3: Perantaraan

  • Tahap 4: Perantara tinggi

  • Tahap 5: Lanjutan

Semua pelajar baru secara automatik akan ditempatkan di tahap 1 sehingga mereka tiba di kampus dan menyelesaikan ujian penempatan. Berikutan ujian ini, pelajar boleh dipindahkan ke tahap 2 berdasarkan markah mereka pada ujian. Tidak ada syarat TOEFL minimum untuk dimasukkan ke dalam program, tetapi pelajar harus menunjukkan kemahiran asas bahasa Inggeris.

Saiz kelas adalah kecil untuk memastikan perhatian individu. Biasanya, kelas Universiti Pathways tidak mempunyai lebih daripada sepuluh pelajar. Pelajar menghadiri kelas enam atau tujuh jam sehari. Buku teks disediakan kepada pelajar. Kos buku teks dimasukkan ke dalam kos program.

Tempat Masuk

Program ini direka untuk membolehkan tempoh pembelajaran yang fleksibel. Pelajar diberi peluang untuk memasuki program ini pada empat mata yang berbeza semasa tahun akademik.

  • Akhir Ogos (antara 22 dan 29 Ogos)

  • Tengah Oktober (antara 12 hingga 19 Oktober)

  • Lewat Januari (kadang-kadang antara 23 dan 30 Januari)

  • Tengah Mac (antara 20 hingga 27 Mac).

Perkhidmatan Pelajar

Kesedaran kebudayaan dan bantuan pelarasan peribadi dan akademik

Perjalanan ke pusat membeli-belah, Walmart dan pasaran lain

Perjalanan lapangan ke destinasi berdekatan

Pelbagai acara dan aktiviti di Greenville College dan di kawasan daerah Bond

Sambutan perayaan Amerika dan antarabangsa

Tugasan rakan sebilik Amerika apabila boleh

Homestay atas cuti yang disediakan oleh penduduk setempat apabila mungkin

Penjagaan peribadi dari sekolah Kristian

Bantuan yang diberikan untuk membawa pelajar kepada doktor apabila mereka sakit

Perkhidmatan tutor percuma lima malam seminggu

Nasihat mengenai I-20 dan visa

Pengangkutan ke tapak ujian TOEFL tersedia

Peralihan Selepas Pathways Universiti di Greenville College

Manfaat lain adalah bahawa pelajar yang berjaya menamatkan pengajian dari Universiti kami Pathways program pembelajaran Bahasa Inggeris yang dijamin kemasukan ke Greenville College tanpa perlu mengambil TOEFL. Sekiranya pelajar menyempurnakan program itu di tengah-tengah semester akademik, Greenville College menawarkan kursus sarjana tujuh minggu dengan enam kredit untuk memastikan tiada jurang antara pembelajaran Bahasa Inggeris dan pembelajaran matematik. Sesetengah hasil positif adalah bahawa 23 graduan Pathways Universiti menghadiri Greenville College sebagai pelajar tradisional dan beberapa lagi telah diterima masuk ke universiti Amerika lain.

Greenville College

Proses Permohonan University Pathways Program Pembelajaran Bahasa Inggeris

Lengkapkan aplikasi Pathways Universiti dalam talian

Hantar transkrip rasmi yang tertutup dari sekolah menengah / sekolah menengah dan juga transkrip untuk semua kelas kolej atau pasca menengah.

Hantar rekod rasmi salah satu ujian berikut: TOEFL, IELTS, ACT atau SAT, atau ELS 109 di pusat bahasa yang diluluskan. (Ini tidak diperlukan, tetapi akan membantu alt = "Greenville College menentukan tahap kemahiran bahasa Inggeris anda.)

Hantar Perisytiharan Sokongan Kewangan yang lengkap berserta penyokong penyata bank dan maklumat penaja. (Ini akan diberikan apabila kami menerima permohonan anda.)

Apabila kaunselor kemasukan antarabangsa telah menerima semua maklumat ini, dia akan mengkaji semula fail anda dan menyampaikan status kemasukan anda.

110169_110102_image.jpeg

Program diajar dalam:
English
Greenville University
Tarikh Akhir Kemaskini February 17, 2019
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Ogo 26, 2019
Jan. 21, 2020
Duration
Sepenuh masa
Price
29,553 USD
Kos penuh untuk 2019-2020.
Deadline
Julai 15, 2019
Dis 16, 2019
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Ogo 26, 2019
Tarikh tutup permohonan
Julai 15, 2019
Start Date
Jan. 21, 2020
Tarikh tutup permohonan
Dis 16, 2019

Ogo 26, 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
Julai 15, 2019
End Date

Jan. 21, 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
Dis 16, 2019
End Date