Read the Official Description

PROVIN PENGURUSAN SUMBER MANUSIA ADVANCE

Peranan Pengurusan Sumber Manusia telah berkembang untuk membantu organisasi mencapai matlamat strategik mereka dan meningkatkan perniagaan mereka. Program ini menumpukan kepada kebolehan pusat, yang dibezakan oleh gabungan HR utama, yang penting untuk para profesional HR, Pengurus, Ketua, Pengawas dan kakitangan HR yang sekarang dan akan datang yang ingin membangun daya maju mereka khususnya dengan HR dalam pelbagai persatuan . Program ini telah direka untuk melengkapkan peserta dengan set kemahiran dan kerangka yang diperlukan untuk kepekatan yang lebih khusus dan maju. Melalui penggunaan bacaan, kuliah, persembahan kumpulan dan kajian kes dunia sebenar, para peserta akan memperoleh pemahaman dan penghargaan yang lebih baik terhadap konsep dan isu yang berkaitan dengan Pengurusan Sumber Manusia. Lebih-lebih lagi, mereka dapat memimpin dengan mudah untuk membina penglibatan pekerja yang kuat di dalam organisasi dan membantu para pemimpin untuk mengelak daripada menggelincirkan dan memperkokoh langkah pencegahan untuk memastikan organisasi berkembang dan bersaing dengan berkesan. Program ini akan menyediakan peserta dengan persiapan asas untuk persekitaran yang cepat berubah ini.

Kesan Peribadi

 • Memperoleh pemahaman yang komprehensif mengenai terminologi, konsep dan prinsip Pengurusan Sumber Manusia
 • Belajar merangka dan melaksanakan dasar Pengurusan Sumber Manusia yang menyokong pelan strategik dan pertumbuhan organisasi
 • Belajar untuk membangunkan amalan pengurusan rekursa manusia yang meningkatkan keupayaan organisasi untuk menarik, memotivasi, membangunkan dan mengekalkan kakitangan yang berkesan
 • Meningkatkan keupayaan kepimpinan dengan memperoleh pengetahuan mengenai konsep strategik yang akan membolehkan peranan yang lebih proaktif dalam membentuk strategi dalam organisasi
 • Memahami prinsip utama kerja berprestasi tinggi dan mengkaji secara kritikal hubungan antara prestasi dan amalan Pengurusan Sumber Manusia.

Kaedah Latihan

GBNTC menawarkan satu siri Masterclasses yang bersama-sama menyelesaikan satu program. Setiap Masterclass terdiri daripada kuliah pendek, kajian kes, latihan amali, perbincangan kumpulan, rangkaian dengan rakan-rakan industri dan pengalaman yang tidak dapat difahami. Alat pengajaran yang digunakan dalam membangunkan sesi ini adalah amalan terbaik industri terkini, tinjauan suara Ketua Pegawai Eksekutif, analisis impak industri dan pemerhatian pasaran. Sesi ini mencabar dan praktikal, mereka menawarkan pengetahuan yang bersepadu dengan teknologi terkini di mana berkenaan.

Garis Panduan Program

Strategi perniagaan untuk pemimpin HR (2 hari)

Dalam ekonomi dunia, yang diterangkan oleh penyesuaian, halaju dan perkembangan pesat, Pengurusan Sumber Manusia yang kuat (HRM) adalah penting untuk pelaksanaan sistem yang bermanfaat. Aset teras organisasi adalah pekerja mereka; pengetahuan, kemahiran dan hubungan mereka. Perintis HR operasi biasa telah menyaksikan peralihan dramatik dalam beberapa dekad kebelakangan ini. Semakin persatuan perniagaan telah mula mengiktiraf SDM sebagai unit khusus utama yang mempunyai kesan besar dalam mencapai sasaran korporat. Pegawai-pegawai kanan HR diharap untuk membuat komitmen penting dalam proses membuat keputusan utama dan semua perkara yang dipertimbangkan, mereka semakin bertambah tekanan untuk membuktikan kredibiliti mereka dan mempamerkan kebolehan yang dikehendaki dengan menguasai idea, model dan dialek utama perniagaan dan metodologi. Masterclass ini mengambil pandangan yang mendalam pada alat, kerangka dan minda strategik yang digunakan oleh pengurus dan perunding untuk melengkapkan peserta dengan bahasa perniagaan dan strategi untuk membolehkan mereka berkomunikasi secara efektif di peringkat tertinggi organisasi. Masterclass ini akan membolehkan peserta untuk membangunkan keupayaan kepimpinan yang dipertingkatkan dengan memudahkan dan mewujudkan konsep strategik yang memainkan peranan proaktif dalam membentuk strategi sumber manusia dalam organisasi.

Mewujudkan dan Menyokong Pasukan Pertunjukan Tinggi (2 hari)

Oleh kerana perniagaan terus bertempur dengan pertempuran sengit demi kelangsungan hidup mereka di dalam ruang pasaran teknologi yang kompetitif ini, mempunyai pasukan berprestasi tinggi dapat membuat perbedaan dan menyediakan organisasi dengan keunggulan. Pasukan berprestasi tinggi menggabungkan individu yang menumpukan perhatian dengan set kemahiran dan kepakaran yang saling melengkapi, yang mempunyai kemampuan untuk berkolaborasi, berinovasi dan memberikan hasil yang berkualiti tinggi secara konsisten. Masterclass ini akan menyediakan satu kombinasi casework eksklusif bersama-sama dengan latihan eksperimen bagi para peserta untuk mendapatkan pengalaman secara langsung dalam membina dan mengetuai pasukan dalam pelbagai konteks. Ia akan membantu mereka meneroka:

 • Faktor-faktor yang menggalakkan budaya kerja berprestasi tinggi
 • Kitaran hayat pembangunan pasukan dan peringkat yang sama
 • Punca untuk perpecahan dan disfungsi pasukan
 • Jenis pembentukan pasukan ditubuhkan untuk mencapai matlamat tertentu

Resolusi konflik dan rundingan (2 hari)

Program Latihan ini akan membincangkan pelbagai jenis dan jenis konflik yang dihadapi dalam perniagaan dan melatih Pegawai Sumber Manusia bagaimana untuk merangkumi konflik sebagai sebahagian daripada kehidupan, supaya mereka dapat memanfaatkan setiap situasi dan menggunakannya sebagai peluang belajar , peluang kepimpinan, atau peluang untuk mengubah keadaan perniagaan menjadi sesuatu yang lebih baik. Konflik boleh berlaku akibat daripada matlamat atau prioritas yang bertentangan. Ia juga boleh berlaku apabila terdapat kekurangan matlamat bersama. Konflik juga boleh berkembang dengan keperibadian, sumber, gaya dan nilai yang terhad. Anda juga akan belajar cara menggunakan kaedah perundingan berkesan untuk bekerja ke arah situasi menang-menang-menang.

Prinsip dan amalan kejurulatihan dan kaunseling (2 hari)

Latihan dan amalan kejurulatihan dan kaunseling yang berkesan dan cekap adalah penting untuk perniagaan berprestasi tinggi. Program Latihan ini akan memberi Pegawai Sumber Manusia peluang untuk belajar dan mengamalkan teknik-teknik ini dalam satu hingga satu dan set pasukan untuk membantu mempertajam kemahiran anda sebagai pelatih pelatih-jurulatih.

Pengambilan keputusan yang didorong data dalam HR: Analitis, Metrik dan Skor Kad (2 hari)

Oleh kerana organisasi yang semakin besar dan bersaiz sederhana terus melaksanakan rangka kerja ERP, yang menangkap dan menyimpan pelbagai maklumat, pakar aset manusia mempunyai keupayaan yang lebih penting daripada pada bila-bila masa lain untuk memanfaatkan maklumat ini untuk mendorong membuat pilihan. Walau bagaimanapun, memandangkan pakar senario ini secara progresif menghadapi pertanyaan berikut:

 • Maklumat apa?
 • Juga, apa pilihannya?
 • Bagaimanakah anda membuat rangka kerja yang mendorong pilihan yang lebih baik dan memberikan keupayaan untuk meramalkan dan mengatasi masalah?

Analis HR boleh menawarkan bantuan dengan menjawab pertanyaan ini. Kelas induk ini direka untuk pemimpin HR untuk bertahan di hadapan persaingan dan mengetahui cara menggunakan inisiatif analisis HR yang berkesan yang memaksimumkan pandangan modal insan untuk membuat keputusan HR strategik. Peserta akan mempelajari cara-cara untuk mengumpul dan menggunakan data ini untuk menjalankan penilaian dengan cara yang paling berkesan untuk manfaat organisasi dan untuk membangunkan bakat dalam organisasi.

Kepelbagaian dan Kemasukan dalam Amalan (2 hari)

Kepelbagaian dan Kemasukan (D

Membangunkan kemahiran komunikasi yang berkesan untuk pengurus dan eksekutif (2 hari) Program Latihan ini akan melatih Pegawai Sumber Manusia untuk memberi tumpuan kepada membangunkan komunikasi yang berkesan di antara dan di kalangan pengurusan, penyelia, pekerja, dan pelanggan kami supaya perniagaan anda dapat lebih berkesan, lebih cekap , dan jauh lebih produktif. Dalam setiap perniagaan ada keperluan untuk berkomunikasi dengan orang lain agar perniagaan itu berjaya - namun kejayaan ditakrifkan untuk perniagaan itu. Keperluan untuk berkomunikasi dapat dibungkus perspektif seseorang, motivasinya, piawaian profesionalnya, dan juga keperibadiannya.

Membangunkan pemilihan, orientasi, dan program latihan yang menyeluruh untuk pekerja baru (2 hari)

Program Latihan ini akan mendalam dalam perkembangan proses pemilihan pekerja yang berkesan yang membantu perniagaan anda menarik, mengorientasikan, dan melatih pekerja baru. Memberi tumpuan kepada pemahaman yang menyeluruh tentang konsep "orang masa depan", proses pemilihan yang berkesan, penglibatan pekerja, dan penjajaran tenaga kerja, anda akan mengenal pasti apa yang perlu anda lakukan untuk meningkatkan pemilihan, orientasi, dan program latihan syarikat anda sendiri.

Membangunkan pelan strategik dan tindakan (2 hari)

Pembangunan dan pelaksanaan pelan strategik dan pelan tindakan dalam perniagaan berbeza mengikut kaedah mereka. Program Latihan ini akan menunjukkan bagaimana Pegawai Sumber Manusia boleh membangunkan pelan perniagaan dengan penyertaan aktif dan penglibatan pengurus lain dan pekerja mereka. Dengan menggunakan metodologi pelan perniagaan yang terbukti dan berkesan, anda akan membangunkan visi, misi, matlamat, strategi, dan pelan tindakan untuk perniagaan anda.

Membangunkan proses penilaian prestasi yang berkesan (2 hari)

Program Latihan ini akan bekerjasama dengan Pegawai Sumber Manusia untuk membangunkan satu siri instrumen penilaian prestasi menggunakan prinsip dan amalan menyewa, mengurus, dan memotivasi penjajaran tenaga kerja, pintar, dan penglibatan pekerja. Peserta akan membangun dan menilai keberkesanan kaedah penilaian yang berbeza dan membangunkan instrumen yang paling sesuai untuk tahap organisasi yang berlainan.

Mendapatkan hasil melalui Pengurusan bakat (3 hari)

(Masterclass ini ditawarkan pada 26 Julai) Ia sentiasa penting bagi kedua-dua pemimpin sumber manusia dan perniagaan untuk merekrut dan mengekalkan bakat yang terbaik. Kita perlu menguruskan bakat syarikat dengan cara yang paling cekap kerana ia adalah kunci kepada kejayaan syarikat. Syarikat itu, untuk mengekalkan, memerlukan pendekatan bersepadu dan sistematik untuk menarik, membangun, menarik dan mengekalkan bakat kritikal. Masterclass ini akan membantu para peserta mendapatkan pelbagai pandangan yang akan memberi manfaat kepada seluruh organisasi. Mereka akan menggali lebih mendalam untuk memahami cabaran pengurusan bakat utama organisasi dan memperkenalkan penyelesaian yang boleh digunakan untuk mengatasi masalah ini. Modul ini juga akan mengkaji trend semasa dan akan membantu membuktikan pelbagai amalan dan proses bakat yang diperlukan untuk menyelaraskan dan mewujudkan penyelesaian yang berkesan untuk kejayaan organisasi dengan menggunakan prinsip pengurusan bakat.

HR

Salah satu faktor kejayaan utama organisasi berprestasi tinggi adalah meletakkan orang-orang mereka terlebih dahulu. Hari ini, para eksekutif HR dicabar untuk membangunkan penyelesaian yang cekap, berkesan dan mudah tetapi kuat kepada pihak perniagaan. Walau bagaimanapun, ia tetap sukar untuk menentukan sumbangan sebenar fungsi HR untuk mencapai matlamat ini. Strategi HR yang berkesan menyediakan peta jalan untuk mencipta nilai melalui tenaga kerja organisasi. Ia juga merangkumi garis panduan untuk organisasi untuk mengikuti apabila bersaing untuk bakat baru atau mengekalkan bakat sedia ada. Garis panduan ini boleh merangkumi pelbagai isu, seperti kemahiran dan kecekapan yang paling kritikal untuk mencapai matlamat dan objektif masa depan, bagaimana untuk membangkitkan bakat (tumbuh atau beli), dan bagaimana untuk mencipta dan mengekalkan budaya berprestasi tinggi. Kelas induk ini akan merangkumi dan menerangkan peserta dengan teknik yang diperlukan untuk memandu dan mengekalkan prestasi perniagaan dengan mewujudkan keupayaan Sumber Manusia yang betul dan juga meningkatkan kecemerlangan operasi secara berterusan.

Strategi HR dalam mengubah Pertubuhan (2 hari)

Sebuah organisasi berkembang apabila terdapat keseimbangan antara strategi perniagaannya dan konteks yang ia buat untuk rakyat. Kejayaan organisasi jangka panjang memerlukan penjajaran orang dengan strategi perniagaan. HR memainkan peranan ini dalam organisasi tetapi sering tidak mempunyai keupayaan untuk menghubungkan orang dan memproses dengan berkesan. Apabila strategi perniagaan berubah, fungsi Sumber Manusia berhadapan dengan cabaran yang besar. Membina kemahiran perkongsian yang kuat dengan pemimpin perniagaan dan mengurus proses perubahan kompleks semakin kritikal. Masterclass ini direka untuk mengemas kini peserta dengan pemikiran dan penyelidikan terbaru mengenai topik HR dan dijangka mengukuhkan set kemahiran peribadi mereka. Para peserta akan belajar cara menerapkan kelebihan daya saing melalui HR dan menyelaraskan strategi dengan objektif perniagaan. Mereka akan dapat memberi tumpuan baru kepada masa depan persekitaran kerja dan menyediakan diri mereka untuk perubahan.

HR pengekalan pekerja (2 hari)

Isu pengekalan pekerja telah dilema berterusan sejak lahirnya perniagaan. Kajian lepas menunjukkan bahawa satu dari setiap tiga individu kecewa dengan keadaan kerja mereka sekarang dan boleh meninggalkan kedudukan yang lebih baik kerana keadaan monetari terus membuat kemajuan mendesak. Persatuan perniagaan yang berkesan mengakui pengekalan pekerja sebagai penting untuk mengurus kepimpinan dan pertumbuhan mereka di pusat komersial. Menarik, mendapatkan, dan memegang pekerja tinggi di pasaran hari ini, mencabar semua persatuan untuk mentadbir kemampuan di semua peringkat. Dalam menghadapi kekurangan bakat yang semakin meningkat, beberapa syarikat mampu mengabaikan strategi untuk pengekalan pekerja. Masterclass ini menyediakan para eksekutif dengan strategi dan cadangan tentang cara menjadikan organisasi rata-rata menjadi yang sangat produktif. Peserta akan mendapat wawasan memahami kemahiran kepimpinan yang diperlukan untuk mengekalkan pekerja. Mereka akan dapat melaksanakan strategi pengekalan dalam organisasi, merekabentuk program orientasi pekerja yang berkuasa dan mencipta dan menggunakan pekerja dengan sebaik mungkin untuk memegang mereka dalam organisasi untuk tempoh yang lebih lama.

Bagaimana penambahbaikan proses perniagaan dapat meningkatkan penglibatan pekerja (2 hari)

Program Latihan ini akan bekerjasama rapat dengan peserta Program Pegawai Sumber Manusia untuk membangunkan proses perniagaan yang berkualiti dan berterusan yang berterusan yang memerlukan penglibatan dan penglibatan kakitangan untuk membangunkan peningkatan dalam pelbagai proses perniagaan. Peserta akan diminta untuk memilih proses perniagaan di organisasi mereka yang kemudian akan ditingkatkan semasa program latihan. Pelbagai alat proses BPI dan CQI akan digunakan untuk program ini.

Bagaimana untuk membuat keputusan yang lebih baik dengan memahami gaya membuat keputusan (2 hari)

Program Latihan ini akan menunjukkan Pegawai Sumber Manusia bagaimana untuk memotivasi pekerja dengan lebih baik, membantu mereka membuat keputusan lebih cepat, menggalakkan eksekutif dan kakitangan lain supaya lebih kondusif dengan cadangan mereka, memahami cara terbaik untuk mempunyai eksekutif dan kakitangan melaksanakan keputusan mereka dengan tepat, dan meningkatkan keupayaan mereka untuk membantu para eksekutif dan kakitangan untuk mencapai matlamat mereka.

Pengantaraan dan Penyelesaian Konflik (2 hari)

Kebolehan resolusi konflik sangat penting dalam kehidupan sezaman. Profesional dalam perniagaan, badan awam dan undang-undang semakin dijangka bertindak secara kolaboratif dan menyelesaikan pertikaian tanpa penangguhan dan perbelanjaan litigasi. Masterclass ini menggabungkan unsur-unsur teori dan praktikal. Peserta akan dapat menggunakan ilmu meditasi dan perundingan khusus dan kemahiran perundingan dengan cekap dalam organisasi. Masterclass menarik kepada amalan semasa untuk menangani konflik antara pertikaian kecil kepada konflik besar-besaran, antarabangsa, dan multi-parti. Dan ia menawarkan peserta kajian terperinci dalam konflik mendalam dan penyelesaian konflik lintas budaya.

Pengurus sebagai Latihan Jurulatih (2 hari)

Program Latihan ini akan melatih Pegawai Sumber Manusia dalam bentuk latihan pelatih untuk mempelajari cara melatih pengurus lain sebagai jurulatih pengurus supaya mereka dapat meningkatkan tahap keberkesanan dan prestasi pengurusan mereka dalam organisasi mereka. Program ini akan menekankan keupayaan setiap pekerja untuk mengenal pasti dan memaksimumkan bakat dan kekuatan semulajadi mereka dengan cara yang selaras dengan siapa mereka dan siapa yang mereka perlukan dan kemudian belajar bagaimana menggunakan bakat ini untuk menubuhkan dan melaksanakan teknik dan prinsip pengurusan yang berkesan dalam organisasi mereka.

Mengurus dan mengetuai pasukan kerja (2 hari)

Program Latihan ini akan melatih Pegawai Sumber Manusia untuk mengenal pasti kemahiran pengurusan yang diperlukan oleh pengurus lain untuk menubuhkan, mengekalkan, mengurus, memimpin, dan memotivasikan pasukan kerja dalam perniagaan mereka. Pusat perbincangan ini akan menjadi satu tema - komunikasi berterusan dan berkesan dalam suasana perubahan yang berterusan, serta pemahaman bagaimana untuk memperbaiki penjajaran tenaga kerja dan penglibatan pekerja, dan seterusnya akan membincangkan cara membina sebuah pasukan, dan meneruskannya.

Menguruskan budaya merentasi organisasi global (3 hari)

(Masterclass ini ditawarkan pada 18 Oktober) Globalisasi telah mentakrifkan landskap untuk menguruskan merentasi sempadan yang memacu perubahan dan persaingan. Borang korporat yang transnasional, muncul untuk memenuhi cabaran ini. Dari kecekapan penskalaan dan kefleksibelan organisasi yang memupuk keupayaan pembelajaran komprehensif, organisasi organisasi transnasional mesti terus berkembang untuk kekal berdaya saing. Kadar perubahan dan pembantaran atendannya menuntut tuntutan berbangkit mengenai fakulti firma antarabangsa untuk berkembang dan dilaksanakan. Teknologi, deregulasi dan ancaman ekonomi menambah persekitaran perniagaan yang sudah mencabar untuk syarikat-syarikat transnasional. Masterclass ini akan meneroka ciri-ciri organisasi transnasional, pembangunannya, operasi dan pelaksanaan strategiknya dalam landskap perniagaan yang pantas. Pada akhir modul ini, peserta akan dapat mengenalpasti, menganalisis dan menyelesaikan isu-isu secara intrinsik dalam menguruskan, merentasi sempadan.

Pengurusan Modal Insan Strategik (2 hari)

Telah dilihat bahawa modal insan telah menjadi semakin penting bagi perniagaan untuk berjaya. Para pemimpin hari ini perlu memahami amalan penting dan mengenalpasti jurang dalam sistem modal insan dan menyelaraskannya dengan kejayaan organisasi. Kelas induk ini akan membantu para peserta meningkatkan pemahaman mereka tentang modal insan untuk membantu dalam pembangunan mereka sebagai pemimpin organisasi yang berkesan dan memberikan mereka prinsip-prinsip modal insan yang baik untuk membuat keputusan yang lebih baik tentang bakat dalam organisasi mereka. Peserta akan memahami kerangka kerja pengurusan modal strategik, penjajaran strategik dan perancangan dan penempatan tenaga kerja strategik dan bagaimana menggunakan data ini untuk menyumbang kepada budaya organisasi berprestasi tinggi.

Prinsip Pemilihan dan Amalan Terbaik (2 hari)

Prinsip pemilihan mempengaruhi substansi persatuan dalam amalan Sumber Manusia. Pemilihan adalah prosedur pengumpulan data yang membentuk penanda aras yang sesuai untuk memilih calon kerja yang patut dipekerjakan. Masterclass ini akan membentangkan latar belakang sejarah pilihan pekerja dan akan mengkaji model pilihan, peranti pemilihan, dan model utiliti dan pengesahan. Perkara-perkara ini akan dibincangkan dan dibincangkan berkaitan dengan komitmen yang sah untuk menimbulkan peluang pekerjaan yang sama. Peserta akan dididik tentang tip, alat dan teknik yang diperlukan untuk membantu mereka dalam memilih calon yang sesuai untuk pekerjaan masing-masing dan memberi impak yang besar kepada organisasi dan juga memberi manfaat kepada pemohon.

Siapa Harus Hadir

Pengurusan eksekutif teratas (sektor swasta dan awam) termasuk:

 • Pengerusi dan Ahli Lembaga
 • Profesional Kanan Kanan
 • Eksekutif Sumber Manusia dan Pengarah
 • Dept HR. Ketua-ketua dan Pengurus Besar
 • Pengurus Sumber Manusia dan Penyelia
 • Pengamal HR
 • Ketua Unit Perniagaan
 • Rakan Perniagaan HR
 • Pembuat Keputusan dan Pemilik Perniagaan
 • Perunding
Program taught in:
English

See 9 more programs offered by GBN Training Centre »

Last updated June 22, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
44 
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019