Baca keterangan rasmi

Ketika orang Kanada menjadi lebih mudah alih daripada sebelumnya, dan sebagai Kanada menjadi rumah bagi lebih banyak orang dari seluruh dunia, mengajar bahasa Inggeris sebagai bahasa kedua menjadi karier yang popular baik di Kanada dan di luar negeri, dan permintaan untuk pengajar ESL yang terlatih, berkualiti tinggi untuk membesar. Program Sijil TESL Crandall menyediakan pengajar untuk kelas ESL dengan memperkenalkan teori, metodologi, dan kemahiran praktikal yang mereka perlukan untuk mengajar dengan berkesan.

Kenapa TESL di Crandall?

Program TESL di Crandall diiktiraf oleh TESL Canada sebagai memenuhi syarat untuk Standard One Certificate Profesional. Ia direka dan diajarkan oleh Graeme Ching (Persijilan Profesional Tahap 4 dari TESL Canada; bekas pemilik Aurora Bahasa Inggeris di Fujinomiya, Jepun; pengarang Pengajaran Bahasa Inggeris: Pengenalan Praktis (akan datang)) dan termasuk kursus akademik, kegiatan praktikal dan tugasan, dan latihan praktikum. Kursus TESL boleh diambil secara individu, ke arah Sijil TESL, atau sebagai sebahagian daripada ijazah universiti.

Syarat kemasukan

Keperluan Program

Sijil Pengajaran Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua: Memerlukan penyelesaian ED3123 (TESL I) dan ED3133 (TESL II) dengan gred "C" atau lebih tinggi masing-masing, dan ED3120 (TESL Practicum) lebih tinggi. Opsyen ini mewakili kira-kira 150 jam pengajaran dan 25 jam praktikum (termasuk 15 jam pemerhatian dan pengajaran praktek 10 jam).

Sijil Lanjutan dalam Pengajaran Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua: Memerlukan penyelesaian ED3123 (TESL I), ED3133 (TESL II), LI / CO2013 (Linguistik I), dan LI / CO2023 (Linguistik II) dengan gred "C" dalam setiap dan ED3120 (TESL Practicum) dengan gred akhir "memuaskan" atau lebih tinggi. Opsyen ini mewakili kira-kira 280 jam arahan dan 25 jam praktikum (termasuk 15 jam pemerhatian dan pengajaran praktek 10 jam).

Prasyarat Program:

Untuk mendaftarkan diri dalam ED3123 (TESL I), pelajar mestilah menyelesaikan minimum 30 jam kredit di peringkat universiti (60 jam kredit amat disyorkan), termasuk sekurang-kurangnya 6 jam kredit bahasa Inggeris, atau mendapat kebenaran daripada pendaftar. Untuk mendaftarkan diri dalam ED3133 (TESL II), pelajar mestilah telah menyelesaikan ED3123 atau mendapat kebenaran daripada pendaftar. Untuk mendaftarkan diri dalam ED3120 (TESL Practicum), pelajar mestilah telah menyelesaikan ED3123 (TESL I) dan ED3133 (TESL II) dengan gred "C" atau lebih tinggi di setiap, atau mendapat kebenaran daripada pendaftar.

Pelajar yang bukan penutur asli bahasa Inggeris mesti menyediakan dokumentasi rasmi untuk salah satu daripada berikut dengan skor minima seperti yang ditunjukkan:

 • TOEFL-PBT 550 dengan TWE 5.5 dan TSE 60.
 • TOEFL-CBT 213 dengan TWE 5.5 dan TSE 60.
 • TOEFL-IBT 80 dengan minimum 20 di setiap kawasan.
 • IELTS 6.5 secara keseluruhan.
 • MELAB 85, ​​dengan skor ujian bercakap 4.
 • CanTest 5 dalam mendengar, membaca, menulis, dan 4.5 dalam ucapan.
 • CAELS band 60 secara keseluruhan, 60 bercakap, dan 60 tulisan.
 • Rangka Kerja Bersama Eropah, C1.
 • Penanda aras Bahasa Kanada, 9 di setiap kawasan.
 • Pengijazahan dari sekolah menengah Kanada dengan 70% dalam gred 12 Bahasa Inggeris.
 • Penyelesaian ijazah sarjana dalam sebuah universiti berbahasa Inggeris

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh Crandall University »

Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Sept. 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date