Filter
Kursus musim panas
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik 28 Kursus musim panas dalam Sains Politik 2019

Meluangkan masa untuk menyertai kursus musim panas adalah satu peluang besar untuk maju ke arah ijazah kolej. Untuk pelaburan masa yang singkat, kursus ini serba cepat musim panas menyampaikan maklumat teras yang sama seperti yang terdapat dalam penglibatan jangka panjang tradisional.

Apakah kursus musim panas dalam bidang sains politik? Satu kursus musim panas dalam bidang sains politik mengambil pelajar pada satu penerokaan sistem kerajaan negara mereka sendiri dan memberikan pandangan ke dalam hubungan negara mereka dengan orang lain di seluruh dunia. Kursus sains politik menarik dari pelbagai bidang pengajian lain, termasuk sejarah, sosiologi, psikologi dan ekonomi untuk menamakan beberapa. Terdapat pelbagai kelas sains politik yang sedia ada, memberi tumpuan kepada beberapa kerajaan-kerajaan negara-negara tunggal manakala yang lain menganggap bahan pada skala antarabangsa.

Kursus musim panas sains politik yang diambil oleh pelajar untuk pelbagai sebab.Ada yang berbuat begitu untuk mendapat asas yang kukuh untuk kerjaya dalam arena politik. Ada pula yang semata-mata untuk mencapai pemahaman yang lebih besar di dunia di luar kehidupan sehari-hari.

Lebih sering daripada tidak, kursus musim panas di universiti-universiti adalah lebih murah daripada yang ditawarkan pada tahun akademik yang standard. Walau bagaimanapun, ia adalah bijak untuk membuat kajian terhadap setiap sekolah menarik minat mempunyai senarai terperinci pilihan.

Mereka yang memilih untuk mengambil kursus musim panas dalam bidang sains politik meletakkan asas bagi memenuhi dan kerjaya yang bermakna pada masa hadapan. Wartawan yang bercita-cita biasanya memerlukan beberapa pengetahuan asas politik untuk disewa oleh penerbitan utama dan rangkaian televisyen. Kajian yang menyeluruh dalam bidang sains politik sering diperlukan untuk jawatan kerajaan banyak sama ada tempatan atau antarabangsa di alam semula jadi. Hampir semua senator, wakil, duta, presiden dan perdana menteri mempunyai beberapa latar belakang dalam bidang itu untuk menjadi berkesan.

Bangsa-bangsa di seluruh dunia mengajar pelajar selok-belok ilmu politik, itulah sebabnya kursus musim panas dalam mata pelajaran begitu meluas ditawarkan. Untuk mendaftar dalam satu, mencari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Other options within this field of study:

28 Results in Sains Politik

University of Southampton International Summer School

Apabila anda menyertai International Summer School 2019, anda akan mengkaji hingga enam topik menarik sepanjang empat minggu anda bersama kami. Setiap topik disampaikan o ... [+]

Sertai kami untuk musim panas budaya Inggeris dan meneroka penyelidikan utama kami di dunia.

Apabila anda menyertai International Summer School 2019, anda akan mengkaji hingga enam topik menarik sepanjang empat minggu anda bersama kami. Setiap topik disampaikan oleh ahli akademik yang diiktiraf di peringkat antarabangsa di University of Southampton yang bekerja bersama dengan salah satu daripada pelajar penyelidikan pasca siswazah kami yang bersemangat. Sepanjang tiga sesi kelas interaktif dan interaktif, mereka akan memperkenalkan topik pilihan anda, menjelaskan mengapa penting bagi mereka dan memberikan anda gambaran mengenai persekitaran penyelidikan bertaraf dunia yang mereka kerjakan.... [-]

United Kingdom Southampton
July 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Exeter International Summer School

Kursus merangsang ini akan memberi peluang kepada anda untuk melibatkan diri dengan beberapa isu hubungan dan konflik antarabangsa yang paling mencabar dan mendesak. Anda ... [+]

Mengenai

Kursus merangsang ini akan memberi peluang kepada anda untuk melibatkan diri dengan beberapa isu hubungan dan konflik antarabangsa yang paling mencabar dan mendesak. Anda akan meneroka ciri-ciri utama persekitaran keselamatan global hari ini, dari keganasan hingga ketegangan yang dihasilkan oleh perubahan iklim, daripada percambahan nuklear kepada krisis migrasi.

Anda akan mempertimbangkan bagaimana pelbagai sekolah pemikiran dapat menguatkan analisis kami tentang isu-isu ini, yang akan membawa kepada penghargaan terhadap peranan faktor yang kompleks seperti keupayaan ketenteraan, struktur ekonomi, institusi antarabangsa, identiti dan ideologi, atau bahasa dan emosi.... [-]

United Kingdom Exeter
Institute for European Studies (IES), Vrije Universiteit Brussel

Dua minggu kajian intensif (di Brussels ... [+]

Secara ringkasnya: Sekolah Musim Panas 2-minggu Intensif (1 minggu di Brussels dan 1 di Vienna). Ia adalah kursus kemalangan dalam Pembuatan Dasar EU, dengan fokus pada tahun 2019 untuk menganalisis keselamatan manusia di EU! Semasa menyentuh semua bidang dasar EU, kami akan menawarkan pandangan para peserta ke dalam beberapa aspek keselamatan, termasuk keselamatan dalam akal tradisional (pertahanan) tetapi juga dari perspektif masyarakat (penghijrahan, persekitaran, pembangunan).

Lawatan: Suruhanjaya Eropah, Parlimen Eropah, OSCE, Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu, Delegasi EU di Vienna.

Laman web khusus: www.eu-summerschool.eu

Halaman Facebook berdedikasi: www.facebook.com/summerschooleu/... [-]

Belgium Brussels Austria Vienna
July 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Moscow State Institute Of International Relations, MGIMO

Pada tahun ini MGIMO International Summer School menawarkan dua Modul intensif "Dasar Luar Rusia: Cabaran Moden" dan "Dasar Tenaga Rusia dan Kerjasama Tenaga Antarabangsa ... [+]

Pada tahun ini MGIMO International Summer School menawarkan dua Modul intensif "Dasar Luar Rusia: Cabaran Moden" dan "Dasar Tenaga Rusia dan Kerjasama Tenaga Antarabangsa".

Kedua-dua Modul ini diajar dalam bahasa Inggeris oleh profesor Universiti MGIMO diiktiraf di peringkat antarabangsa. Pelajar akan menghadiri ceramah harian, diikuti dengan perbincangan kumpulan dan projek berpasukan, bertemu ahli politik dan diplomat Rusia yang terkenal, wakil-wakil perniagaan besar Rusia dan antarabangsa.

Setiap modul terdiri daripada Kursus Disiplin-Khusus (62 jam hubungan termasuk peperiksaan lisan, 5 kredit ECTS), dan 30 jam hubungan dan 14 jam perjalanan lapangan Kursus Bahasa Rusia (4 kredit ECTS). Kursus bahasa Rusia diajar dalam kumpulan yang terdiri daripada pelajar dengan tingkat kemahiran yang sama dalam bahasa Rusia.... [-]

Rusia Odintsovo
June 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Higher School of Economics

Mendapatkan kredit dan menemui Rusia di International University HSE Musim Panas di Moscow dan St Petersburg ... [+]

Setiap musim panas, pelajar prasiswazah dan siswazah dan profesional dari seluruh dunia datang ke Moscow untuk kursus diajar dalam bahasa Inggeris dengan profesor bahagian HSE. Kursus memberi tumpuan kepada politik, sejarah, ekonomi, dan budaya Rusia dan Eurasia, dan juga termasuk sains komputer, matematik, sains sosial, kemanusiaan, dan bahasa Rusia.

Pelajar mereka bentuk pelan kajian mereka sendiri berdasarkan kepentingan mereka dan jumlah kredit yang mereka ingin peroleh. Modul khas ditawarkan di kampus HSE St. Petersburg dan Nizhny Novgorod, supaya pelajar antarabangsa dapat mengalami tiga bandar di Rusia pada satu musim panas.

Tarikh: 20 Jun - 20 Ogos, 2018

Yuran: 150 USD setiap kredit akademik (maklumat lanjut)... [-]

Rusia Moscow Nizhny Novgorod Saint Petersburg
June 2019
Sambilan
2 - 8 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Peter the Great St. Petersburg Polytechnic University

Adakah anda ingin mempelajari bahasa Rusia dan mempelajari lebih lanjut tentang kehidupan politik dan budaya Rusia? Sertai Summer School ini! ... [+]

Adakah anda ingin mempelajari bahasa Rusia dan mempelajari lebih lanjut tentang kehidupan politik dan budaya Rusia? Sertai Summer School ini!

Modul Ogos kami adalah satu kemungkinan yang sempurna bagi mereka yang ingin memulakan tahun akademik baru setelah menerima kit kredit yang mengagumkan dalam Pengajian Rusia dan pengalaman antarabangsa.

St Petersburg dengan sejarah yang kaya dan seninya adalah sebuah kota yang memberi inspirasi, sebuah kota yang anda akan jatuh cinta dengan sebaik sahaja anda melawatnya. Dalam modul ini anda akan secara serentak:

mendapatkan atau memajukan kemahiran bahasa Rusia anda;belajar tentang fakta politik utama dan tokoh Rusia moden;meneroka St. Petersburg sebagai "Modal Budaya Rusia" dan menikmati pelbagai aktiviti ekstrakurikuler.... [-]
Rusia Saint Petersburg
July 2019
Sepenuh masa
2 - 4 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Sciences Po Lille

Adakah anda berasa seperti melawat Institusi Eropah, belajar Urusan EU dan bahasa Perancis pada masa yang sama pada musim panas ini? Selamat datang ke Sekolah Sukan Scien ... [+]

Adakah anda berasa seperti melawat Institusi Eropah, belajar Urusan EU dan bahasa Perancis pada masa yang sama pada musim panas ini? Selamat datang ke Sekolah Sukan Sciences Po Lille !

2019 Summer School mencadangkan program inovatif sekitar 2 trek:

Antarabangsa - Hal Ehwal EUBahasa Perancis

Profesor yang mengajar selama Empat minggu Sekolah Musim Panas akan mempunyai peluang untuk mengajar kumpulan kecil pelajar dan mencadangkan pendekatan metodologi dan interaktif. Pelajar akan membahagikan masa mereka di Lille antara modul yang memberi tumpuan kepada hal ehwal Antarabangsa dan Eropah, termasuk isu-isu seperti identiti dan nilai-nilai Eropah, penghijrahan dan konflik. Kursus dalam bahasa Perancis bertujuan untuk meningkatkan dan menyempurnakan kemahiran bahasa mereka serta memberikan sedikit pemahaman tentang aspek kontemporari masyarakat Perancis. Sekolah Summer Sciences Po Lille menawarkan pelbagai lawatan lapangan dan acara sosial.... [-]

Perancis Lille
June 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SOAS Summer School

Kursus ini direka untuk individu yang ingin memahami sebab-sebab pelbagai intervensi antarabangsa di Timur Tengah sejak tahun 1979 di luar sudut Israel-Arab dan apakah ke ... [+]

Penerangan Program

Kursus ini direka untuk individu yang ingin memahami sebab-sebab pelbagai intervensi antarabangsa di Timur Tengah sejak tahun 1979 di luar sudut Israel-Arab dan apakah kesan campur tangan ini untuk penduduk tempatan, masyarakat, dan negeri. Kursus ini mengkaji peranan keganasan dan peperangan dalam membentuk Timur Tengah, terutamanya di Iraq, Syria, Afghanistan, dan Iran sejak tahun 1979, menekankan kesan campurtangan Amerika dan British. Kursus ini meneroka faktor-faktor yang membawa kepada intervensi di rantau ini dan apa akibatnya untuk politik serantau dan kebangsaan dan sejarah sosial di rantau ini. Walaupun pembuatan dasar luar Amerika dan British akan menjadi tajam dalam analisis kami, kami akan menumpukan perhatian kepada mengapa rejim dan kumpulan domestik mengambil jalan yang dilakukannya.... [-]

United Kingdom London
July 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
IES Abroad

Program Musim Panas EU memberi anda kesempatan untuk mempelajari secara intensif cabaran masa lalu, sekarang dan masa depan integrasi Eropah. Program ini bermula di tenga ... [+]

Gambaran keseluruhan

Program Musim Panas EU memberi anda kesempatan untuk mempelajari secara intensif cabaran masa lalu, sekarang dan masa depan integrasi Eropah. Program ini bermula di tengah-tengah Eropah-Freiburg, Jerman-di mana anda akan memulakan kurikulum khusus yang akan membawa anda dalam perjalanan pengalaman selama 16 hari melalui Bosnia-Herzegovina, Greece dan Cyprus.

Di Bosnia-Herzegovina, anda akan pergi ke Sarajevo, yang dikenali sebagai "Yerusalem Eropah" kerana campuran Yahudi, Kristian dan umat Islam sekali bersejarah. Selepas Sarajevo, anda akan mempunyai perjalanan selama dua hari ke Republika Srpska yang termasuk lawatan ke tapak peringatan untuk mangsa Srebrenica, dan bermalam di Višegrad, diabadikan dalam jambatan klasik Nobel yang memenangi Hadiah Nobel Ivo Andrié di Drina.... [-]

Jerman Freiburg
May 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Go For it Brussels

Mengapa tidak menggunakan musim panas anda untuk memajukan resume anda dan mendapatkan pengalaman hidup sebenar di domain yang anda minati? Brussels adalah periuk pelangi ... [+]

Satu latihan yang anda tidak mahu pulang ke rumah

Immersive, full time internship di kawasan pilihan anda. Permulaan dan tempoh yang fleksibel: kami mengesyorkan penginapan minimum 8 minggu.

Melatih kuasa besar anda

Berikan resume anda dengan pengalaman kerja di ibukota multikultural di Eropah. Sama ada anda merasa tertumpu pada kawasan tertentu atau anda tidak pasti di mana untuk bermula, kami boleh membantu.

Rancangan Kejayaan Individu: kami meluangkan masa untuk mengenali anda dan kami membantu anda membina rancangan anda untuk kerjaya yang berjaya.Peletakan internship: kami akan memohon untuk anda, tidak perlu risau tentang proses permohonan.Kejurulatihan: dalam atau kumpulan dan satu dalam satu sesi, anda akan belajar bagaimana cara menjalin hubungan anda dengan sambungan profesional yang maening. Anda akan mendapat petua yang berharga untuk berunding tugas anda, masa anda, dan hubungan anda di pejabat.Portfolio: membawa pulang toolkit lengkap untuk permohonan anda yang seterusnya. Jangan sekali-kali berasa hilang lagi!... [-]
Belgium Brussels
September 2019
Sepenuh masa
6 - 10 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Universidad EAFIT

Sekolah Musim Panas akan menawarkan lebih daripada 90 kursus untuk kanak-kanak, remaja, dan orang dewasa dari Colombia dan seluruh dunia, memberi peluang kepada peserta i ... [+]

Sekolah Musim Panas akan menawarkan lebih daripada 90 kursus untuk kanak-kanak, remaja, dan orang dewasa dari Colombia dan seluruh dunia, memberi peluang kepada peserta ini berinteraksi dengan pelajar lain dan meneroka bidang minat mereka.

Kursus-kursus baru akan dibangunkan untuk musim panas (13 Jun hingga 7 Ogos) dalam bidang seperti sains politik, urbanisme, keusahawanan, kewangan, dan kejuruteraan. Matlamatnya adalah untuk mengembangkan bidang pengetahuan melalui pendekatan didaktik, menggalakkan pelajar mengalami universiti dan bandar dengan cara yang unik semasa rehat musim panas. Program ini bertujuan untuk mempromosikan proses pengajaran dan pembelajaran yang menggabungkan unsur-unsur akademik baru ke dalam tugas menyediakan individu yang kompeten, membantu mereka menghadapi masa kritikal untuk memilih program ijazah yang akan diteruskan sementara juga membolehkan para peserta mengalami bandar Medellín dan majoriti transformasi ia telah melalui perspektif sejarah dan budaya.Tawaran kursus Summer School kini dibahagikan kepada:... [-]

Colombia Medellín
Geneva Institute of Geopolitical Studies

Objektif utama program pengajian ini adalah memperkenalkan konsep asas geopolitik. ... [+]

Objektif utama program pengajian ini adalah memperkenalkan konsep asas geopolitik. Kursus ini menggunakan pendekatan pelbagai disiplin yang menggabungkan dimensi strategik, geografi, bersejarah, budaya dan ekonomi untuk memudahkan pemahaman yang lebih mendalam mengenai hubungan antarabangsa kontemporari. Persidangan akan diadakan oleh pakar-pakar antarabangsa yang terkemuka. Kumpulan sasaran peserta: Orang yang bekerja untuk Organisasi Antarabangsa dan agensi pemerintah, diplomat, pelajar universiti, orang yang bekerja di berbagai sektor ekonomi, dan individu lain yang berminat. Tarikh: Program bermula pada hari Isnin 13 Julai dan berakhir pada hari Jumaat 17 Julai 2015. Jadual: Konferensi berlangsung antara 9-12 pagi dan 2:00 pagi -5: 00 PM. Lokasi: Domaine de Penthes, 18, Chemin de l'Impératrice, Geneva, Switzerland. Bahasa: Bahasa Inggeris Sijil penyertaan akan diberikan oleh GIGS setelah tamat kursus. Modul boleh diatur jika seseorang tidak dapat menghadiri keseluruhan program. Tarikh akhir permohonan: 2 Jun 2015 Yuran penyertaan: 1'200 CHF untuk profesional dan 700 CHF untuk pelajar. (Yuran pendaftaran tidak meliputi perjalanan, penginapan, makanan dan yuran insurans kesihatan. GIGS tidak menawarkan bantuan kewangan untuk menghadiri kursus musim panas) MAKLUMAT PROGRAM DAN HASIL PEMBELAJARAN... [-]

Switzerland Geneva
February 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Collegium Civitas

Dengan kejatuhan Kesatuan Soviet, banyak negara-negara Eropah Tengah cepat berpindah untuk melepaskan diri mereka daripada sfera pengaruh Rusia dan menyertai institusi ba ... [+]

Gambaran Keseluruhan

Dengan kejatuhan Kesatuan Soviet, banyak negara-negara Eropah Tengah cepat berpindah untuk melepaskan diri mereka daripada sfera pengaruh Rusia dan menyertai institusi barat termasuk NATO dan Kesatuan Eropah. Barat melihat ini sebagai memenuhi hak penentuan diri; Rusia cenderung untuk melihatnya sebagai satu langkah yang mengancam mengingatkan "pengepungan." Kursus ini akan mengkaji akar sejarah kompleks pendirian yang bercanggah antara NATO dan Kesatuan Eropah di satu sudut, dan Rusia di pihak yang lain, dan menunjukkan bagaimana ini mempengaruhi peristiwa dalam Ukraine dan seterusnya. Kami akan membincangkan kepentingan perisikan di dunia keruh perang hibrid. Kita akan membincangkan bagaimana tenaga dan bukan tenaga sumber semula jadi memainkan peranan dalam dasar keselamatan. Kami juga akan melihat peranan yang media tradisional dan baru bermain dalam keselamatan negara dan apa yang negeri-negeri perlu lakukan untuk meningkatkan keselamatan siber dalam sempadan mereka. ... [-]

Poland Warsaw
June 2019
Sepenuh masa
15 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Georgian Institute Of Public Affairs

Kursus ini direka untuk menyediakan pelajar-pelajar siswazah dan peringkat senior sarjana muda dengan pengetahuan yang luas dan pemahaman tentang Black Sea-Caspian Region ... [+]

Certified Program Summer Kredit

Geopolitik dan Keselamatan - Kes Black Sea-Caspian Wilayah

Program ini disokong oleh sumbangan ikhlas daripada MR. FRANK Greinke dan asas keluarganya.

PROGRAM PENERANGAN & OBJEKTIF

Kursus ini direka untuk menyediakan pelajar-pelajar siswazah dan peringkat senior sarjana muda dengan pengetahuan yang luas dan pemahaman tentang Black Sea-Caspian Region. Kursus ini akan menyediakan gambaran keseluruhan strategik perkembangan bersejarah dan baru-baru ini, dan juga dengan senario yang berbeza untuk pembangunan jangka panjang di rantau ini melalui pemeriksaan kes-kes empirikal dan persekitaran keselamatan semasa di rantau ini. Tumpuan kursus akan diberikan kepada negeri-negeri penting untuk kestabilan dan pertumbuhan di rantau ini: Ukraine, Georgia, Armenia, Azerbaijan, Uzbekistan, Kazakhstan dan Turkmenistan Dalam perbincangan kelas kita akan melukis peta strategik Caucasus dan Asia Tengah dengan melihat pelbagai faktor dalaman dan luaran yang stabil, termasuk: kepentingan kuasa-kuasa besar dan keutamaan dasar luar yang bercanggah daripada negara-negara serantau; status urus tadbir, kecekapan negeri-negeri, dan masalah rasuah; pertumbuhan makro yang kukuh dalam beberapa negara kerana sumber semula jadi, disertakan dengan akses yang terhad kepada peluang ekonomi dan pendidikan; pekerjaan sebagai isu keselamatan dan langkah utama kesahihan negeri; salah peruntukan semula jadi, sumber manusia dan ekonomi; status masyarakat sivil; peluang bagi memudahkan penglibatan rakyat dalam pembangunan negara masyarakat berbilang kaum dan meningkatkan rasa mereka kuasa.... [-]

Georgia Tbilisi
July 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
RIT Kosovo™

Mengamalkan pembelajaran global dengan rakan-rakan baru dari seluruh dunia. Terokai transformasi konflik dengan para pengamal dan ahli akademik di bilik darjah, bengkel, ... [+]

Selamat datang ke Program Musim Panas di Kosovo

18 Jun - 28 Julai RIT Kosovo™ Keamanan dan Konflik RIT Kosovo™ (AUK) membolehkan peserta bekerjasama dengan pakar akademik dan pengamal cemerlang dari bidang tentera, diplomatik, hak asasi manusia dan urusan kemanusiaan dengan pengalaman luas di Balkan dan secara global. Mengamalkan pembelajaran global dengan rakan-rakan baru dari seluruh dunia. Terokai transformasi konflik dengan para pengamal dan ahli akademik di bilik darjah, bengkel, belajar-perjalanan, dan pertemuan dengan pegawai kanan di Balkan. Lakukan ini dan banyak lagi pada program musim panas Transformasi Pasca Konflik di RIT / AUK Pakej lima minggu kami terdiri daripada dua kursus (tiga jam kredit, yang ditawarkan oleh universiti rakan kongsi AUK, Rochester Institute of Technology) dan satu daripada dua lawatan belajar: Montenegro , Bosnia, dan Serbia atau Albania, Greece dan Macedonia. Kursus adalah untuk siswazah, graduan dan profesional dalam bidang yang berkaitan Program ini menawarkan kursus-kursus dalam:... [-]

Kosovo Prishtina Amerika Syarikat Rochester
June 2019
Sepenuh masa
Sambilan
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu