$close

Penapis

Lihat Hasil

Kursus-kursus dalam Bioinformatik 2021/2022

Selepas sekolah menengah, ramai pelajar memilih untuk meneruskan pengetahuan mereka dengan mengambil kursus yang tersendiri. Bermula dari beberapa minggu yang singkat hingga beberapa bulan atau setahun, kursus-kursus ini menyediakan persekitaran untuk menumpukan kajian mengenai subjek pilihan tertentu. Pelajar yang tidak dikenali dengan subjek mungkin bertanya, "Apakah kursus dalam bioinformatik… Baca lebih lanjut

Selepas sekolah menengah, ramai pelajar memilih untuk meneruskan pengetahuan mereka dengan mengambil kursus yang tersendiri. Bermula dari beberapa minggu yang singkat hingga beberapa bulan atau setahun, kursus-kursus ini menyediakan persekitaran untuk menumpukan kajian mengenai subjek pilihan tertentu.

Pelajar yang tidak dikenali dengan subjek mungkin bertanya, "Apakah kursus dalam bioinformatik?" Bioinformatik adalah kajian dan penerapan teknologi maklumat ke arah biologi dan biokimia. Kursus dalam bidang ini meliputi mata pelajaran seperti statistik, pemodelan matematik, pengaturcaraan dan teori maklumat seperti yang digunakan dalam mengkaji biologi molekular, genom, biologi evolusi dan disiplin lain yang melibatkan pengkalan dan analisis data yang berat.

Pelajar yang mengikuti pengajian dalam bioinformatik membangunkan fasih berbahasa matematik dan sains komputer, berguna dalam konteks biologi dan bidang teknikal yang lain. Mereka juga mengukuhkan keupayaan mereka dalam penyelidikan, analisis data dan penulisan teknikal.

Program-program yang tersedia untuk kursus-kursus dalam bioinformatik berbeza dari satu sekolah ke sekolah lain, terutamanya dalam kos pendaftaran dan tuisyen. Pelajar perlu berunding di tapak sekolah atau hubungi pejabat kemasukan untuk mengetahui lebih lanjut.

Berikutan kursus dalam bioinformatik dan ijazah yang sesuai, graduan boleh memindahkan kerjaya sebagai bioinformatik dalam pelbagai bidang biologi. Jurutera komputer dipanggil untuk merekabentuk perisian atau infrastruktur pengkomputeran yang penting untuk penyelidikan dan ujian. Profesional perubatan seperti pakar perubatan atau kaunselor genetik menggunakan bioinformatika untuk membuat keputusan bermaklumat dalam diagnosis dan rawatan. Di peringkat penyelidikan, pakar seperti saintis farmaseutikal dan pakar genetik menggunakan pangkalan data yang besar dan simulasi rumit untuk membangunkan ubat-ubatan baru atau mengkaji punca-punca gangguan.

Kursus-kursus dalam bioinformatik boleh didapati melalui pelbagai sekolah di seluruh dunia. Program pembelajaran dalam talian boleh didapati dalam banyak kes, membolehkan pelajar di kawasan terpencil atau dengan jadual sibuk peluang untuk memasuki bidang ini juga. Untuk maklumat lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
$format_list_bulleted Penapis
Susun mengikut:
  • Popular Terkini Tajuk
  • Popular
  • Terkini
  • Tajuk
Aquincum Institute of Technology
Budapest, Hungary

Aquincum Institute of Technology menawarkan kursus asas, seperti Perlombongan Data dan Struktur dan Dinamika Rangkaian Kompleks. Pelajar akan belajar tentang bagaimana menerap ... +

Aquincum Institute of Technology menawarkan kursus asas, seperti Perlombongan Data dan Struktur dan Dinamika Rangkaian Kompleks. Pelajar akan belajar tentang bagaimana menerapkan teori-teori ini pada tugas kompleks penyahkodan genom manusia, dan akan menjadi biasa dengan cabaran IT dalam biologi komputasi dan perubatan yang diperibadikan. -
Kursus
English