Baca keterangan rasmi

The Trinity Cert TESOL adalah kelayakan sesuai untuk mereka yang ingin mengajar bahasa Inggeris sebagai bahasa kedua, tetapi mempunyai sedikit atau tiada pengalaman dalam berbuat demikian. Program ini melengkapkan pelajar dengan kemahiran asas dan pengetahuan yang diperlukan untuk guru-guru ESOL. Program ini juga memberikan pelajar asas yang kukuh untuk penilaian diri dan peluang untuk pembangunan profesional seterusnya. Ia juga sesuai untuk guru-guru terlatih yang tidak terlatih dalam TESOL.

The Trinity Cert TESOL boleh diambil sebagai berdiri sendiri tentu, atau sebagai sebahagian daripada Diploma Siswazah Pengajian Antarabangsa (GDIS). Butir-butir setiap ini boleh dilihat di bawah:

Struktur kursus berdiri sendiri

Terdapat dua bahagian kursus, sebagai komponen Pendidikan Jarak pertama, kedua kursus di kampus. Komponen Pendidikan Jarak terdiri daripada satu siri panduan belajar dengan tugas-tugas yang disertakan berdasarkan ketiga-tiga teks yang ditetapkan. Pelatih mesti melengkapkan kajian di luar sekolah ini sebelum mereka memulakan program di kampus. Komponen di kampus adalah kursus intensif selama lima minggu di mana sukatan pelajaran tersebut diliputi oleh siri ceramah, seminar, dan bengkel. latihan mengajar disepadukan dengan menghubungkan komponen kursus untuk pengajaran praktikal pelbagai kelas ESOL.

syarat kemasukan

  • ijazah sarjana muda pilihan
  • Pelatih yang bukan penutur asli bahasa Inggeris mesti mempunyai tahap minimum English bersamaan dengan IELTS 7.5 di semua 4 band.
  • Pelatih yang telah dipilih oleh temuduga dan pra-kursus bahasa Inggeris tugas kesedaran

tarikh kursus

Aplikasi sedang diambil bagi kursus-kursus berikut: - 1 Jun 2016 - 5 Julai 2016 * Nombor adalah terhad kepada 14 pelatih setiap kursus. Permohonan hendaklah dibuat sekurang-kurangnya lapan minggu lebih awal dari tarikh permulaan kursus ini kerana komponen pendidikan jarak jauh kursus.

*Kursus-kursus yang ditawarkan bergantung kepada sekurang-kurangnya lapan pendaftaran.

**Mungkin ada perbezaan beberapa hari dari tarikh yang ditetapkan. Tarikh sebenar akan disahkan dalam masa empat minggu sebelum bermulanya setiap kursus

IPU Siswazah Diploma Pengajian Antarabangsa (GDIS)

The Trinity Cert TESOL juga boleh diambil sebagai sebahagian daripada program GDIS satu tahun.

Kursus IPU New Zealand Trinity Pendek

IPU New Zealand menawarkan kursus-kursus latihan intensif jangka pendek untuk guru-guru dalam perkhidmatan Bahasa Inggeris sebagai bahasa asing. Program kami adalah sepenuhnya disesuaikan untuk keperluan profesional pengajaran yang memilih untuk meningkatkan pengetahuan mereka dengan kami. Program kami adalah berdasarkan keperluan CertTESOL yang dibangunkan oleh Trinity College London, dan juga kepada pengalaman luas kami dalam menyediakan program latihan guru EFL untuk kumpulan seperti yang ditaja oleh Kementerian Pendidikan Vietnam, Universiti Tianjin, China, Prince Royal College, Thailand dan banyak lagi. Kursus kami juga menyediakan guru-guru di luar negara dengan peluang untuk memperdalam pengetahuan mereka tentang bahasa Inggeris, berkenalan dengan budaya unik New Zealand dan untuk mendapatkan pelbagai idea pengajaran yang baru dan bahan-bahan untuk kegunaan di dalam kelas EFL itu.

Pemohon boleh mendaftar untuk kursus bermula pada 16 Mac, 11 Mei, 6 Julai, 27 Ogos atau Oktober 5, 2015. Tarikh sebenar boleh dirunding ke tahap tertentu dengan pembekal kursus. Peserta boleh mendaftar untuk tempoh antara 2 hingga 3 minggu. program setiap minggu terdiri daripada sehingga 30 jam kelas, pemerhatian, amalan pengajaran dan perancangan. Kami juga menawarkan beberapa aktiviti kebudayaan, lawatan sehari yang menarik dan lawatan (kos aktiviti tidak termasuk ke dalam harga sudah tentu).

Program diajar dalam:
English

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh IPU New Zealand »

This course is Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Start Date
Mac 2020
Duration
2 - 5 
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Mac 2020
Tarikh tutup permohonan

Mac 2020