Kursus untuk Remaja 50

Accademia Leonardo Salerno

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kursus untuk Remaja 50

Accademia Leonardo Salerno

Kursus kursus 50 bertujuan untuk mereka yang ingin berkongsi pengalaman belajar bahasa dengan orang-orang dari kumpulan umur yang sama. Kelas-kelas ini akan memberi tumpuan kepada kajian tatabahasa, perbualan dan pada masa yang sama, beberapa aspek sosial dan budaya negara tuan rumah. Hari pertama pelajar sekolah akan diberi pek selamat datang yang mengandungi maklumat mengenai bandar dan sekitarnya. Pelajar akan mengambil ujian masuk untuk menentukan tahap pengajian yang sesuai. Kursus ini merangkumi 4 kelas sehari, dari 9:00 hingga 13:00 dengan rehat pada jam 11:00. Setiap pelajaran berlangsung selama 55 minit. Cekap diajarkan oleh guru yang berkelayakan dengan pengalaman mengajar bahasa Itali kepada orang asing. Terdapat semua peringkat dari pemula hingga maju, pada tarikh yang ditunjukkan di bawah. Sekiranya peserta di setiap peringkat kurang daripada tiga, pelajaran bahasa Itali akan dikurangkan kepada dua jam (dari 9:00 hingga 11:00).

10% Pengurangan dalam pendaftaran kedua dari keluarga yang sama.

 • Aktiviti-aktiviti ekstrakurikulum: Kursus-kursus ini diperkaya oleh pelbagai aktiviti ekstrakurikuler, termasuk lawatan berpandu di bandar dan kawasan sekitarnya, kelas memasak, menonton filem di pawagam, mencicipi wain dan mencicipi hasil khas, lawatan ke petani yang menghasilkan minyak dan mozzarella dan sebagainya. Aktiviti ekstrakurikulum termasuk dalam harga dan dikendalikan oleh pengangkutan persendirian.
 • Penginapan: Keluarga kami semua berada dalam jarak berjalan kaki ke / dari sekolah dan menyediakan persekitaran yang mesra untuk rendaman penuh ke dalam kehidupan Itali. Ia adalah mungkin untuk menempah bilik satu atau dua dengan sarapan sahaja atau setengah papan. Penginapan disediakan dari hari Ahad sebelum kursus sehingga Sabtu selepas tamat kursus. Secara alternatif, sekolah ini boleh menyediakan tempat penginapan di B
 • Pemindahan: Atas permintaan, sekolah menyediakan perkhidmatan ulang-alik dari stesen kereta api Naples atau Salerno ke penginapan yang ditempah. Pelajar dewasa masih boleh mengikuti kursus standard kami yang mengalu-alukan orang dari semua peringkat umur, dari remaja hingga dewasa.
 • Insurans: Bagi mereka yang ingin insurans, anda boleh memohon insurans perjalanan dengan melayari laman web kami di www.accademialeonardo.it atau menghubungi pejabat kami.
 • Untuk kumpulan Senior: Sila hubungi info@accademialeonardo.it untuk program kumpulan kami "Laluan Gourmet" dan "Satu minggu di Pantai Amalfi".

Contoh minggu di Accademia Leonardo:

 • Isnin: 9.00-13.00 Kursus bahasa Itali - 15.30 Kunjungan ke bandar Salerno.
 • Selasa: 9.00-13.00 Kursus bahasa Itali - 16.30 Lawatan Kastil Arechi
 • Rabu: 9.00-13.00 Kursus bahasa Itali - 15.30 Lawatan Naples
 • Khamis: 9.00-13.00 Kursus bahasa Itali - Petang: masa lapang
 • Jumaat atau Sabtu pagi: 9.00-13.00 Kursus Bahasa Itali (hanya Jumaat) -Bilik Amalfi dan Ravello.

Tarikh yang akan datang: klik di sini

Terdapat kursus lain memulakan tarikh berdasarkan permintaan

Ciri-ciri kursus ini

 • Jangka masa minima: 1 minggu
 • 20 jam seminggu
 • 4 jam sehari
 • Maksimum 12 pelajar setiap kumpulan
 • Minimum 3 pelajar setiap kumpulan

Dewan Multimedia

Pelajar kami mempunyai akses percuma ke bilik multimedia di mana anda boleh melayari Internet menggunakan komputer sekolah atau menyambung ke rangkaian Wi-Fi percuma kami dengan peranti mudah alih mereka.

Bilik bacaan

Pada sebelah petang perpustakaan disediakan untuk pelajar atau membaca. Selain itu, salah satu dewan sekolah itu, anda juga boleh menonton program televisyen dan filem.

Makmal bahasa

Para pelajar mempunyai pelepasan mereka, secara percuma, pelbagai kaset audio dan video untuk penambahbaikan bahasa fonetik dan praktik dalam penggunaan struktur bahasa.

This school offers programs in:
 • Itali


Tarikh Akhir Kemaskini March 10, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Mei 2019
Okt. 2019
Duration
Tempoh
1 - 2 
Price
Harga
700 EUR
700 €: harga 2 minggu; € 380: harga 1 minggu
Locations
Itali - Salerno, Campania
Tarikh mula : Mei 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh mula : Okt. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Mei 2019
Itali - Salerno, Campania
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Okt. 2019
Itali - Salerno, Campania
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat