$close

Penapis

Lihat Hasil

5 Kursus-kursus dalam Bahasa Lain 2021/2022

Kursus ialah unit pendidikan yang biasanya diambil selepas menamatkan sekolah menengah. Ia biasanya berlangsung selama tempoh satu masa akademik dan dipimpin oleh profesor. Penyelesaian kursus yang berjaya sering membawa kepada kredit ke arah ijazah sarjana muda. Apakah kursus dalam bahasa lain? Kursus dalam bahasa lain mungkin akan mengajar anda untuk bercakap, membaca, dan memahami bahasa sepe… Baca lebih lanjut

Kursus ialah unit pendidikan yang biasanya diambil selepas menamatkan sekolah menengah. Ia biasanya berlangsung selama tempoh satu masa akademik dan dipimpin oleh profesor. Penyelesaian kursus yang berjaya sering membawa kepada kredit ke arah ijazah sarjana muda.

Apakah kursus dalam bahasa lain? Kursus dalam bahasa lain mungkin akan mengajar anda untuk bercakap, membaca, dan memahami bahasa seperti yang diucapkan. Kursus pengenalan pada bahasa lain mungkin akan meliputi kata-kata kosa kata asas dan kata kerja, sedangkan kursus yang lebih maju mungkin meliputi bidang ini dengan lebih meluas untuk membantu pelajar menjadi fasih berbahasa. Kaedah mungkin termasuk menghafal perkataan dan frasa, mengadakan perbualan dalam bahasa, dan bahan ujian yang dilindungi.

Manfaat untuk mengambil kursus dalam bahasa lain adalah mendapatkan keupayaan untuk berbincang dengan lebih ramai penghuni di dunia. Memahami bagaimana tatabahasa berfungsi dalam bahasa lain juga boleh membantu pelajar memahami bahasa ibunda mereka dengan lebih baik. Pelajar juga boleh membangunkan tabiat belajar yang berkualiti yang dapat memberi mereka kursus-kursus lain.

Pelajar perlu menyemak dengan setiap universiti atau kolej yang mereka ingin memohon untuk mengetahui kos kursus tertentu. Nombor-nombor ini mungkin berbeza antara institusi di seluruh dunia.

Satu kemungkinan peluang pekerjaan untuk pelajar yang telah mempelajari bahasa lain bertindak sebagai penterjemah atau penerjemah untuk agensi pemerintah atau sektor swasta. Pilihan karir lain mungkin termasuk menjadi guru atau tutor untuk pelajar yang ingin belajar bahasa lain atau bekerja di destinasi pelancongan yang menyambut tetamu yang bercakap bahasa tertentu. Banyak peluang lain boleh didapati, juga, bergantung kepada tahap kecerdasan pelajar.

Kolej dan universiti yang menawarkan kursus boleh didapati di seluruh dunia. Ramai di antara mereka menyediakan pilihan dalam talian untuk menampung jadual yang semakin sibuk. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
$format_list_bulleted Penapis
Susun mengikut:
  • Popular Terkini Tajuk
  • Popular
  • Terkini
  • Tajuk
FutureLearn

Dapatkan pengenalan budaya Ireland dengan mempelajari asas-asas bahasa Ireland.

Dapatkan pengenalan budaya Ireland dengan mempelajari asas-asas bahasa Ireland. -
Kursus
Separuh masa
4 minggu
English
Online
 
Ceran Lingua International
Spa, Belgium +3 Lagi

Hidupkan bahasa seperti yang anda pelajari, berehat, wain dan makan dalam bahasa sasaran yang ingin anda bangun.

Hidupkan bahasa seperti yang anda pelajari, berehat, wain dan makan dalam bahasa sasaran yang ingin anda bangun. -
Kursus
Kampus
 
Lingoci

Nikmati kelas Sweden dalam talian dengan tutor asli yang berpengalaman. Ikuti pelan yang disesuaikan dengan keperluan individu anda. Kami diberi 4.8 bintang daripada 5 oleh pe ... +

Nikmati kelas Sweden dalam talian dengan tutor asli yang berpengalaman. Ikuti pelan yang disesuaikan dengan keperluan individu anda. Kami diberi 4.8 bintang daripada 5 oleh pelajar dari seluruh dunia. -
Kursus
Separuh masa
Sweden
Online
 

Dapatkan biasiswa yang bernilai hingga USD 10,000

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami kepada anda.
Pendragon Educational Publishers

Akses bahasa, budaya dan pasaran baru! Untuk profesional, pelajar dan semua yang ingin terlibat dengan bahasa dan budaya yang menarik ini.

Akses bahasa, budaya dan pasaran baru! Untuk profesional, pelajar dan semua yang ingin terlibat dengan bahasa dan budaya yang menarik ini. -
Kursus
English, Turki
Online
 
FutureLearn
Oslo, Norway

Mula belajar bahasa Norway hari ini. Belajar bercakap, menulis dan memahami bahasa Norway asas dengan kursus empat minggu percuma ini.

Mula belajar bahasa Norway hari ini. Belajar bercakap, menulis dan memahami bahasa Norway asas dengan kursus empat minggu percuma ini. -
Kursus
Separuh masa
4 minggu
English, Norway
Online