ACADEMICCOURSES.COM.MY

Terbaik 3 Kursus-kursus dalam Akuakultur dan Perikanan 2019

Bagi ramai graduan sekolah tinggi, mendaftar dalam kursus adalah langkah seterusnya berfaedah untuk meneruskan pendidikan mereka dan berusaha ke arah kerjaya. Kursus boleh memperkenalkan pelajar kepada bidang tertentu kajian dan menyediakan mereka untuk pendidikan atau peringkat kemasukan kerja yang lebih tinggi di kawasan itu.

Apakah kursus akuakultur dan perikanan? Ini adalah bidang kajian yang memberi tumpuan kepada pengumpulan ikan dan makanan laut yang lain di dalam kurungan. Perikanan membantu membekalkan banyak ikan di hari ini pasaran 's, dengan itu mengurangkan ketegangan yang memancing mempunyai pada spesies liar. Pelajar dalam kursus-kursus ini sering diberikan tugasan mengenai topik-topik yang pelbagai dari hidrologi untuk biologi marin dan ekologi. Kurikulum ini mengajar pelajar mengenai mekanisme dalaman perikanan, serta kesannya terhadap ekosistem tempatan.

Salah satu faedah utama untuk mengambil kursus dalam akuakultur dan perikanan adalah bahawa permintaan untuk ikan semakin meningkat dari hari ke hari.Perikanan harus mampu memenuhi permintaan ini, yang boleh bermakna pengembangan kemudahan dan kakitangan. Atas sebab ini, pelajar-pelajar yang mengambil kursus ini dan yang berminat dalam mencari kerjaya dalam perikanan mempunyai peluang yang baik untuk dapat berbuat demikian.

Kursus-kursus yang berbeza dalam akuakultur dan perikanan mempunyai pelbagai kos. Tuisyen, yuran pendaftaran dan pendaftaran akan bergantung kepada saiz sekolah dan di mana ia terletak. Hubungi sekolah 's kemasukan pejabat secara langsung untuk maklumat lanjut.

Siswazah dari program-program pengajian mempunyai pelbagai pilihan kerjaya yang terbuka kepada mereka. Bagi pelajar yang berminat untuk jawatan peringkat pengurusan dalam industri akuakultur, pendidikan tinggi yang perlu. Pelajar juga boleh memilih untuk memulakan kerja dalam kedudukan peringkat kemasukan dalam kompleks perikanan segera.Sebaliknya, kemahiran dan pengetahuan yang diperolehi dari jalan pengajian ini juga boleh diterjemahkan ke dalam beberapa bidang berkaitan yang lain, seperti pemeliharaan hidupan liar.

Jika anda berminat untuk memohon untuk kursus dalam akuakultur dan perikanan, pangkalan data kami program boleh membantu anda bermula. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

3 Hasil dalam Akuakultur dan Perikanan Filter

Juruteknik Ikan dan Hidupan Liar

Fleming College
Kampus Sepenuh masa 4 semester Permintaan Maklumat Kanada Lindsay Peterborough Minden Cobourg + 3 lagi

Program Juruteknik Ikan dan Hidupan Liar boleh membawa anda ke dalam kerjaya yang menggembirakan, menggabungkan cita rasa anda di luar dan minat dalam ikan dan hidupan liar, dengan komitmen terhadap pengurusan sumber yang bertanggungjawab.

Akuakultur

Fleming College
Kampus Sepenuh masa 1 tahun Permintaan Maklumat Kanada Lindsay Peterborough Minden Cobourg + 3 lagi

Akuakultur melibatkan pelbagai aktiviti, yang berkaitan terutamanya untuk pertanian ikan laut dan ikan air tawar dan makanan laut. Industri salmon menyumbang sebahagian besar operasi akuakultur di Kanada.

Kursus Modul Akuakultur Mampan

University of St Andrews
Online Sepenuh masa 9 - 12 minggu Sept. 2019 United Kingdom Saint Andrews

Kursus modular Akuakultur Mampan membolehkan pelajar mengkaji modul individu dari pelbagai modul separuh masa, e-pembelajaran, modul peringkat pascasarjana yang bertujuan untuk membangunkan pemahaman kritikal pelajar tentang pembangunan dan prinsip-prinsip akuakultur. Kredit bagi setiap modul yang berjaya diselesaikan boleh dipindahkan dan menyumbang ke arah kelayakan lepasan ijazah (PG Cert, PGDip, MSc) pada masa akan datang.