Jurukamera adalah salah satu pencipta utama filem ini, secara langsung bekerja pada keputusan grafisnya, yang bukan hanya mengambil gambar, tetapi, pertama dan terpenting, penafsiran visual bahan tersebut. Jurukamera berfikir dalam imej visual dan tahu bagaimana untuk melaksanakannya. Profesi, dalam satu tangan, memerlukan rasa seni visual, di sisi lain - pengetahuan dan kemahiran teknikal yang sentiasa dikemas kini dan bekerja dengan teknologi, serta keupayaan untuk bekerja dalam satu pasukan, menguruskan projek dalam kecekapan profesionalnya.

Program latihan ini bertujuan untuk mengkaji pelbagai jenis dan jenis penembakan, bekerja dengan cahaya, mengkaji disiplin seni yang diperlukan (cahaya, warna, komposisi), pengetahuan tanpa syarat keupayaan teknologi peralatan. Hasil daripada latihan ini adalah portfolio yang pelbagai, yang menunjukkan keupayaan untuk menerjemahkan pada skrin yang paling ekspresif komposisi, cahaya-nada dan penyelesaian warna, sudut kamera, tafsiran optik dan pencahayaan, untuk pemindahan yang paling lengkap dan tema mengenai filem itu.

Objektif Kursus

Pengetahuan sebenar dan kemahiran praktikal, pengetahuan tentang asas teknologi, serta portfolio yang membolehkan anda memulakan dalam industri filem sebagai pengendali / jurukamera.

Pembelajaran Kerjasama

Sepanjang latihan, pelajar aktif bekerjasama dengan fakulti bersebelahan preproduction, pengeluaran dan pasca pengeluaran kursus, diploma, projek percutian. Di sekolah terdapat kuliah bersama dan kelas induk pakar dari industri, lawatan ke syarikat filem, yang mana Pusat Karir bertanggungjawab.

Amalan

Berdasarkan prestasi dan penilaian portfolio yang dibentuk, graduan mengamalkan di televisyen, dalam syarikat filem, dan juga terus bekerja dengan Sekolah di Pusat Kerjaya.

Format latihan

Format masa separuh: 16 jam pengajian akademik setiap minggu (2 petang dan satu hari).

Peperiksaan masuk

Untuk kemasukan ke Sekolah, perlu mengisi borang permohonan dan lulus temuduga.

Temu bual adalah mesyuarat sepenuh masa dengan jawatankuasa kemasukan (kurator dan / atau guru utama fakulti, pengarah sekolah).

Untuk temuduga, anda perlu menyediakan portfolio. Anda boleh membayangkan pelbagai kerja kreatif: gambar (lebih baik genre yang berbeza), video, papan cerita, pengeditan mana-mana filem atau video. Pemberitahuan keputusan peperiksaan masuk akan dihantar kepada anda melalui e-mel dalam tempoh 5 hari bekerja selepas temuduga.

Tarikh pemeriksaan masuk

Pada tahun 2014, wawancara akan diadakan dalam tiga aliran: pada bulan Julai, Ogos dan September. Waktu temuduga diberikan secara individu pada selang waktu antara pukul 12:00 hingga 20:00.

Lihat 9 lagi program yang ditawarkan oleh Moscow Film School »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sambilan
Price
125,000 RUB
setiap semester
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date