$close

Penapis

Lihat Hasil

4 Kursus-kursus dalam Biologi Molekul 2021/2022

Adakah anda pernah dikemukakan, mengapa dan bagaimana kita wujud? Sama ada anda mempunyai atau anda tidak mempunyai, kursus dalam biologi molekul akan memberikan anda kefahaman yang saintifik ini soalan saintifik lama. Jadi, apa yang adalah kursus dalam biologi molekul? Kursus adalah berbeza-beza dan menyelidiki amalan biologi yang berurusan dengan struktur dan fungsi makro-molekul, seperti prot… Baca lebih lanjut

Adakah anda pernah dikemukakan, mengapa dan bagaimana kita wujud? Sama ada anda mempunyai atau anda tidak mempunyai, kursus dalam biologi molekul akan memberikan anda kefahaman yang saintifik ini soalan saintifik lama.

Jadi, apa yang adalah kursus dalam biologi molekul? Kursus adalah berbeza-beza dan menyelidiki amalan biologi yang berurusan dengan struktur dan fungsi makro-molekul, seperti protein dan asid nukleik, yang penting untuk kehidupan. Kursus khas termasuk topik-topik seperti biokimia sel, genomik, dan neurogenetics. Diambil bersama-sama atau secara berturut, kursus menawarkan gambaran menyeluruh struktur sel manusia dan gen. Kebanyakan kursus ditawarkan secara semester.

Terdapat beberapa faedah untuk mengambil kursus biologi molekul, terutamanya di mana adalah pemahaman keseluruhan struktur sel dan cermin solek bahawa adalah penting untuk memahami kehidupan manusia. Kursus lanjutan dalam biologi molekul menawarkan ringkasan keseluruhan komprehensif aktiviti genomik tertentu.

Kos yang berkaitan dengan kursus biologi molekul berbeza-beza oleh sekolah dan mengikut lokasi. Satu pertimbangan ditambah adalah kos bekalan makmal dan bahan-bahan yang biasanya diperlukan bagi kebanyakan kursus.

Pelajar yang lengkap kursus dalam biologi molekul sering pergi untuk melanjutkan pendidikan yang lebih tinggi dalam bidang sains biologi. Pelajar-pelajar yang mendapat ijazah dalam biologi molekul boleh menjadi juruteknik makmal, penyelidik genetik, atau biologi selular. Ramai pelajar juga pergi untuk mengajar, sama ada untuk program ijazah pertama atau ijazah. Ladang ialah satu yang sangat dihormati dan mengalami perkembangan pesat dalam tempoh 10 tahun lepas. Pelajar yang mempunyai pengalaman atau pengajaran dalam biologi molekul telah menjadi sangat dicari oleh majikan yang berpotensi.

Terdapat banyak pilihan kebangsaan dan antarabangsa untuk mengambil kursus dalam biologi molekul.Banyak institusi juga menawarkan kursus dalam talian dalam bidang pengajian ini, yang mungkin sesuai untuk profesional yang bekerja, tinggal di rumah rakan-rakan, atau individu-individu yang terletak agak jauh dari kemudahan pendidikan. Untuk memulakan, mencari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
$format_list_bulleted Penapis
Susun mengikut:
  • Popular Terkini Tajuk
  • Popular
  • Terkini
  • Tajuk
Rhodes College Memphis
Memphis, Amerika Syarikat

Biokimia dan Biologi Molekul (BMB) adalah jurusan interdisipliner, yang mengkaji kehidupan pada tahap molekul.

Biokimia dan Biologi Molekul (BMB) adalah jurusan interdisipliner, yang mengkaji kehidupan pada tahap molekul. -
Kursus
English
 
Claremont McKenna College
Claremont, Amerika Syarikat

This interdisciplinary major is focused on biology and the physical sciences and incorporates a significant amount of mathematics.

This interdisciplinary major is focused on biology and the physical sciences and incorporates a significant amount of mathematics. -
Kursus
English
Kampus
 
Ursinus College
Collegeville, Amerika Syarikat

Jurusan BCMB memperoleh pemahaman asas yang kuat mengenai asas-asas biologi, biokimia, kimia, dan biologi molekul dan menyesuaikan kursus lanjutan mereka dengan minat mereka.

Jurusan BCMB memperoleh pemahaman asas yang kuat mengenai asas-asas biologi, biokimia, kimia, dan biologi molekul dan menyesuaikan kursus lanjutan mereka dengan minat mereka. -
Kursus
English
Kampus
 

Dapatkan biasiswa yang bernilai hingga USD 10,000

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami kepada anda.
The City University Of New York (CUNY Colleges & Schools)
New York, Amerika Syarikat

Kolej CUNY berbeza dalam urutan dua kursus Biologi Pengantar mereka.

Kolej CUNY berbeza dalam urutan dua kursus Biologi Pengantar mereka. -
Kursus
English
Kampus