Filter
Kursus musim panas
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik Kursus musim panas dalam Sains Pertanian 2019/2020

Kursus musim panas ditawarkan dalam pelbagai mata pelajaran yang berbeza pada setiap peringkat pembangunan akademik. Ramai individu, tidak kira peringkat mereka dalam pendidikan atau kerjaya boleh mendapat manfaat daripada pelbagai jenis kursus musim panas disediakan.

Kurikulum sains pertanian menyediakan pengetahuan dalam pelbagai bidang yang berkaitan dengan pertanian. topik yang biasa termasuk haiwan, sains tanah, sains tumbuhan, komoditi, pembangunan luar bandar dan ekonomi pertanian. Kelas boleh diambil dalam talian atau di dalam bilik darjah.

Kursus musim panas dalam Sains Pertanian

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

1 Hasil dalam Sains Pertanian

University of Pisa Summer & Winter Schools

Kursus ini akan menunjukkan penyelidikan terkini dan isu penggunaan klinikal mengenai peranan latihan otot pada kedua-dua subjek dan pesakit yang sihat yang terjejas oleh ... [+]

Kursus musim panas dalam Sains Pertanian. Mengenai

Kawasan luar bandar Eropah dihuni dengan ladang-ladang kecil. Mereka menyumbang kepada pengeluaran makanan yang, kemudiannya, dimakan sendiri atau diperoleh oleh pengguna di kawasan bandar dan luar bandar. Untuk fakta bahawa mereka beroperasi di kawasan luar bandar, ladang kecil adalah sebahagian daripada dinamika luar bandar (contohnya ekonomi, sosial, alam sekitar) yang mempengaruhi peralihan desa. Dengan kata lain, peralihan di pedalaman Eropah berlaku kepada isu-isu yang berkaitan dengan pertanian dan pengeluaran makanan dan penggunaan, banyak kawasan pedalaman dan perniagaan yang beroperasi menyumbang kepada peruntukan dan pemerolehan makanan.

Sekolah Musim Panas meneroka jika dan bagaimana ladang-ladang kecil memberi impak kepada peralihan bandar lestari sementara menyumbang kepada peruntukan dan pemerolehan makanan. Khususnya, program ini berjalan di sepanjang penyiasatan empat tema. Tema-tema ini jatuh ke dalam empat faktor yang disebutkan di atas yang mempengaruhi kelestarian peralihan di luar bandar dan memberi tumpuan kepada pertanian kecil. Tema-tema ini boleh disintesis seperti berikut: 1. Ladang kecil, pelancongan mampan, dan penguasaan wilayah. Tema ini meneroka bagaimana ladang-ladang kecil menyumbang kepada mewujudkan peluang untuk sektor pelancongan berkualiti yang berpengalaman dan berpengalaman. Tema ini termasuk analisis sistem bekalan pelancongan luar bandar dengan rujukan khusus kepada rantaian bekalan pengeluaran dan agro-makanan tempatan dan produk tempatan tradisional lain; pelbagai fungsi dan kepelbagaian pertanian, agro-pelancongan, pertanian sosial, analisis rangkaian bekalan pendek2. Ladang kecil dan agenda politik. Tema ini memberi tumpuan kepada jika, dan yang, dasar bertindak menyokong secara langsung (misalnya subsidi) atau secara tidak langsung (misalnya dengan menyebut pertanian kecil sebagai sebahagian daripada strategi politik yang... [-]

Itali Lucca Sillico
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu