Kursus dalam Bahasa Korea

Terbaik Kursus-kursus dalam Bahasa Korea 2019

Apakah faedah-faedah mengambil kursus bahasa di Korea?

Sama seperti manfaat pembelajaran Jepun dan China, Korea pembelajaran akan membantu pelajar mendapat pekerjaan dalam sektor khusus yang melibatkan teknologi tinggi, bioperubatan dan kerajaan bidang perniagaan antarabangsa. Jawatan Terjemahan sentiasa ada dan juga yang boleh membawa kepada membayar pekerjaan yang lebih tinggi dalam pekerjaan politik atau pentadbiran-jenis.

Apakah kursus bahasa di Korea?

Bertentangan dengan kepercayaan popular, bahasa Korea adalah sama sekali berbeza daripada bahasa Jepun dan menggabungkan banyak aksara Cina (hanja) ke dalam teks bertulisnya. Korea dituturkan oleh berjuta-juta orang yang tinggal di Korea Selatan, Korea Utara dan di beberapa wilayah China.Walau bagaimanapun, perbezaan kecil dalam penggunaan kata dan tatabahasa wujud antara bahasa yang dituturkan oleh Korea Selatan dan Korea Utara. Pembelajaran Korea juga melibatkan pembelajaran perbezaan dialektik berdasarkan dissimilarities yg mempergunakan gaya suara dan simpulan bahasa yang terdapat dalam Seoul, Korea Selatan dan Pyongyang, Korea Utara. Walau bagaimanapun, dialek ini adalah sebahagiannya difahami dan umumnya menimbulkan sedikit masalah apabila berkomunikasi sama ada dalam daerah.

Apakah syarat-syarat untuk kursus bahasa di Korea?

Pelajar perlu berusia 18 dan telah memperoleh diploma sekolah tinggi atau bersamaan dengan anugerah layak untuk mendaftar dalam kursus bahasa Korea. Peperiksaan biasanya diberikan sebelum pelajar dibenarkan untuk meneruskan ke peringkat seterusnya kursus ini.

Berapa Banyak Ia Akan Kos Untuk Ambil Kursus Bahasa Korea?

Melengkapkan kursus bahasa Korea akan berbeza-beza mengikut dasar yuran sekolah bahasa dan tempoh kursus. Pelajar yang mengikuti program bahasa Korea sepenuh masa biasanya menamatkan kursus dalam tempoh satu tahun.

Jika Pelajar Boleh Ambil Kursus Bahasa Korea?

 

Beberapa universiti Eropah menawarkan pengajian bahasa Korea dan juga institusi pengajian tinggi Korea dan Cina di Seoul dan Beijing.

Bagaimana untuk mendaftar di Kursus di Korea?

 

Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lebih lanjut

Program Pusat Bahasa Korea IIE

Kookmin University
Campus Sepenuh masa 3 - 15  March 2019 Korea Selatan Seoul

Pendidikan Bahasa Korea telah mula membantu pelajar asing mempelajari bahasa dan budaya Korea. Pusat ini menyediakan pelbagai program pendidikan yang sistematik untuk memenuhi tuntutan para pelajar ... [+]

Program Pusat Bahasa Korea IIE

Program Pusat Bahasa Korea IIE

Pendidikan Bahasa Korea telah mula membantu pelajar asing mempelajari bahasa dan budaya Korea. Pusat ini menyediakan pelbagai program pendidikan yang sistematik untuk memenuhi tuntutan para pelajar.

Program Bahasa Korea Jangka Pendek (program 3 minggu)

Program ini direka untuk pelajar mempelajari bahasa dan budaya Korea secara intensif dalam tempoh masa yang singkat. Akan ada kelas pengalaman budaya setiap hari.

Program Bahasa Korea Intensif (program 10 minggu, 4 semester / tahun)

Program ini direka bentuk untuk melatih pelajar secara intensif dalam kemahiran berbahasa, mendengar, menulis dan membaca bahasa Korea. Kursus ini dibahagikan kepada enam peringkat dan setiap kelas terdiri daripada lima belas pelajar atau kurang.... [-]