Kursus Summer di Reka Bentuk Beachwear

Umum

Penerangan Program

Kursus Musim Panas dalam Reka Bentuk Beachwear mengajar pelajar proses merancang dan menstrukturkan koleksi pakaian renang, yang termasuk corak dan pemodelan.

Swimwear berkembang dalam populariti di seluruh dunia, dan Sepanyol memimpin cara terima kasih kepada syarikat-syarikat yang luar biasa yang ada di sektor ini.

Dengan kuliah, sesi praktikal, bengkel, dan lawatan, pelajar berpandukan kepada dunia pakaian renang untuk mengetahui pesaing, pengurusan, pengedaran, pembekal dan jenama, serta menemui bagaimana untuk membina koleksi. Menjelang akhir kursus, mereka akan bersedia untuk mereka bentuk koleksi kapsul sendiri dan menghasilkan katalog lengkap.

Objektif

 • Memahami pasaran dan saluran yang berlainan dalam peruncit struktur kutipan, pasar raya besar, jenama dan jenama pereka.
 • Membolehkan profesional masa depan untuk menyusun pelan koleksi mereka mengikut sasaran yang mereka mahu capai dan saluran pengedaran yang mereka mahu jual.
 • Mendapatkan pengetahuan yang menyeluruh dan perintah kehidupan sebenar teknik percetakan yang berbeza. Matlamatnya adalah untuk membuat cetakan peribadi di pusat percetakan IED.
 • Belajar bagaimana untuk membentangkan dan menentukan ciptaan mereka sendiri berikutan prosedur pereka yang berbeza digunakan untuk menghantar reka bentuk mereka kepada pengeluaran, dengan spesifikasi teknikal dan carta ukuran garisan siap.
 • Mempelajari kaedah jahitan pakaian renang, teknik pembinaan, dan pembuatan corak.
 • Menyediakan pengenalan kepada sesi dan ujian pemasangan prototaip, untuk dapat menyumbang komen dan pembetulan untuk lelaran berikutnya.
 • Setiap pelajar menghasilkan "dossier" peribadi dengan pelan koleksi, pembangunan cetak, dan corak, termasuk pemotretan sampel.
 • Sebagai kesimpulan, matlamat utama adalah untuk melatih dan mempraktikkan pereka fesyen dalam bidang rekabentuk pakaian renang supaya mereka dapat membuat koleksi.

Metodologi

Struktur kursus ini bertujuan untuk menyesuaikan pengalaman kerja kehidupan sebenar untuk menyediakan asas pengetahuan dan kemahiran yang mantap. Kursus ini banyak memberi tumpuan kepada latihan, menyimpan dan lawatan bengkel, dan projek untuk memastikan integrasi yang mantap dengan industri pakaian renang.

Semua kelas mempunyai pengenalan teoretikal ringkas untuk menubuhkan konsep dan idea asas; tetapi kursus ini terutama melibatkan pelbagai analisis dan bengkel kajian kes, kerana mereka adalah cara terbaik untuk mencapai wawasan global yang diperlukan daripada profesional masa depan yang menyedari perniagaan.

Pelajar dilatih untuk mencapai arahan yang baik kandungan yang disediakan, akhirnya memperoleh pelbagai kemahiran dan maklumat yang diperlukan untuk mampu menguruskan secara autonomi sepenuhnya proses membangun dan menghasilkan produk pakaian renang.

Lawati

Melalui beberapa lawatan ke peruncit utama di Barcelona dan kedai-kedai mono, para pelajar diberikan visi global mengenai saluran pengedaran pakaian dan struktur pengumpulan pakaian yang berbeza.

Bengkel

Bengkel-bengkel adalah mencabar, dan mereka adalah cara terbaik untuk pelajar memahami dan melibatkan diri dalam pelbagai langkah dalam menghasilkan koleksi pakaian renang di pantai.

Penyelidikan fabrik: sebelum menghasilkan reka bentuk cetakan mereka sendiri di pusat percetakan IED, pelajar terlebih dahulu harus berlatih dengan pemilihan cetak dan fabrik dengan menggunakan beratus-ratus penggantung kain pakaian renang sekolah yang akan disediakan oleh sekolah.

Reka bentuk dan pembuatan corak: dipandu oleh profesional, pelajar mempunyai peluang untuk mencabar kemampuan mereka sendiri untuk membayangkan reka bentuk dengan visi runcit yang kukuh dengan mengambil kira pelbagai faktor penentu, termasuk membuat corak dan teknik jahit.

Projek pengumpulan kapsul

Di IED, pengalaman lanjutan kami dengan format kursus musim panas telah membawa kepada kepastian bahawa projek peribadi adalah cara yang paling berkesan untuk menyusun proses pembelajaran dan menjadikannya benar-benar berkesan.

Profil pelajar

Ini adalah kursus lanjutan untuk pelajar yang mempunyai pengalaman dalam reka bentuk (bersedia untuk memakai, pakaian dalam, dll) atau orang yang bekerja di kawasan industri fesyen lain dengan minat yang tinggi dalam sektor pakaian renang.

Pelajar mesti mempunyai arahan yang baik, jika boleh, melukis program seperti Illustrator untuk menghasilkan koleksi mereka sendiri.

Peluang pekerjaan

 • Pereka pakaian renang
 • Patternwear pembuat beachwear
 • Pengurus produk pakaian renang

Penyelaras

Laurent Laigat

Ramai tahun pengalaman (Perancis dan Sepanyol) dalam penyelarasan koleksi tekstil, dalam jawatan pengurus produk, pengarah reka bentuk dan penyelaras kreatif pasukan reka bentuk, dalam beberapa sektor seperti pakaian sukan, luar, ski, pakaian renang, denim, dan reka bentuk pelesenan untuk jenama atau aksara. Pada tahun 2009 saya mencipta studio reka bentuk saya yang memberi tumpuan kepada reka bentuk

Tarikh Akhir Kemaskini November 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

The IED Barcelona is a workshop for conducting analysis and research applied to material culture, a focus it is destined to develop increasingly in the future.

The IED Barcelona is a workshop for conducting analysis and research applied to material culture, a focus it is destined to develop increasingly in the future. Baca Ringkas