Kursus dalam Bahasa Korea

Terbaik 2 Kursus-kursus dalam Bahasa Korea 2018

Apakah faedah-faedah mengambil kursus bahasa di Korea?

Sama seperti manfaat pembelajaran Jepun dan China, Korea pembelajaran akan membantu pelajar mendapat pekerjaan dalam sektor khusus yang melibatkan teknologi tinggi, bioperubatan dan kerajaan bidang perniagaan antarabangsa. Jawatan Terjemahan sentiasa ada dan juga yang boleh membawa kepada membayar pekerjaan yang lebih tinggi dalam pekerjaan politik atau pentadbiran-jenis.

Apakah kursus bahasa di Korea?

Bertentangan dengan kepercayaan popular, bahasa Korea adalah sama sekali berbeza daripada bahasa Jepun dan menggabungkan banyak aksara Cina (hanja) ke dalam teks bertulisnya. Korea dituturkan oleh berjuta-juta orang yang tinggal di Korea Selatan, Korea Utara dan di beberapa wilayah China.Walau bagaimanapun, perbezaan kecil dalam penggunaan kata dan tatabahasa wujud antara bahasa yang dituturkan oleh Korea Selatan dan Korea Utara. Pembelajaran Korea juga melibatkan pembelajaran perbezaan dialektik berdasarkan dissimilarities yg mempergunakan gaya suara dan simpulan bahasa yang terdapat dalam Seoul, Korea Selatan dan Pyongyang, Korea Utara. Walau bagaimanapun, dialek ini adalah sebahagiannya difahami dan umumnya menimbulkan sedikit masalah apabila berkomunikasi sama ada dalam daerah.

Apakah syarat-syarat untuk kursus bahasa di Korea?

Pelajar perlu berusia 18 dan telah memperoleh diploma sekolah tinggi atau bersamaan dengan anugerah layak untuk mendaftar dalam kursus bahasa Korea. Peperiksaan biasanya diberikan sebelum pelajar dibenarkan untuk meneruskan ke peringkat seterusnya kursus ini.

Berapa Banyak Ia Akan Kos Untuk Ambil Kursus Bahasa Korea?

Melengkapkan kursus bahasa Korea akan berbeza-beza mengikut dasar yuran sekolah bahasa dan tempoh kursus. Pelajar yang mengikuti program bahasa Korea sepenuh masa biasanya menamatkan kursus dalam tempoh satu tahun.

Jika Pelajar Boleh Ambil Kursus Bahasa Korea?

 

Beberapa universiti Eropah menawarkan pengajian bahasa Korea dan juga institusi pengajian tinggi Korea dan Cina di Seoul dan Beijing.

Bagaimana untuk mendaftar di Kursus di Korea?

 

Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lebih lanjut

IIE Korean Language Center Programs

Kookmin University
Campus Sepenuh masa 3 - 15  March 2019 Korea Selatan Seoul

Korean Language Education was started to help foreign students learn Korean language and culture. The Center provides various systematic educational programs to meet the demands of the students... [+]

IIE Korean Language Center Programs

IIE Korean Language Center Programs

Korean Language Education was started to help foreign students learn Korean language and culture. The Center provides various systematic educational programs to meet the demands of the students.

Short-term Korean Language Program (3 week program)

The program is designed for students to learn Korean language and culture intensively in a short time period. There will be a cultural experience class every day.

Intensive Korean Language Program (10 week program, 4 semesters / year)

The program is designed to train students intensively in the speaking, listening, writing, and reading skills of the Korean language. The course is divided into six levels and each class consists of fifteen students or less.... [-]


Kursus: Langkah Pertama Korean

Coursera
Online Sambilan September 2018 Amerika Syarikat USA Online

Ini adalah kursus bahasa Korea peringkat rendah, terdiri daripada 5 pelajaran dengan 4 unit, dan meliputi 4 kemahiran: membaca, menulis, mendengar dan bercakap. [+]

Ini adalah kursus bahasa Korea peringkat rendah, terdiri daripada 5 pelajaran dengan 4 unit, dan meliputi 4 kemahiran: membaca, menulis, mendengar dan bercakap. Topik utama termasuk ungkapan asas yang digunakan dalam kehidupan seharian, seperti salam, memperkenalkan diri, bercakap tentang keluarga dan kehidupan seharian dan sebagainya. Setiap pelajaran meliputi dialog, sebutan, perbendaharaan kata, tatabahasa, kuiz dan peranan.

Selepas menamatkan kursus ini, anda akan dapat 1. Baca dan tulis abjad Korea.

Berkomunikasi dalam bahasa Korea dengan ungkapan asas. Belajar pengetahuan asas mengenai budaya Korea.

Ia menyeronokkan dan mudah untuk diikuti! Nikmatinya!

[-]