Filter
Kursus musim panas
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik 2 Kursus musim panas dalam Bioteknologi 2019/2020

Kursus musim panas ditawarkan di banyak institusi, dari kem kemahiran ke universiti penyelidikan. Orang mungkin mengharapkan untuk menghabiskan beberapa minggu hingga tiga bulan untuk menyelesaikan jenis program ini.

Apakah kursus musim panas dalam bioteknologi? Kursus-kursus ini mungkin wujud dalam beberapa bentuk di pelbagai program. Bidang bioteknologi relatif baru dan pusat penyelidikan terletak di seluruh dunia. Oleh itu, kursus musim panas dalam subjek ini mungkin melibatkan perjalanan ke makmal yang diiktiraf di peringkat antarabangsa atau mempunyai program pertukaran antara dua sekolah utama. Jenis peluang ini mungkin termasuk kajian peringkat tinggi sains, kejuruteraan dan matematik yang digunakan. Pada permulaan kelas biotek, pelajar mungkin menjangkakan campuran makmal dan kajian kelas bertujuan memperkenalkan mereka kepada hibrid kontemporari biologi dan kejuruteraan.

Kursus bioteknologi biasanya memupuk sikap yang bersifat inventif bagi setiap bidang sains yang muncul, bersama-sama dengan keupayaan untuk menggabungkan idea-idea yang tidak berkaitan untuk memajukan pengetahuan. Organisasi yang diperlukan oleh pelajar dalam menguruskan jadual sengit kursus musim panas juga bermanfaat dalam banyak aspek kehidupan.

Kursus musim panas cenderung mempunyai kos yang sama seperti kelas sesi normal. Ia juga penting untuk mempertimbangkan apa-apa kos perjalanan atau bahan yang berkaitan dengan kurikulum.

Graduan program ijazah sarjana muda atau sarjana boleh mempertimbangkan kedudukan penyelidikan yang merangkumi kursus musim panas. Penyelidik dalam bidang ini mungkin bekerja di syarikat-syarikat yang membangun dan mengeluarkan peranti perubatan, seperti alat pacu jantung atau prostetik, atau syarikat inovasi canggih yang ingin mengintegrasikan teknologi ke dalam sistem biologi atau ekologi. Seorang penyelidik di peringkat kemasukan mungkin bekerja dalam satu pasukan kecil untuk menangani masalah tertentu. Para pemimpin mungkin menjelaskan misi kepada pelabur, menulis cadangan geran dan sumber langsung. Graduan juga boleh mendapatkan pekerjaan sebagai tutor, pembantu guru atau pembantu makmal.

Program musim panas cenderung untuk mencapai kapasiti maksimum dengan cepat, jadi bertindak tidak lama lagi. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

2 Hasil dalam Bioteknologi

University of Pisa Summer & Winter Schools

Sumbangan metodologi pengiraan kepada penemuan ubat tidak lagi menjadi pertikaian dan syarikat-syarikat farmaseutikal dan bioteknologi dunia utama menggunakan alat reka b ... [+]

Mengenai

Sumbangan metodologi pengiraan kepada penemuan ubat tidak lagi menjadi pertikaian dan syarikat-syarikat farmaseutikal dan bioteknologi dunia utama menggunakan alat reka bentuk pengkomputeran. Reka bentuk ubat-ubatan komputer terdiri daripada kaedah dan sumber pengiraan yang digunakan untuk memudahkan reka bentuk dan penemuan penyelesaian terapi baru. Sekolah musim panas ini akan merangkumi semua teknik pengiraan utama yang digunakan dalam penemuan ubat, membekalkan tahap pengetahuan asas bidang penyelidikan ini.

Matlamat

Kursus ini akan dibahagikan kepada pelajaran teori dan praktikal dan akan membolehkan para peserta untuk secara bebas membangunkan kajian komputer mereka sendiri.... [-]

Itali Lucca
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
6 hari
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SupBiotech Paris

Sup'Biotech adalah sekolah kejuruteraan swasta yang terletak di kawasan metropolitan Paris, yang khusus dalam pelbagai bidang yang berkaitan dengan bioteknologi. Sup'Biot ... [+]

Pengenalan

Sup'Biotech adalah sekolah kejuruteraan swasta yang terletak di kawasan metropolitan Paris, yang khusus dalam pelbagai bidang yang berkaitan dengan bioteknologi. Sup'Biotech adalah sebahagian daripada kumpulan IONIS Institute of Technology.

Ia adalah salah satu sekolah biotek teratas di Perancis dan merupakan sebahagian daripada IONIS, kumpulan pendidikan swasta yang terkemuka di Perancis. Murid-muridnya memasuki kedudukan teratas dalam pelbagai industri termasuk industri kesihatan, bioinformatik, farmasi, dan kosmetik, industri hijau, dan perniagaan pertanian.

SEKOLAH SUMMER 2018 dari Eikon pada Vimeo.

Persembahan

Kurikulum unik Sup'Biotech menggabungkan kursus sains dan kejuruteraan dengan kemahiran pengurusan dan pengetahuan teknikal khusus industri, menyediakan pelajar untuk kerjaya dinamik dalam peranan penyelidikan, pengurusan dan komunikasi. Graduan kami bukan sahaja mempunyai kepakaran yang diperlukan dalam kerjaya berasaskan STEM tetapi kemahiran interpersonal dan pengurusan untuk menyampaikan mesej mereka dengan berkesan.... [-]

Perancis Villejuif
Julai 2020
English
Sepenuh masa
3 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu