Kursus Summer in Design - Made in Italy

IED – Istituto Europeo di Design Florence

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kursus Summer in Design - Made in Italy

IED – Istituto Europeo di Design Florence

KURSUS INI DIBUKA DALAM BAHASA INGGRIS.

Program ini memberi tumpuan kepada kemahiran asas dan metodologi yang digunakan dalam reka bentuk produk, memahami kualiti produk Buatan Itali, terutamanya dalam UKM yang berasaskan keahlian. Semasa kursus pelajar akan berpeluang untuk meneroka dan mempelajari lebih lanjut tentang Florence sebagai bandar bersejarah reka bentuk dan fesyen yang telah mencipta semula dirinya selama berabad-abad dan bahawa dalam era globalisasi mempunyai peranan yang relevan dalam dunia reka bentuk, proses ketukangan dan inovasi.

Pelajar akan memahami proses reka bentuk perindustrian dan pembuatan, mereka akan belajar bagaimana untuk menggabungkan faktor budaya dan sejarah dengan unsur komunikasi produk dan jenama untuk membangunkan - projek reka bentuk berasaskan inovasi.

Jadual: Dari Isnin hingga Jumaat secara sepenuh masa (pagi dan petang), kursus ini mempunyai tempoh 75 jam yang tersebar selama 3 minggu.

Sasaran: Kursus ini bertujuan untuk orang yang berminat dalam dunia reka bentuk dan tidak mempunyai pengetahuan atau pengalaman terdahulu dalam disiplin dan ingin belajar dan mengambil cabaran. Kemahiran seperti lukisan atau lakaran boleh berguna walaupun tidak wajib. Pemohon perlu menunjukkan motivasi yang kuat dan keupayaan untuk bekerja dalam kumpulan.

Metodologi dan struktur: Program ini membolehkan para pelajar untuk mengetahui keaslian dan sejarah ketukangan Itali, dan mempelajari bahawa kejayaan 'sistem reka bentuk Itali' adalah berdasarkan dialog antara kraftangan dan teknologi baru. Pelajar memperoleh pengetahuan reka bentuk asas dan memahami rantaian bekalan yang menentukan kualiti produk siap.

Makna teoretis yang diperoleh semasa kursus digunakan dalam bengkel pemodelan dan reka bentuk. Semasa pelajar persembahan projek akhir menunjukkan hasil kerja yang dijalankan melalui kursus.

Kursus musim panas termasuk kombinasi strategik pelajaran teoritis, yang diadakan oleh pereka dan profesional bidang, lawatan lapangan kebudayaan, bengkel dan lawatan ke kedai kraftangan.

Kunjungan tapak adalah sebahagian daripada pengalaman pembelajaran program dan direka untuk melengkapkan apa yang diperoleh di dalam kelas serta berfungsi sebagai orientasi berterusan ke lapangan.

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini September 30, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Julai 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
2,600 EUR
Locations
Itali - Florence, Tuscany
Tarikh mula : Julai 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Julai 2019
Itali - Florence, Tuscany
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat