close

Penapis

Lihat Hasil

7 Kursus-kursus dalam Bahasa Lain 2020

Kursus ialah unit pendidikan yang biasanya diambil selepas menamatkan sekolah menengah. Ia biasanya berlangsung selama tempoh satu masa akademik dan dipimpin oleh profesor. Penyelesaian kursus yang berjaya sering membawa kepada kredit ke arah ijazah sarjana muda. Apakah kursus dalam bahasa lain? Kursus dalam bahasa lain mungkin akan mengajar anda untuk bercakap, membaca, dan memahami bahasa sepe… Baca lebih lanjut

Kursus ialah unit pendidikan yang biasanya diambil selepas menamatkan sekolah menengah. Ia biasanya berlangsung selama tempoh satu masa akademik dan dipimpin oleh profesor. Penyelesaian kursus yang berjaya sering membawa kepada kredit ke arah ijazah sarjana muda.

Apakah kursus dalam bahasa lain? Kursus dalam bahasa lain mungkin akan mengajar anda untuk bercakap, membaca, dan memahami bahasa seperti yang diucapkan. Kursus pengenalan pada bahasa lain mungkin akan meliputi kata-kata kosa kata asas dan kata kerja, sedangkan kursus yang lebih maju mungkin meliputi bidang ini dengan lebih meluas untuk membantu pelajar menjadi fasih berbahasa. Kaedah mungkin termasuk menghafal perkataan dan frasa, mengadakan perbualan dalam bahasa, dan bahan ujian yang dilindungi.

Manfaat untuk mengambil kursus dalam bahasa lain adalah mendapatkan keupayaan untuk berbincang dengan lebih ramai penghuni di dunia. Memahami bagaimana tatabahasa berfungsi dalam bahasa lain juga boleh membantu pelajar memahami bahasa ibunda mereka dengan lebih baik. Pelajar juga boleh membangunkan tabiat belajar yang berkualiti yang dapat memberi mereka kursus-kursus lain.

Pelajar perlu menyemak dengan setiap universiti atau kolej yang mereka ingin memohon untuk mengetahui kos kursus tertentu. Nombor-nombor ini mungkin berbeza antara institusi di seluruh dunia.

Satu kemungkinan peluang pekerjaan untuk pelajar yang telah mempelajari bahasa lain bertindak sebagai penterjemah atau penerjemah untuk agensi pemerintah atau sektor swasta. Pilihan karir lain mungkin termasuk menjadi guru atau tutor untuk pelajar yang ingin belajar bahasa lain atau bekerja di destinasi pelancongan yang menyambut tetamu yang bercakap bahasa tertentu. Banyak peluang lain boleh didapati, juga, bergantung kepada tahap kecerdasan pelajar.

Kolej dan universiti yang menawarkan kursus boleh didapati di seluruh dunia. Ramai di antara mereka menyediakan pilihan dalam talian untuk menampung jadual yang semakin sibuk. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
Online | MA | BAs
format_list_bulleted Penapis
Ceran Lingua International
Spa, Belgium +3 Lagi

Hidupkan bahasa seperti yang anda pelajari, berehat, wain dan makan dalam bahasa sasaran yang ingin anda bangun.

Hidupkan bahasa seperti yang anda pelajari, berehat, wain dan makan dalam bahasa sasaran yang ingin anda bangun. -
Kursus
Sep 2020
Kampus
 
Lingoci

Nikmati kelas Sweden dalam talian dengan tutor asli yang berpengalaman. Ikuti pelan yang disesuaikan dengan keperluan individu anda. Kami diberi 4.8 bintang daripada 5 oleh pe ... +

Nikmati kelas Sweden dalam talian dengan tutor asli yang berpengalaman. Ikuti pelan yang disesuaikan dengan keperluan individu anda. Kami diberi 4.8 bintang daripada 5 oleh pelajar dari seluruh dunia. -
Kursus
Separuh masa
Sweden
Online
 
GiMara Oy
Finland Online, Finland

Finland untuk pemula. Cara yang menyeronokkan dan berkesan untuk belajar, dalam suasana yang santai dan mesra. Belajar Finland dalam talian, walaupun dari awal lagi.

Finland untuk pemula. Cara yang menyeronokkan dan berkesan untuk belajar, dalam suasana yang santai dan mesra. Belajar Finland dalam talian, walaupun dari awal lagi. -
Kursus
Sepenuh Masa
Separuh masa
Finland
Online
 
Pendragon Educational Publishers

Akses bahasa, budaya dan pasaran baru! Untuk profesional, pelajar dan semua yang ingin terlibat dengan bahasa dan budaya yang menarik ini.

Akses bahasa, budaya dan pasaran baru! Untuk profesional, pelajar dan semua yang ingin terlibat dengan bahasa dan budaya yang menarik ini. -
Kursus
English, Turki
Online
 
California KL
Kuala Lumpur, مليسيا

Pusat Bahasa California KL menawarkan kelas Melayu kepada pelajar dan orang dewasa yang sedia ada di mana-mana tahap kemahiran dari pemula hingga peringkat lanjutan.

Pusat Bahasa California KL menawarkan kelas Melayu kepada pelajar dan orang dewasa yang sedia ada di mana-mana tahap kemahiran dari pemula hingga peringkat lanjutan. -
Kursus
Sepenuh Masa
English, Melayu
Jan 2021
Kampus
 
GiMara Oy
Finland Online, Finland

Bahasa Finland pertengahan 1 Sediakan untuk YKI (Bahasa Finlandia Bahasa Kebangsaan Sijil)

Bahasa Finland pertengahan 1 Sediakan untuk YKI (Bahasa Finlandia Bahasa Kebangsaan Sijil) -
Kursus
Sepenuh Masa
Separuh masa
Finland
Online
 
GiMara Oy
Finland Online, Finland

Bahasa Finland pertengahan 2 Sediakan untuk YKI (Bahasa Finlandia Bahasa Kebangsaan Sijil)

Bahasa Finland pertengahan 2 Sediakan untuk YKI (Bahasa Finlandia Bahasa Kebangsaan Sijil) -
Kursus
Sepenuh Masa
Separuh masa
Finland
Online
 

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini