pengenalan

"Model Almeria" didasarkan pada Farming Keluarga, ia merupakan kes kejayaan dan perkongsian kekayaan yang mereka lihat dari banyak bahagian dunia. Ia mampan, mempunyai pengurusan bekalan dan sumber semula jadi yang cekap, mempunyai kesihatan yang tiada tandingannya dengan penggunaan kawalan biologi yang meluas dan peningkatan pertanian organik. Dalam kursus ini, kami akan menganalisis teknologi dan keuntungan anda. Ia didokumenkan dengan baik bahawa rumah hijau di Almeria telah selama beberapa dekad menjadi enjin sebenar pembangunan sosioekonomi dan demografi di wilayah Almeria (Sepanyol). Pengeluaran dan nilai mereka mencerminkan, kempen selepas kempen, menjadi teras pusat ekonomi wilayah. Di samping itu, lebih daripada 31,000 hektar musim sejuk menghasilkan tahunan 3.2 juta tan buah dan sayur-sayuran, menjana 1.8 juta euro; dengan watak eksport yang ditandakan (80%), menyumbang bahagian terbesar kepada perdagangan agro-makanan antarabangsa di Andalusia (Sepanyol). Dalam tahun-tahun kebelakangan ini terdapat pembaharuan rumah hijau yang berterusan, di mana struktur lama diubah suai menjadikannya lebih tahan dan luas. Penambahbaikan ini disertai oleh penubuhan teknologi yang tidak henti-henti, menekankan dengan kepentingannya sistem kawalan iklim, fertigasi, pengairan dengan air laut yang dicairkan, tanaman yang tidak menentu; aspek yang akan kita jalankan dalam Kajian Luar Negara. Perolehan peralatan pemanasan, penyejukan oleh penyejatan air atau pengudaraan, mengejar peningkatan hasil dan kualiti tanaman. Objektif lain adalah lanjutan tempoh di mana ia boleh tumbuh di dalam rumah hijau, memanjangkannya secara praktikal hingga sepanjang tahun. Penambahbaikan struktur dan penggabungan teknologi ke dalam rumah hijau tidak digunakan jika ia tidak disertai oleh latihan yang mencukupi bagi orang-orang yang mesti menguruskan peralatan ini; aspek yang akan ditangani dalam kursus ini.

objektif

 1. Menganalisis teknologi dan keuntungan "Model Almeria".
 2. Belajar penggunaan lestari untuk pengairan air laut yang terenalisasi.
 3. Memperkenalkan teknik canggih baru dalam teknologi rumah hijau.
 4. Menganalisis garis panduan untuk kemapanan agrosystem rumah hijau.
 5. Menggalakkan pengetahuan, dan dengan itu penggunaan yang betul, perkembangan baru dalam kejuruteraan rumah hijau.

kandungan

Modul 1: Model Almeria: teknologi dan keuntungan

 • Asal dari rumah hijau Almeria.
 • Keadaan semasa intensif Almeria hortikultur.
 • Tanaman
 • Pengurusan tanah
 • Struktur rumah hijau.
 • Sistem kawalan iklim.
 • Analisis teknologi dan keuntungan dari rumah hijau Almeria.

Modul 2: Penggunaan air dan nutrien yang optimum

 • Penggunaan air dan nutrien yang optimum di peringkat plot.
 • Penggunaan optimum untuk pengairan air laut desalinated.
 • Rangkaian pengedaran air pengairan.
 • Reka bentuk maju dan algoritma pengoptimuman.
 • Teknik lanjutan dalam tanaman tanpa tanah

Modul 3: Penyambungan sayur-sayuran dalam agrosystem rumah hijau

 • Penyambungan sayur-sayuran di nurseri Almeria.
 • Pelaksanaan dan pengurusan tumbuhan yang dicantumkan.
 • Anak benih khas untuk tanaman hortikultur.

metodologi

Kursus ini mempunyai watak praktikal yang jelas dan akan diajar dalam bahasa Sepanyol. Ia akan dijalankan di makmal Universidad de Almería , tetapi dengan perkembangan yang luar biasa di rumah hijau komersial, tapak semaian dan pelbagai syarikat dalam sektor ini. Finca Experimental Universidad de Almería Foundation -ANECOOP, petani utama Almería- akan aktif menyertai, serta pelbagai syarikat seperti seedbed VITALPLANT, BIOSABOR, CLISOL dan rangkaian perkongsian awam-swasta di Pusat Penyelidikan CIAIMBITAL. Setiap minggu kelas teori dan praktikal akan diajar di Universidad de Almería dan rumah hijau dan syarikat rujukan untuk sektor ini akan dilawati.

penilaian

Pelajar mesti melakukan kerja bingkai di salah satu daripada tiga modul didaktik besar kursus ini. Terdapat juga kawalan kehadiran harian dan penyertaan dalam kelas. Kehadiran kerja dan kelas akan dipertimbangkan untuk penilaian. Oleh itu, kita akan gunakan sebagai sistem penilaian: 1. Kehadiran dan penyertaan dalam kelas (40% daripada gred akhir). 2. Bekerja dengan subjek yang dibangunkan di salah satu blok didaktik (60% daripada gred akhir).

Program diajar dalam:
Sepanyol

Lihat 14 lagi program yang ditawarkan oleh University of Almeria »

Tarikh Akhir Kemaskini March 2, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Julai 1, 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
1,800 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Julai 1, 2019
End Date
Julai 25, 2019
Tarikh tutup permohonan

Julai 1, 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Julai 25, 2019