Read the Official Description

SAINS SEMULA JADI

St Hugh's

Sekali pandang

 • Dua minggu.
 • Kemahiran Analitikal, Kemahiran Penyelidikan, Analisis, Pemikiran Kritikal.
 • Pertengahan dan ke atas.
 • Fizik, Biologi, Kimia, Matematik, Sains Hayat.

Kenapa Pilih Sains Asli?

Sains semulajadi adalah kursus yang sempurna untuk mana-mana pelajar dengan semangat untuk memahami bagaimana alam semesta berfungsi. Semasa kursus, pelajar akan menumpukan pada tiga subjek sains teras: kimia, fizik dan biologi. Subjek-subjek ini dikaji dengan matlamat untuk memahami lebih baik undang-undang dunia fizikal di sekeliling kita, memberi pelajar fleksibiliti untuk meluaskan pemahaman mereka tentang sains secara amnya.

Pendekatan Seimbang kepada Sains

Sains Semulajadi membolehkan pelajar membangunkan pemahaman yang lebih baik tentang dunia semulajadi, dari pelbagai perspektif. Kimia, biologi dan fizik diberikan perhatian yang sama semasa kursus, supaya pemahaman yang seimbang tentang alam semesta fizikal diwujudkan. Melalui pendekatan ini, para pelajar dapat menerokai bidang sains baru dan membina kemahiran saintifik yang sedia ada.

Pembelajaran antara disiplin

Selain membangunkan penghayatan metodologi saintifik dan bagaimana kemajuan saintifik dibuat pada abad ke-21, pelajar akan meneroka beberapa konsep saintifik yang diperlukan untuk menjelaskan dunia semulajadi, seperti sistem dinamik kompleks iklim Bumi, penerokaan ruang angkasa dan kemajuan perubatan. Dengan berbuat demikian, pelajar akan meningkatkan kemahiran penyelidikan, analitik dan penyelesaian masalah, dari pelbagai perspektif kritikal.

Masa untuk bersinar

Kami ingin memastikan para pelajar mengalami kedua-dua pemahaman yang meningkat terhadap pelbagai disiplin saintifik dan keyakinan baru yang dapat dijelaskan dalam mengartikulasikan fikiran dan penemuan mereka. Untuk melakukan ini, pelajar Sains Asli kami akan menjalankan projek penyelidikan yang sebenar sebagai sebahagian daripada program Time to Shine kami dan membentangkan penemuan ilmiah mereka kepada penonton.

PENGINAPAN

Semua pelajar kami di Oxford College Summer School akan berpeluang tinggal dan belajar di tengah-tengah bandar, sama seperti pengalaman universiti UK yang sahih. Pelajar akan menetap di salah satu daripada dua kampus Universiti Oxford bersejarah: Dewan St Hugh atau Wycliffe.

St Hugh's

 • Bilik Single atau Twin
 • Wifi
 • Makanan di-tapak
 • Dobi yang disediakan

St Hugh adalah kolej konstituen Universiti Oxford, yang ditubuhkan pada tahun 1886 dan merupakan kampus kolej terbesar kami. Kolej ini terkenal dengan tamannya yang luas, dan terletak di North Oxford, 15-minit berjalan kaki dari pusat bandar.

Dewan Wycliffe

 • Bilik single, kembar dan dua triple
 • Wifi
 • Makanan di-tapak
 • Dobi yang disediakan
 • Wycliffe Hall adalah dewan persendirian tetap di University of

Oxford, yang diasaskan pada tahun 1877. Kolej ini adalah lokasi peribadi paling utama kami, menawarkan pelajar sambutan hangat hanya 10 minit berjalan kaki dari pusat Oxford.

Kedua-dua kolej kami menyediakan tempat penginapan universiti yang selesa dan selesa. Terdapat kawasan asrama yang berasingan untuk pelajar lelaki dan perempuan dan semua penginapan terdiri daripada bilik tidur pembelajaran tunggal atau kembar. Kemudahan penginapan ini sesuai untuk pelajar berumur 15 hingga 17 tahun, yang akan dapat menghabiskan masa bersama di kawasan-kawasan komunal santai yang mewujudkan persekitaran sosial yang mesra untuk mereka.

CARA MEMOHON

Proses tempahan kami

Borang permohonan

Kami mengesyorkan tempahan awal untuk mengelakkan kekecewaan, kerana terdapat beberapa tempat yang terhad di Sekolah Musim Panas Oxford College dan kami mungkin penuh pada bulan April. Tempahan boleh dibuat dalam talian di laman web kami. Sebaik sahaja borang anda telah diterima, kami akan berhubung untuk mengesahkan tempahan anda.

Pengesahan Tempat

Setelah menerima borang tempahan anda yang lengkap, Summer Boarding Courses Ltd akan menghantar pengesahan tempat anda, bersama dengan invois dan pek selamat datang Sekolah Kolej Oxford.

Bayaran Yuran

Deposit sebanyak £ 500 diperlukan untuk menjamin tempahan anda. Baki yang tinggal mesti dibayar pada 14 Mei 2018. Sebarang tempahan yang dibuat selepas 14hb Mei mesti dibayar penuh pada saat pemesanan (setelah menerima invois). Sila lihat borang tempahan untuk mendapatkan maklumat mengenai bagaimana untuk membayar.

Persediaan untuk musim panas

Pengurus Sokongan Pelajar kami berada di tangan untuk menjawab sebarang pertanyaan yang anda mungkin ada pada musim panas, dari pertanyaan tentang kolej, perjalanan ke UK, cadangan hotel ke aplikasi Visa dan banyak lagi. Kami juga akan kekal dalam hubungan biasa untuk memastikan bahawa kami mempunyai semua maklumat yang kami perlukan daripada anda.

Program taught in:
English

See 8 more programs offered by Summer Boarding Courses »

This course is Campus based
Start Date
Ogos. 2019
Duration
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Ogos. 2019
Application deadline
Start Date
Ogos. 2019
Application deadline
Start Date
Ogos. 2019
Application deadline
Start Date
Ogos. 2019
Application deadline

Ogos. 2019

Location
Application deadline
End Date
Application deadline
End Date
Application deadline
End Date
Application deadline
End Date