2 Kursus-kursus dalam Bahasa Lain 2020

Kursus ialah unit pendidikan yang biasanya diambil selepas menamatkan sekolah menengah. Ia biasanya berlangsung selama tempoh satu masa akademik dan dipimpin oleh profesor. Penyelesaian kursus yang berjaya sering membawa kepada kredit ke arah ijazah sarjana muda. Apakah kursus dalam bahasa lain? Kursus dalam bahasa lain mungkin akan mengajar anda untuk bercakap, membaca, dan memahami bahasa sepe… Baca lebih lanjut

Kursus ialah unit pendidikan yang biasanya diambil selepas menamatkan sekolah menengah. Ia biasanya berlangsung selama tempoh satu masa akademik dan dipimpin oleh profesor. Penyelesaian kursus yang berjaya sering membawa kepada kredit ke arah ijazah sarjana muda.

Apakah kursus dalam bahasa lain? Kursus dalam bahasa lain mungkin akan mengajar anda untuk bercakap, membaca, dan memahami bahasa seperti yang diucapkan. Kursus pengenalan pada bahasa lain mungkin akan meliputi kata-kata kosa kata asas dan kata kerja, sedangkan kursus yang lebih maju mungkin meliputi bidang ini dengan lebih meluas untuk membantu pelajar menjadi fasih berbahasa. Kaedah mungkin termasuk menghafal perkataan dan frasa, mengadakan perbualan dalam bahasa, dan bahan ujian yang dilindungi.

Manfaat untuk mengambil kursus dalam bahasa lain adalah mendapatkan keupayaan untuk berbincang dengan lebih ramai penghuni di dunia. Memahami bagaimana tatabahasa berfungsi dalam bahasa lain juga boleh membantu pelajar memahami bahasa ibunda mereka dengan lebih baik. Pelajar juga boleh membangunkan tabiat belajar yang berkualiti yang dapat memberi mereka kursus-kursus lain.

Pelajar perlu menyemak dengan setiap universiti atau kolej yang mereka ingin memohon untuk mengetahui kos kursus tertentu. Nombor-nombor ini mungkin berbeza antara institusi di seluruh dunia.

Satu kemungkinan peluang pekerjaan untuk pelajar yang telah mempelajari bahasa lain bertindak sebagai penterjemah atau penerjemah untuk agensi pemerintah atau sektor swasta. Pilihan karir lain mungkin termasuk menjadi guru atau tutor untuk pelajar yang ingin belajar bahasa lain atau bekerja di destinasi pelancongan yang menyambut tetamu yang bercakap bahasa tertentu. Banyak peluang lain boleh didapati, juga, bergantung kepada tahap kecerdasan pelajar.

Kolej dan universiti yang menawarkan kursus boleh didapati di seluruh dunia. Ramai di antara mereka menyediakan pilihan dalam talian untuk menampung jadual yang semakin sibuk. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
Online | MA | BAs
Ceran Lingua International
Spa, Belgium + 3 Lagi

Hidupkan bahasa seperti yang anda pelajari, berehat, wain dan makan dalam bahasa sasaran yang ingin anda bangun.

Hidupkan bahasa seperti yang anda pelajari, berehat, wain dan makan dalam bahasa sasaran yang ingin anda bangun. Baca Ringkas
Kursus
01 September 2020
Campus
 
California KL
Kuala Lumpur, Malaysia

Pusat Bahasa California KL menawarkan kelas Melayu kepada pelajar dan orang dewasa yang sedia ada di mana-mana tahap kemahiran dari pemula hingga peringkat lanjutan.

Pusat Bahasa California KL menawarkan kelas Melayu kepada pelajar dan orang dewasa yang sedia ada di mana-mana tahap kemahiran dari pemula hingga peringkat lanjutan. Baca Ringkas
Kursus
01 January 2020
Sepenuh masa
English, Melayu
Campus