Kursus Seminggu Streetwear dan Kursus Kebangkitan Jenama

Umum

Penerangan Program

Kursus intensif selama seminggu ini menawarkan peluang yang menarik untuk mendapatkan wawasan dan pengetahuan tentang bagaimana streetwear telah memperoleh kedudukan penting dalam industri runcit fesyen.

Pasaran telah berkembang dengan pantas pada tahun-tahun kebelakangan ini, dengan streetwear juga bergerak ke ruang mewah. Bain & Company baru-baru ini menganggarkan pasaran akan bernilai $ 425 bilion di seluruh dunia menjelang 2025, oleh itu peluang dalam pasaran ini ada untuk mengambil; tetapi bagaimana anda mendapat peluang itu? Dan apabila anda mendapatkannya, apa yang anda lakukan? Fahami bagaimana untuk mengenal pasti pelanggan anda, cara mereka membeli-belah, dan cara membuat koleksi yang akan mewujudkan gembar-gembur dan kredibiliti.

Program ini merangkumi kuliah, seminar, bengkel pemecahan masalah dan kajian kes yang meliputi topik-topik berikut:

 • Gambaran keseluruhan sejarah streetwear;
 • Evolusi streetwear ke dalam pasaran mewah;
 • Gaya Streetwear;
 • Pengenalan perancangan perniagaan kreatif;
 • Tingkah laku pengguna dan pelanggan streetwear;
 • Penjenamaan dan pembangunan jenama untuk streetwear;
 • Mewujudkan koleksi streetwear yang berdiri sendiri;
 • Menggunakan media sosial untuk melancarkan dan membina jenama;
 • Kerjasama jenama dan budaya penurunan.

Dengan sesi yang disampaikan oleh profesional industri, penceramah tetamu dan pakar akademik.

Sama ada anda bercita-cita untuk memulakan jenama anda sendiri, ingin bekerja untuk jenama, atau berminat dalam gaya atau reka bentuk, atau hanya kekasih yang besar streetwear, kursus ini adalah untuk anda.

Sekali pandang

 • Tempoh: 1 minggu
 • Lokasi: Soho, London
 • Bayaran kursus keseluruhan: £ 894 (termasuk PPN)
 • Tarikh kursus: 14 - 18 September 2020

After a day of flying drones and exploring outside of the city, my friends told me about this awesome bridge that I’ve never been to. Tunnels are one of my favorite locations to shoot in so we headed there immediately. My friend Sanjeev told me that he used to do parkour back in the day so I knew that I had to incorporate some movement into this scene.

Maklumat lanjut

Terdapat 24 tempat yang tersedia pada setiap kursus, dan setiap tempat diperuntukkan pada asas pertama-datang, pertama-dilayani. Sila ambil perhatian bahawa tempat anda tidak disahkan sehingga kami telah menerima bayaran tuisyen penuh di hadapan.

Sebelum anda menempah, sila pastikan anda telah membaca Terma dan Syarat kami, termasuk dasar pembatalan dan pembayaran balik kami.

Pelajar boleh mengharapkan untuk menghadiri kelas Isnin hingga Jumaat, dari pukul 10 pagi hingga 5 petang.

Kampus anda

Kolej Condé Nast terletak di dalam bangunan yang paling canggih di tengah-tengah Soho, hab kreatif dan budaya London. Kawasan ini adalah rumah kepada pelbagai filem, fesyen dan rumah-rumah media yang menyediakan peluang yang tiada tandingan untuk rangkaian profesional dan pengalaman kebudayaan. Kolej ini berjarak 10 minit berjalan kaki dari ibu pejabat Condé Nast International, serta Vogue House, yang dikunjungi pelajar kami sebagai sebahagian daripada pendedahan mereka kepada dunia profesional.

Siapa yang mengajar di College of Fashion & Design Condé Nast?

Semasa kursus anda, anda akan diajar oleh pelbagai kakitangan akademik kami serta tetamu industri dan pensyarah yang melawat.

Pemimpin Kursus - Lisa Mann

Lisa adalah akademik yang memenangi anugerah dengan pengajaran pengalaman 14 tahun di seluruh kursus BA dan MA di beberapa universiti di Britain. Beliau mempunyai ijazah BA kelas pertama dalam Promosi Fesyen dan MA dalam Praktik Kreatif. Subjek pakar Lisa termasuk perniagaan fesyen, pengurusan / pemasaran, penjenamaan, inovasi runcit, keusahawanan dan perusahaan kreatif.

Lisa adalah pengasas Re: Jadi, syarikat peruncit pelajar tetap yang pertama untuk dibuka di Britain. Beliau dianugerahi Anugerah Pengajar Perusahaan Pendidikan Tinggi UK dan Anugerah Pip Purple BCSC untuk Kerjasama Komuniti, dan masih terbuka dan diperdagangkan hari ini.

Lisa sedang meneliti PhD mengenai pengalaman pereka baru dalam industri fesyen.

Kelulusan kemasukan dan masuk

Syarat kemasukan

Tidak ada syarat kemasukan formal tetapi pemohon mestilah berusia 18 tahun atau lebih tua dengan permulaan kursus dan mempunyai tahap bahasa Inggeris yang baik.

Keperluan bahasa Inggeris

Tidak ada keperluan bahasa Inggeris formal untuk kursus ini. Walau bagaimanapun, jika anda seorang pelajar bukan Inggeris dan bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, kami cadangkan anda mempunyai skor IELTS Akademik 5.5 atau dapat menggunakan Bahasa Inggeris di peringkat ini sebelum memulakan pengajian anda. Adalah menjadi tanggungjawab anda untuk memastikan anda dapat menyertai sepenuhnya kelayakan yang disampaikan dan dinilai dalam bahasa Inggeris.

Cara memohon

Anda boleh memohon melalui borang permohonan di laman web kami.

Tidak ada tarikh akhir permohonan, namun, tempat-tempat diagihkan berdasarkan asas pertama-datang.


Sekiranya anda diterima di kursus, anda perlu membayar yuran penuh terlebih dahulu untuk memastikan tempat anda.

Kerjaya dalam fesyen

Keupayaan dan persediaan untuk industri adalah di tengah-tengah semua kursus kami. Matlamat kami adalah dengan berkesan menyediakan graduan kami untuk kerjaya yang berjaya dalam fesyen, media dan industri kreatif yang lebih luas.

The Condé Nast College of Fashion & Design menawarkan rangkaian industri yang tiada tandingan dan perkongsian jenama untuk membolehkan para pelajar terlibat dengan dunia profesional sebelum mereka lulus. Pengalaman kerja dan peluang latihan ditawarkan kepada pelajar kami secara kompetitif.

Kolej ini menyediakan sokongan kerjaya yang luas dan membuat pengenalan dan cadangan yang sesuai untuk pelajar kami dengan pertemuan satu sama lain dan menerusi siri penceramah industri kami - penceramah masa lalu telah memasukkan Victoria Beckham dan Edward Enninful.

Pasukan karier kami dapat menasihati para pelajar mengenai kajian lanjut, peluang pekerjaan, latihan, penempatan dan projek yang berkaitan, menawarkan perkhidmatan profesional yang disesuaikan dengan bakat, kemahiran, aspirasi dan keperluan individu.

Penasihat kerjaya kami mengadakan bengkel mengenai penulisan CV, persembahan portfolio, kemahiran mencari pekerjaan dan teknik temuduga, dan kami menyokong alumni kami melampaui pengijazahan.

Sila ambil perhatian bahawa bimbingan kerjaya dan sokongan alumni dari satu ke satu tidak tersedia untuk kursus musim panas, seminggu atau hujung minggu, namun kami menawarkan bengkel kerjaya dan nasihat umum.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Condé Nast College is an important starting point for those who want to be tomorrow’s stars of the fashion industry. With outstanding resources, modern facilities and access to experts from the wo ... Baca lebih lanjut

The Condé Nast College is an important starting point for those who want to be tomorrow’s stars of the fashion industry. With outstanding resources, modern facilities and access to experts from the worlds of fashion, style and luxury, the College prepares its students to work in all areas of this exciting and innovative industry. Baca Ringkas