Kursus Summer dalam Ilustrasi

Umum

Penerangan Program

Porto Illustration School

PENGENALAN KURSUS

Pelajar akan mengambil bahagian dalam suasana yang kreatif dan produktif selama dua minggu di bawah bimbingan tunjuk ajar yang diberikan oleh tutor antarabangsa kami. Berdasarkan pendekatan praktikal, pelajar akan menjalani pendekatan peribadi untuk proses kreatif, di salah satu bandar paling indah dan tertua di Eropah, beberapa tahun kebelakangan ini telah dianugerahi Destinasi Terbaik Eropah.

Kursus dua minggu itu akan merayu kepada peserta yang ingin mengembangkan bahasa visual peribadi mereka dan ingin mencuba teknik-teknik baru sama ada dengan medium tradisional, seperti saringan sutra dan etsa atau lukisan digital dari reka bentuk watak dan ilustrasi tangan ke Urban Sketching. Ia direka untuk pengamal yang mempunyai minat dalam mengejar kerjaya dalam ilustrasi, sama ada sebahagian atau sepenuh masa. Kursus ini akan membantu anda membina portfolio ilustrasi yang kuat, tanpa mengira latar belakang anda: ilustrator, pereka grafik, artis halus, pelajar seni visual, arkitek, pereka, tatu, animator.

Semasa kursus peserta akan melawat bandar dengan bimbingan pakar tempatan, mengetahui sejarah dan budaya masa lalu, serta tradisi orang tempatan.

Apa yang perlu anda bawa

Pelajar perlu membawa komputer riba (lebih baik dengan tetikus) dan beberapa bahan lukisan asas (pen, pensil, berus, cat air mudah alih ...). Akademi Summer Ilustrasi Porto akan menyediakan buku skrip, kertas dan semua bahan lain yang diperlukan.

Siapa kita

Porto Illustration Summer Academy dikhaskan untuk kajian dan penyelidikan praktikal bidang ilustrasi. Kami bertujuan untuk kecemerlangan di dalam kelas dan membantu semua pelajar untuk berkembang dalam bahasa grafik peribadi mereka. Kami juga berhasrat untuk mempunyai pelajar musim panas yang baik dan bersenang-senang! Sekolah Ilustrasi Porto terletak di pusat bandar bersejarah, berhampiran Ribeira, Pusat Warisan Dunia, yang dilindungi oleh UNESCO sejak tahun 1996.

Porto Illustration School

KELAS

Di bawah bimbingan tunjuk ajar tunjuk ajar antarabangsa kami. Berdasarkan pendekatan praktikal , pelajar akan mencuba teknik baru dengan medium tradisional dan digital, dan beberapa subjek ilustrasi seperti:

  • Reka Bentuk Karakter
  • Hand-lettering
  • Ilustrasi Digital
  • Silkscreen
  • Lukisan Rajah bogel (dengan model manusia)
  • Sketching Urban

Semasa kursus peserta akan melawat bandar dengan bimbingan pakar tempatan, mengetahui sejarah dan budaya masa lalu, serta tradisi orang tempatan.

YURAN

Bayaran kursus penuh: 890 euro

  • Termasuk semua kelas, bengkel, pelbagai bahan, lawatan berpandu.
  • Tidak termasuk penginapan tetapi kami dapat membantu mencari bilik jika diperlukan

Tarikh Akhir Aplikasi Prioriti: 30 Mei, 2018

( Permohonan yang diterima selepas 30 Mei, 2018 akan diterima secara bergulung)

Permohonan minimum untuk dibuka: 10 pelajar

Semua peserta bertanggungjawab untuk mengatur penerbangan mereka sendiri dan makanan harian (purata harga makanan individu di Porto bermula dari 6 hingga 8 euro dan ke atas).

Porto Illustration Summer School" src="//cdn01.masterstudies.com/element_db/48/48993_porto_2.jpg" alt="Porto Illustration Summer School" />

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Guided by a team of internationally awarded tutors, the two weeks course will appeal to participants who want to develop their personal visual language and want to experiment new techniques either wit ... Baca lebih lanjut

Guided by a team of internationally awarded tutors, the two weeks course will appeal to participants who want to develop their personal visual language and want to experiment new techniques either with traditional mediums, like silk-screening and etching or digital drawing. Baca Ringkas