Filter
Kursus
Maghribi Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Kursus-kursus dalam Bahasa Arab di Maghribi

Kursus undang-undang adalah bertujuan untuk diambil oleh mereka yang ingin melanjutkan pembangunan peribadi mereka. Sama ada anda mengambil kursus-kursus di dalam kelas atau dalam talian, terdapat pelbagai bidang kajian khusus. Beberapa di antaranya teori peraturan, undang-undang komersil dan harta intelek.

Kajian bahasa Arab memberi tumpuan kepada penggunaan bahasa Arab yang berkesan terutamanya dalam pengaturan profesional dan pendidikan. Ia juga termasuk analisis subjek yang lebih mendalam seperti budaya Arab, sejarah, politik dan geografi untuk mendapatkan pemahaman yang lebih komprehensif mengenai bahasa tersebut.

Maghribi adalah sebuah negara Afrika Utara yang mempunyai garis pantai di kedua-dua Lautan Atlantik Utara dan Laut Mediterranean. Kebanyakan warga asing yang ingin belajar di Maghribi mencari sama ada kursus bahasa Arab atau Perancis. Semua bandar-bandar utama mempunyai pusat-pusat bahasa, dan malah ada yang akan menguruskan penginapan rumah dengan keluarga yang berbahasa Arab semasa kursus anda.

Kursus dalam Bahasa Arab di Maghribi

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

5 Hasil dalam Bahasa Arab, Maghribi

Dar Loughat cross-cultural language center

Bergantung kepada minat pelajar, CMA boleh diajar dengan menggunakan skrip bahasa Arab atau Latin, walaupun yang pertama sangat disarankan untuk menjadikan kehidupan lebi ... [+]

CMA atau "darija" adalah dialek yang paling banyak digunakan di Maghribi.

Walaupun kebanyakan kata-kata CMA mencari akar mereka dalam MSA, sebahagian daripada leksikal dipinjam dari bahasa Sepanyol, Perancis, dan Berber.

Bergantung kepada minat pelajar, CMA boleh diajar dengan menggunakan skrip bahasa Arab atau Latin, walaupun yang pertama sangat disarankan untuk menjadikan kehidupan lebih mudah untuk tugas harian seperti membaca tanda-tanda dan mendapatkan sekitar.

Seperti program MSA, program ini terdiri daripada tiga peringkat pengajian.

*** Kami telah menyesuaikan bahan-bahan kami untuk melayani aspek fungsi dialek dalam interaksi sehari-hari dengan Maghribi dan bukannya aspek strukturnya./>... [-]

Maghribi Tetouan
Pendaftaran Terbuka
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 52 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Dar Loughat cross-cultural language center

Program MSA kami disesuaikan untuk memenuhi keperluan semua pelajar yang berminat untuk belajar atau meningkatkan Standard Arabic. Ia memberikan mereka pengetahuan dan la ... [+]

Juga dikenali sebagai "al-fus'haa", MSA adalah bahasa yang digunakan di seluruh dunia Arab untuk fungsi khusus, iaitu arahan, media elektronik dan cetak dan situasi formal.

Walaupun ia tidak digunakan untuk komunikasi interpersonal di mana-mana negara yang berbahasa Arab, belajar MSA sebelum mana-mana dialek serantau dan tempatan yang berbeza yang berbeza-beza dari daerah ke kawasan memberikan pelajar dua kelebihan.

Pertama, asas yang baik dalam MSA memudahkan pemerolehan dialek mana-mana pelajar mungkin ingin belajar nanti. Kedua, tidak seperti dialek tempatan, MSA mudah dipahami di mana saja di dunia Arab.

Program MSA kami disesuaikan untuk memenuhi keperluan semua pelajar yang berminat untuk belajar atau meningkatkan Standard Arabic. Ia memberikan mereka pengetahuan dan latihan yang diperlukan untuk memperoleh pemahaman yang lengkap dan jelas tentang sistem bahasa Arab.... [-]

Maghribi Tetouan
Pendaftaran Terbuka
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 52 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
AMIDEAST America-Mideast Educational & Training Services

... [+]

Terbaik Kursus-kursus dalam Bahasa Arab di Maghribi. [-]
Maghribi Rabat
Permintaan Maklumat
Perancis
Sepenuh masa
1 - 2 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
AMIDEAST America-Mideast Educational & Training Services

... [+]

[-]
Maghribi Rabat
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 - 2 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
IES Abroad

Menyelam budaya yang menarik di negara Afrika Utara ini semasa anda belajar Bahasa Arab Moden Moden dengan kursus pada peringkat permulaan, pertengahan, dan peringkat lan ... [+]

Gambaran keseluruhan

Semasa anda berjalan-jalan di rabat Rabat, sukar untuk tidak terpesona dengan misteri dan tradisi kota yang abadi ini. Dari souqs yang sibuk (pasar udara terbuka) dan suasana kota yang bertenaga untuk ketenangan pergunungan dan laut sekitarnya, Rabat adalah tempat yang ideal untuk belajar tentang bahasa, budaya, dan agama Afrika Utara dan Timur Tengah.

Menyelam budaya yang menarik di negara Afrika Utara ini semasa anda belajar Bahasa Arab Moden Moden dengan kursus pada peringkat permulaan, pertengahan, dan peringkat lanjutan. Belajar bahasa Arab Maghribi untuk berkomunikasi dengan Maghribi, dan jika anda telah mengambil bahasa Perancis yang lanjutan, anda boleh mengikuti kursus pengajian kawasan pengajaran bahasa Perancis di IES Abroad Centre atau di institusi rakan kami, Université Mohammed V. Kurikulum kami memberi tumpuan kepada Afrika Utara, Tengah Kursus Timur, dan Pengajian Islam, dan IES Abroad memperkenalkan anda kepada banyak kuasa berpengaruh yang membentuk sejarah dan budaya Maghribi.... [-]

Maghribi Rabat
Permintaan Maklumat
English,Perancis,Bahasa Arab
Sepenuh masa
1 - 2 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu