Filter
Kursus
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik 3 Kursus-kursus dalam Akuakultur dan Perikanan 2019

Bagi ramai graduan sekolah tinggi, mendaftar dalam kursus adalah langkah seterusnya berfaedah untuk meneruskan pendidikan mereka dan berusaha ke arah kerjaya. Kursus boleh memperkenalkan pelajar kepada bidang tertentu kajian dan menyediakan mereka untuk pendidikan atau peringkat kemasukan kerja yang lebih tinggi di kawasan itu.

Apakah kursus akuakultur dan perikanan? Ini adalah bidang kajian yang memberi tumpuan kepada pengumpulan ikan dan makanan laut yang lain di dalam kurungan. Perikanan membantu membekalkan banyak ikan di hari ini pasaran 's, dengan itu mengurangkan ketegangan yang memancing mempunyai pada spesies liar. Pelajar dalam kursus-kursus ini sering diberikan tugasan mengenai topik-topik yang pelbagai dari hidrologi untuk biologi marin dan ekologi. Kurikulum ini mengajar pelajar mengenai mekanisme dalaman perikanan, serta kesannya terhadap ekosistem tempatan.

Salah satu faedah utama untuk mengambil kursus dalam akuakultur dan perikanan adalah bahawa permintaan untuk ikan semakin meningkat dari hari ke hari.Perikanan harus mampu memenuhi permintaan ini, yang boleh bermakna pengembangan kemudahan dan kakitangan. Atas sebab ini, pelajar-pelajar yang mengambil kursus ini dan yang berminat dalam mencari kerjaya dalam perikanan mempunyai peluang yang baik untuk dapat berbuat demikian.

Kursus-kursus yang berbeza dalam akuakultur dan perikanan mempunyai pelbagai kos. Tuisyen, yuran pendaftaran dan pendaftaran akan bergantung kepada saiz sekolah dan di mana ia terletak. Hubungi sekolah 's kemasukan pejabat secara langsung untuk maklumat lanjut.

Siswazah dari program-program pengajian mempunyai pelbagai pilihan kerjaya yang terbuka kepada mereka. Bagi pelajar yang berminat untuk jawatan peringkat pengurusan dalam industri akuakultur, pendidikan tinggi yang perlu. Pelajar juga boleh memilih untuk memulakan kerja dalam kedudukan peringkat kemasukan dalam kompleks perikanan segera.Sebaliknya, kemahiran dan pengetahuan yang diperolehi dari jalan pengajian ini juga boleh diterjemahkan ke dalam beberapa bidang berkaitan yang lain, seperti pemeliharaan hidupan liar.

Jika anda berminat untuk memohon untuk kursus dalam akuakultur dan perikanan, pangkalan data kami program boleh membantu anda bermula. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

3 Hasil dalam Akuakultur dan Perikanan

Fleming College

Program Juruteknik Ikan dan Hidupan Liar boleh membawa anda ke dalam kerjaya yang menggembirakan, menggabungkan cita rasa anda di luar dan minat dalam ikan dan hidupan li ... [+]

Program Juruteknik Ikan dan Hidupan Liar boleh membawa anda ke dalam kerjaya yang menggembirakan, menggabungkan cita rasa anda di luar dan minat dalam ikan dan hidupan liar, dengan komitmen terhadap pengurusan sumber yang bertanggungjawab.

Sorotan ProgramSelain sesi kelas anda yang mempelajari teori dan kemahiran yang diperlukan untuk kerja-kerja di tangan, anda akan menghabiskan banyak masa dalam kerja-kerja makmal ikan dan hidupan liar, dan mengambil bahagian dalam pelbagai lawatan ke lapangan.Dalam semester ke-3, anda akan mengambil bahagian dalam kem bidang perikanan satu minggu di mana anda akan bekerja di bot-bot kecil, mengendalikan jaring jaring dan ikan hidup.Semasa lawatan lapangan anda akan mengamalkan kemahiran pengurusan perikanan dan belajar mengenai logistik yang terlibat dalam reka bentuk dan pelaksanaan projek-projek lapangan, termasuk memancing di air bergerak sambil memakai beg galas.Anda juga akan menghabiskan banyak masa di loji pembelajaran liar, kemahiran pengenalan burung dan mamalia, penderiaan jauh seperti mengesan haiwan di kawasan yang kasar, dan menjalankan pemerhatian hidupan liar dalam semua keadaan cuaca, termasuk hujan, salji yang mendalam, dan suhu yang melampau.Kenapa Pilih FlemingProgram kami adalah satu-satunya di Ontario yang diiktiraf oleh Persatuan Teknologi Hidupan Liar Amerika Utara (NAWTA).Fleming adalah salah satu daripada dua kolej di wilayah yang menawarkan program Ikan dan Hidupan Liar, dan satu-satunya yang terletak di selatan Ontario.Latihan yang komprehensif, mencabar yang anda akan terima dalam program ini, difasilitasi oleh fakulti dengan pengalaman di lapangan, memastikan bahawa anda akan memperoleh kemahiran yang sesuai, yang diperlukan oleh majikan yang ingin dicari.Semester Pertama Biasa... [-]
Kanada Lindsay Peterborough Minden Cobourg  + 1 Lagi
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
4 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Fleming College

Akuakultur melibatkan pelbagai aktiviti, yang berkaitan terutamanya untuk pertanian ikan laut dan ikan air tawar dan makanan laut. Industri salmon menyumbang sebahagian b ... [+]

Akuakultur melibatkan pelbagai aktiviti, yang berkaitan terutamanya untuk pertanian ikan laut dan ikan air tawar dan makanan laut. Industri salmon menyumbang sebahagian besar operasi akuakultur di Kanada.

Sorotan Program

Program termampat satu tahun ini adalah satu-satunya program akuakultur yang ditawarkan sebagai Sijil Pasca Siswazah di Ontario. Operasi akuakultur makanan merangkumi pelbagai spesies dan teknik kebudayaan. Di samping pengeluaran makanan, aktiviti akuakultur termasuk pengeluaran ikan untuk pemuliharaan, dan pengeluaran untuk spesies hiasan. Permintaan global untuk produk akuakultur semakin meningkat, serta permintaan untuk pengawasan, kemapanan dan keselamatan dan keselamatan makanan. Program unik ini menggabungkan:... [-]

Kanada Lindsay Peterborough Minden Cobourg  + 1 Lagi
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

Kursus modular Akuakultur Mampan membolehkan pelajar mengkaji modul individu dari pelbagai modul separuh masa, e-pembelajaran, modul peringkat pascasarjana yang bertujuan ... [+]

Kursus modular Akuakultur Mampan membolehkan pelajar mengkaji modul individu dari pelbagai modul separuh masa, e-pembelajaran, modul peringkat pascasarjana yang bertujuan untuk membangunkan pemahaman kritikal pelajar tentang pembangunan dan prinsip-prinsip akuakultur. Kredit bagi setiap modul yang berjaya diselesaikan boleh dipindahkan dan menyumbang ke arah kelayakan lepasan ijazah (PG Cert, PGDip, MSc) pada masa akan datang.

Program modular pembelajaran jarak jauh Akuakultur diajar sambilan melalui platform e-pembelajaran dalam talian yang menawarkan sokongan tutorial dalam talian, hubungan e-mel langsung dengan tutor, aliran video dan akses kepada papan buletin pelajar. Struktur ini membolehkan pelajar fleksibiliti maksimum untuk menyelesaikan pengajian mereka semasa meneruskan pekerjaan mereka.... [-]

United Kingdom Saint Andrews
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
9 - 12 minggu
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu