Filter
Kursus
Mesir Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Kursus-kursus dalam Bahasa Arab di Mesir

Kursus A ialah kajian terhadap topik yang tertakluk di dalam kawasan yang lebih luas dan merupakan asas sesuatu kelayakan. Satu kursus khas termasuk kuliah, penilaian dan tutorial.

Kajian bahasa Arab memberi tumpuan kepada penggunaan bahasa Arab yang berkesan terutamanya dalam pengaturan profesional dan pendidikan. Ia juga termasuk analisis subjek yang lebih mendalam seperti budaya Arab, sejarah, politik dan geografi untuk mendapatkan pemahaman yang lebih komprehensif mengenai bahasa tersebut.

Mesir mempunyai sistem pendidikan yang tertua di Afrika Utara dan Timur Tengah. Kerajaan sentiasa membiayai pendidikan tinggi menjadikannya salah satu daripada kehidupan pelajar yang paling murah di Afrika Utara dan Timur Tengah. Universiti Kaherah merupakan universiti terkemuka.

Kursus dalam Bahasa Arab di Mesir

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Bahasa Arab, Mesir

AUC The American University in Cairo

AUC menawarkan peluang kepada pelajar antarabangsa untuk menumpukan pengajian mereka dalam bahasa Arab menerusi Program Intensif Bahasa Arab (ALI). ... [+]

Kursus: Program Intensif Bahasa Arab (ALI)

AUC menawarkan peluang kepada pelajar antarabangsa untuk menumpukan pengajian mereka terhadap bahasa Arab menerusi Program Intensif Bahasa Arab (ALI). Ini adalah program yang berbeza, yang ditumpukan kepada kajian Bahasa Arab dan Kebudayaan Mesir.

Program ini menawarkan tiga peringkat pengajian; kursus asas, pertengahan dan lanjutan. Selain daripada kursus kredit, ALIN menawarkan kursus non-kredit dalam kaligrafi, muzik dan drama. Program ini juga menawarkan lawatan dan lawatan sehari ke pelbagai tapak di dalam dan sekitar Kaherah.

Kelebihan Belajar di Jabatan Arahan Bahasa ArabBelajar bahasa Arab dan bahasa moden moden di negara berbahasa ArabSepenuhnya terakreditasi di Mesir dan Amerika Syarikat, dengan sejarah kecemerlangan 80 tahunPersekitaran pembelajaran yang menyokongPelancongan dan peluang perjalanan yang tiada tandinganAktiviti-aktiviti ekstrakurikulum memberi peluang untuk bertemu pelajar Mesir... [-]
Mesir Kaherah