ACADEMICCOURSES.COM.MY

Terbaik 2 Kursus-kursus dalam Agronomi 2019

Bagaimana kita berkembang kita makanan dan di mana ia datang dari-telah menjadi tumpuan perhatian dalam abad ke-21. Kursus dalam bidang agronomi menawarkan segue kepada bidang ini sangat penting dalam kajian.

Tepat apa yang adalah kursus dalam bidang agronomi? Kursus dalam bidang agronomi menangani penyelidikan dan pembangunan yang berkaitan dengan mengkaji tanaman berasaskan tumbuhan. Kursus khas dalam bidang agronomi merangkumi topik-topik seperti tanaman dan benih pengenalan; pertumbuhan tanaman, pengeluaran, dan pengurusan; dan genetik tanaman. Tanaman atau kemampanan pertanian juga merupakan kursus yang ditawarkan semakin popular bagi topik ini, seperti kajian tanaman global atau isu-isu pertanian.

Terdapat pelbagai manfaat daripada mengambil kursus dalam bidang agronomi, terkecuali syarat kesedaran yang lebih besar tentang bagaimana makanan diperoleh. Agronomi kursus peringkat lebih tinggi menawarkan latihan khusus dalam fungsi pertanian tertentu yang boleh diletakkan untuk kegunaan praktikal hak off kelawar.

Kos yang berkaitan dengan kursus agronomi adalah setaraf dengan kebanyakan bidang pengajian lain. Satu pertimbangan ditambah apabila ia datang kepada kos adalah kajian lapangan yang berpotensi atau bahan-bahan makmal diperlukan sebagai sebahagian daripada kursus.

Pelajar yang mengambil kursus dalam agronomi manfaat daripada kesedaran dipertingkatkan ekonomi makanan tempatan dan global. Mereka yang mengambil kursus lanjutan atau akhirnya mendapat ijazah dalam bidang agronomi terus menjadi petani, perunding, atau jurutera; mereka juga boleh bekerja untuk organisasi bukan keuntungan pembangunan. Pelajar juga menggunakan kursus agronomi untuk menambah darjah khusus yang lain, seperti di ekonomi pertanian, kejuruteraan pertanian, dan pengurusan sumber asli.

Terdapat banyak kursus-kursus dalam bidang agronomi yang ditawarkan oleh institusi di seluruh dunia. Banyak institusi juga menawarkan kursus-kursus dalam talian atau pilihan pembelajaran jarak jauh, yang boleh menjadi pilihan yang hebat untuk profesional yang bekerja atau bagi mereka yang tinggal jauh dari bilik darjah sebenar.Pilihan berasaskan internet telah menjadi semakin popular kerana fleksibiliti dan keselesaan mereka. Untuk bermula dengan kursus agronomi, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

2 Hasil dalam Agronomi Filter

Kursus dalam Teknologi Rumah Hijau: Model Almería, contoh pengagihan dan kejayaan kekayaan

University of Almeria
Kampus Sepenuh masa 4 weeks Julai 2019 Sepanyol Almería

"Model Almeria" didasarkan pada Farming Keluarga, ia merupakan kes kejayaan dan perkongsian kekayaan yang mereka lihat dari banyak bahagian dunia. Ia mampan, mempunyai pengurusan bekalan dan sumber semula jadi yang cekap, mempunyai kesihatan yang tiada tandingannya dengan penggunaan kawalan biologi yang meluas dan peningkatan pertanian organik. Dalam kursus ini, kami akan menganalisis teknologi dan keuntungan anda.

Seminar dalam Agronomi tidak Agronomi

Tecnológico de Monterrey (Educación Continua Presencial)
Kampus Sepenuh masa Sambilan 48 hours Feb. 2020 Mexico Zapopan + 1 lagi

Objektif program ini adalah untuk mengetahui dan mengaplikasikan konsep agronomi dalam aktiviti pengurusan perniagaan agribisnis.