Filter
Kursus
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik 3 Kursus-kursus dalam Biologi Marin 2019/2020

Pelajar yang mempunyai ijazah sarjana muda dalam bidang sains perlu melihat ke dalam pendidikan tinggi untuk menumpukan kajian mereka kepada kategori tertentu. Salah satu kawasan yang paling besar dan paling penting dalam sains alam sekitar adalah biologi marin. Bidang ini merangkumi pelbagai aspek saintifik, yang boleh membuat ia sangat menarik.

Jadi apa yang adalah kursus dalam biologi marin? Kursus-kursus dalam biologi marin mempunyai tumpuan dual organisma akuatik, termasuk tingkah laku dan interaksi mereka, dan persekitaran akuatik. Tidak kurang pentingnya ialah hubungan di antara haiwan dan persekitaran. Kebanyakan program termasuk perhatian berat di atas padang dan kerja-kerja makmal untuk menyediakan pelajar yang lebih baik untuk kerjaya mereka. Produktiviti biologi antara eutrofik untuk oligotrof, dan juga bagaimana untuk menjaga, memanipulasi dan melindungi kehidupan laut.

Satu manfaat yang besar untuk belajar biologi marin adalah pelbagai jenis topik. Kursus-kursus dalam bidang ini biasanya menggabungkan kimia, geologi, biologi dan oseanografi.Malah jika anda membuat keputusan untuk pendidikan sains anda dalam arah yang berbeza, terdapat banyak pengetahuan berharga yang akan diperolehi.

Ia adalah penting untuk penyelidikan program berbeza sebelum menghantar permohonan. Kos ini berbeza agak sedikit bergantung kepada universiti dan negara yang anda pilih. Program-program biologi marin di Eropah terutama menarik kerana banyak pulau yang bersempadan dengan Lautan Atlantik dan Laut Mediterranean.

Ada jawatan yang tersedia untuk ahli biologi marin profesional. The kerjaya yang paling biasa adalah dalam penyelidikan, tetapi terdapat pelbagai walaupun di kawasan yang satu. Kerja kerajaan adalah yang paling selamat, tetapi mereka sering terhad. Anda boleh mengharapkan untuk mencari kerja untuk kerajaan tempatan atau makmal penyelidikan bebas. Anda juga boleh bekerja di akuarium, muzium, universiti atau di kedudukan perundingan. Terdapat juga peluang dalam bidang sains perikanan.

Untuk memulakan, mempertimbangkan semua program yang berlainan yang ada dan mencari satu yang tepat untuk anda.Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

3 Hasil dalam Biologi Marin

IES Abroad

Terdapat sebab mengapa ramai saintis paling terkenal di dunia telah melawat Kepulauan Galápagos-kini giliran anda untuk mengetahui salah satu lokasi pulau yang paling ind ... [+]

Gambaran keseluruhan

Terdapat sebab mengapa ramai saintis paling terkenal di dunia telah melawat Kepulauan Galápagos-kini giliran anda untuk mengetahui salah satu lokasi pulau yang paling indah dan biologi di dunia. Di sini anda akan mendapat pengalaman belajar seperti topik Biologi, Ekologi, Pengajian Alam Sekitar, Ekologi Marin, dan Sosiologi. Program pendaftaran langsung ini dianjurkan menerusi Institut Akademik Seni dan Sains Galápagos (GAIAS), sebuah kampus terpencil di Universidad San Francisco de Quito (USFQ) yang terletak di pulau San Cristóbal. Sebelum anda menuju ke Galápagos, program ini akan bermula dengan sebulan di Quito, di mana anda berpartisipasi dalam orientasi, kursus di kampus USFQ Cumbayá, dan lawatan kursus yang berkaitan dengan kursus. Bulan yang tinggal dibelanjakan untuk San Cristóbal di Kepulauan Galápagos. Lawatan tambahan yang berkaitan dengan kursus membolehkan anda meluangkan masa di lokasi lain, berdasarkan pendaftaran kursus anda. Pilih dari kursus dalam tiga trek:... [-]

Ecuador Puerto Ayora
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
VERITAS

Kursus ini bertujuan untuk mengetengahkan kepentingan Biologi Marin Pemuliharaan dalam menguruskan spesies Costa Rican Elasmobranch (jerung dan sinar) dengan penekanan te ... [+]

Gambaran keseluruhanBahasa InggerisTerma: Jangka Pendek, Musim Panas IKredit: 6

Kursus ini bertujuan untuk mengetengahkan kepentingan Biologi Marin Pemuliharaan dalam menguruskan spesies Costa Rican Elasmobranch (jerung dan sinar) dengan penekanan terhadap usaha pemuliharaan baru-baru ini di Easter Tropical Pacific (ETP). Ekosistem marin ETP menyediakan sumber asas untuk spesies jerung dan sinar yang mempunyai kepentingan komersil yang tinggi dalam memenuhi permintaan manusia untuk makanan kebangsaan dan antarabangsa.

Bagaimanapun, banyak spesies hiu dan sinar terancam oleh aktiviti manusia yang tidak dapat dikekalkan, seperti kebinasaan dan pemusnahan habitat. Kami akan membangunkan pemahaman kritikal tentang biologi pemuliharaan, dengan menekankan konsep umum tentang tahap kepelbagaian biologi dan pendekatan yang berlainan yang digunakan dalam Genetik Konservasi untuk mendokumenkan kepelbagaian biologi dan kesambungan jerung dan sinar. Pelajar akan diperkenalkan kepada pelbagai aktiviti praktikal dengan melawat stesen lapangan dan makmal semula jadi di pantai Pasifik Costa Rica, kuliah dan aktiviti praktikal di Makmal Biologi Molekul (BIOMOL) di Universidad VERITAS .... [-]

Costa Rica San Jose
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
VERITAS

Kursus ini memperkenalkan konsep dasar oseanografi, geologi laut, ekologi marin, dan biologi marin, dengan penekanan pada interaksi antara spesies, antara spesies dan per ... [+]

Gambaran keseluruhanBahasa InggerisTerma: Musim Sejuk / J-Term, Jangka Pendek, dKredit: 6

Lautan dibentuk antara 4400 dan 3500 juta tahun yang lalu, dan mereka menduduki kira-kira 71% permukaan Bumi. Laut tropika mempunyai ekosistem tertinggi dan kepelbagaian spesies lautan.

Kursus ini memperkenalkan konsep dasar oseanografi, geologi laut, ekologi marin, dan biologi marin, dengan penekanan pada interaksi antara spesies, antara spesies dan persekitarannya dan antara ekosistem. Ia juga memberikan maklumat mengenai kesan alam sekitar dan manusia dan penggunaan, pengurusan, dan pemuliharaan ekosistem.

Kursus ini mempunyai komponen dalam talian dan komponen kerja lapangan.

[-]
Costa Rica San Jose
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu