$close

Penapis

Lihat Hasil

3 Kursus-kursus dalam Agronomi 2021/2022

Bagaimana kita berkembang kita makanan dan di mana ia datang dari-telah menjadi tumpuan perhatian dalam abad ke-21. Kursus dalam bidang agronomi menawarkan segue kepada bidang ini sangat penting dalam kajian. Tepat apa yang adalah kursus dalam bidang agronomi? Kursus dalam bidang agronomi menangani penyelidikan dan pembangunan yang berkaitan dengan mengkaji tanaman berasaskan tumbuhan. Kursus kh… Baca lebih lanjut

Bagaimana kita berkembang kita makanan dan di mana ia datang dari-telah menjadi tumpuan perhatian dalam abad ke-21. Kursus dalam bidang agronomi menawarkan segue kepada bidang ini sangat penting dalam kajian.

Tepat apa yang adalah kursus dalam bidang agronomi? Kursus dalam bidang agronomi menangani penyelidikan dan pembangunan yang berkaitan dengan mengkaji tanaman berasaskan tumbuhan. Kursus khas dalam bidang agronomi merangkumi topik-topik seperti tanaman dan benih pengenalan; pertumbuhan tanaman, pengeluaran, dan pengurusan; dan genetik tanaman. Tanaman atau kemampanan pertanian juga merupakan kursus yang ditawarkan semakin popular bagi topik ini, seperti kajian tanaman global atau isu-isu pertanian.

Terdapat pelbagai manfaat daripada mengambil kursus dalam bidang agronomi, terkecuali syarat kesedaran yang lebih besar tentang bagaimana makanan diperoleh. Agronomi kursus peringkat lebih tinggi menawarkan latihan khusus dalam fungsi pertanian tertentu yang boleh diletakkan untuk kegunaan praktikal hak off kelawar.

Kos yang berkaitan dengan kursus agronomi adalah setaraf dengan kebanyakan bidang pengajian lain. Satu pertimbangan ditambah apabila ia datang kepada kos adalah kajian lapangan yang berpotensi atau bahan-bahan makmal diperlukan sebagai sebahagian daripada kursus.

Pelajar yang mengambil kursus dalam agronomi manfaat daripada kesedaran dipertingkatkan ekonomi makanan tempatan dan global. Mereka yang mengambil kursus lanjutan atau akhirnya mendapat ijazah dalam bidang agronomi terus menjadi petani, perunding, atau jurutera; mereka juga boleh bekerja untuk organisasi bukan keuntungan pembangunan. Pelajar juga menggunakan kursus agronomi untuk menambah darjah khusus yang lain, seperti di ekonomi pertanian, kejuruteraan pertanian, dan pengurusan sumber asli.

Terdapat banyak kursus-kursus dalam bidang agronomi yang ditawarkan oleh institusi di seluruh dunia. Banyak institusi juga menawarkan kursus-kursus dalam talian atau pilihan pembelajaran jarak jauh, yang boleh menjadi pilihan yang hebat untuk profesional yang bekerja atau bagi mereka yang tinggal jauh dari bilik darjah sebenar.Pilihan berasaskan internet telah menjadi semakin popular kerana fleksibiliti dan keselesaan mereka. Untuk bermula dengan kursus agronomi, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
$format_list_bulleted Penapis
Susun mengikut:
  • Popular Terkini Tajuk
  • Popular
  • Terkini
  • Tajuk
Hadlow College
Tonbridge, United Kingdom

Kursus yang mudah ini adalah titik permulaan yang ideal bagi pelajar yang mempunyai sedikit kelayakan formal.

Kursus yang mudah ini adalah titik permulaan yang ideal bagi pelajar yang mempunyai sedikit kelayakan formal. -
Kursus
English
Kampus
 
Au Sable Institute
Mancelona, Amerika Syarikat

Pengenalan lapangan dan makmal, sistematik, sejarah semula jadi, dan ekologi tumbuhan vaskular sebagai komponen komuniti semula jadi.

Pengenalan lapangan dan makmal, sistematik, sejarah semula jadi, dan ekologi tumbuhan vaskular sebagai komponen komuniti semula jadi. -
Kursus
English
Kampus
 
Instituto Politécnico de Viseu
Viseu, Portugal

Untuk memprogram, mengatur, mengurus dan melaksanakan, secara autonomi atau dalam satu pasukan, kegiatan mengadakan dalam Mod Pengeluaran Organik (MPB) teknik pengeluaran dan ... +

Untuk memprogram, mengatur, mengurus dan melaksanakan, secara autonomi atau dalam satu pasukan, kegiatan mengadakan dalam Mod Pengeluaran Organik (MPB) teknik pengeluaran dan transformasi produk organik, termasuk pengurusan air dan tanah, amalan pembiakan tanaman, hama dan tanaman kawalan penyakit, kesihatan dan kesejahteraan haiwan, dan sertifikasi, kawalan mutu dan keamanan peternakan di bidang MPB. -
Kursus
English, Portugis
Kampus