Kursus dalam Composition Studies

Terbaik 28 Kursus-kursus dalam Composition Studies 2019

Kursus adalah peluang untuk meningkatkan pengetahuan mengenai subjek tertentu. Sebab-sebab orang mengambil kursus berbeza sama seperti masa yang diambil untuk menyelesaikannya. Walau apa pun sebab untuk mendaftarkan kursus, pelajar boleh mendapat manfaat daripada pengetahuan yang diperoleh di dalamnya.

Apakah kursus pengajian komposisi? Kursus kajian komposisi membantu pelajar mengasah kemahiran menulis mereka untuk memastikan mereka menulis di peringkat kolej. Tema kursus tertentu boleh berbeza-beza, tetapi tumpuan utama adalah meningkatkan cara peserta menulis dengan memeriksa proses penulisan itu sendiri. Terdapat kursus yang menumpukan pada puisi, cerita pendek, esai peribadi, ekspresi nonfiksi atau genre fiksyen. Sebagai tambahan kepada pembedahan intensif teks sampel untuk menemui kemahiran untuk meniru, kursus ini sering melibatkan sejumlah penyelidikan.

Amalan menulis boleh mengajar empati dan dengan itu meningkatkan keupayaan pelajar untuk berhubungan dengan orang lain. Dalam kursus komposisi, para sarjana juga boleh mempelajari analisis kritikal yang diperlukan untuk menyampaikan fikiran mereka dengan berkesan dan memberi inspirasi kepada orang lain. Akhirnya, mengkaji komposisi boleh menyempurnakan kemahiran penyunting penulis, meningkatkan kerja terakhirnya dan kemungkinan penerbit dapat melihatnya.

Kos kursus boleh berbeza-beza berdasarkan pelbagai faktor. Panjang kursus boleh menjadi salah satu penentu utama. Sekolah khusus dan lokasinya juga boleh menjejaskan harga keseluruhan.

Kursus pengajian komposisi boleh membawa kepada pelbagai kerjaya di mana penulisan adalah kemahiran penting. Mereka yang bercita-cita menjadi penulis profesional sering mengambil kursus untuk memperbaiki teknik mereka, sama ada mereka mencari jawatan sebagai penulis teknikal, penulis naskah, penulis nasihat, novelis atau penyair. Mempelajari komposisi juga boleh meningkatkan kemahiran yang diperlukan untuk menjadi seorang penyelidik atau pemberi geran. Guru di setiap peringkat, dari sekolah rendah hingga sekolah siswazah, juga memerlukan kemahiran menulis yang kuat yang dipelajari dalam kursus komposisi.

Banyak sekolah menawarkan peluang dalam talian untuk pembelajaran. Kursus dalam talian membolehkan pelajar mempelajari kemahiran baru dengan gangguan yang minimum untuk jadual mereka. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut

Menulis untuk web

Churchill Square Training And Development
Online Sepenuh masa Pendaftaran Terbuka United Kingdom Portsmouth

Internet penuh dengan tempat yang menarik untuk mencari maklumat, lihat syarikat dan kedai kegemaran anda, cari tawaran, membaca berita, dan banyak lagi. [+]

Ringkasan Kursus

Internet penuh dengan tempat yang menarik untuk mencari maklumat, lihat syarikat dan kedai kegemaran anda, cari tawaran, membaca berita, dan banyak lagi. Walau bagaimanapun, orang tidak membaca maklumat di web dengan cara yang sama bahawa mereka membaca akhbar, majalah, atau buku yang dicetak. Sebagai penulis, kita harus sangat menyedari bagaimana orang mendekati laman web supaya kita dapat membuat kandungan menarik dan menarik. Kursus sehari ini adalah untuk orang yang menulis untuk pembaca di web.

Apa yang pelajar pelajari Terapkan teknik menarik yang menarik pembaca ke laman web Meningkatkan penulisan mereka dengan bentuk media lain Buat tulisan mereka dapat diakses oleh pelbagai pembaca Apakah yang disertakan Mengenali web Memutuskan apa yang patut dicetak Menambah audio dan video ke kandungan anda Mendapatkan kandungan anda [-]

Menulis laporan dan cadangan

Churchill Square Training And Development
Online Sepenuh masa Pendaftaran Terbuka United Kingdom Portsmouth

Adalah penting untuk memahami cara menulis laporan dan cadangan yang dapat dibaca. Kami menulis laporan dalam pelbagai format dan pelbagai tujuan. Sama ada anda perlu melaporkan mengenai analisis produk, inventori, kajian kebolehlaksanaan, atau sesuatu yang lain, menulis laporan adalah kemahiran yang akan anda gunakan lagi dan lagi. [+]

Ringkasan Kursus

Adalah penting untuk memahami cara menulis laporan dan cadangan yang dapat dibaca. Kami menulis laporan dalam pelbagai format dan pelbagai tujuan. Sama ada anda perlu melaporkan mengenai analisis produk, inventori, kajian kebolehlaksanaan, atau sesuatu yang lain, menulis laporan adalah kemahiran yang akan anda gunakan lagi dan lagi. Mempunyai satu kaedah untuk menyediakan dokumen-dokumen ini akan membantu anda sebagai cekap yang mungkin dengan tugas. Kursus ini akan dibina berdasarkan asas kemahiran menulis untuk membentangkan maklumat dalam gaya formal, tidak rasmi, dan cadangan.

Peserta harus melengkapkan kursus Writing Business That Velsoft sebelum mengambil bengkel ini.... [-]


Penulisan perniagaan yang berfungsi

Churchill Square Training And Development
Online Sepenuh masa Pendaftaran Terbuka United Kingdom Portsmouth

Kita semua tahu apa penulisan yang baik. Itulah novel yang tidak boleh kita tundukkan, puisi yang tidak pernah kita lupakan, dan ucapan yang mengubah cara kita melihat dunia. Penulisan yang baik adalah memo yang mendapat tindakan dan surat yang mengatakan panggilan telefon tidak boleh. [+]

Ringkasan Kursus

Kita semua tahu apa penulisan yang baik. Itulah novel yang tidak boleh kita tundukkan, puisi yang tidak pernah kita lupakan, dan ucapan yang mengubah cara kita melihat dunia. Penulisan yang baik adalah memo yang mendapat tindakan dan surat yang mengatakan panggilan telefon tidak boleh.

Dalam penulisan perniagaan, bahasa itu konkrit, sudut pandang jelas, dan titik-titik itu dinyatakan dengan baik. Penulisan yang baik adalah kerja keras, dan penulis-penulis terbaik juga tidak digalakkan. Walau bagaimanapun, dengan amalan anda, anda boleh merasa lebih yakin dengan tulisan anda sendiri. Bengkel dua hari ini akan memberi anda alat untuk menjadi penulis yang lebih baik.

Apa yang pelajar pelajari Nilai komunikasi bertulis yang baik. Format yang betul untuk memo, surat, dan e-mel. Apakah yang disertakan Keempat C: jelas, ringkas, lengkap, dan betul Kalimat dan jenis ayat Indeks kebolehbacaan Adab dan ihsan Bahasa praktikal dan inklusif Pembinaan ucapan dan bantahan Menulis surat perniagaan, memo, dan e-mel Ejaan dan proofreading Mengkaji tulisan anda [-]

Creative Writing | One-Day Masterclass

Imperial Education for Excellence
Campus Sepenuh masa August 2019 United Kingdom London

[+]

[-]

Creative Writing and Literature Gap Year programme

Oxford Royale Academy
Campus Sepenuh masa 10 - 10  September 2019 United Kingdom Yarnton Oxford + 1 lagi

[+]

Penekanan kursus ini adalah bukan sahaja untuk membangunkan pemahaman yang lebih mendalam tentang mata pelajaran yang anda pilih, tetapi juga dalam latihan kemahiran yang lebih luas dalam penyelidikan, komunikasi, analisis dan kajian bebas.

Topik yang akan dibincangkan Menulis untuk Peringkat dan skrin [-]

Bagaimana untuk menulis cerpen dengan jane Bettany

Of Course Learning
Online Sambilan Pendaftaran Terbuka United Kingdom UK Online Amerika Syarikat USA Online + 1 lagi

Jika anda mahu menulis fiksyen, kemudian cerpen adalah tempat yang hebat untuk memulakan dan agreat sumber pendapatan. Kursus ini, yang diketuai oleh pengarang Jane Bettany, akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk mencari idea-idea, meletakkan cerita anda bersama-sama dan bagaimana untuk menyerahkan kepada penyunting. Kami akan melindungi unsur-unsur penting dalam penulisan cerita seperti plot dan struktur, dialog, pencirian, tetapan, tegang, pandangan dan banyak lagi! [+]

Jika anda mahu menulis fiksyen, kemudian cerpen adalah tempat yang hebat untuk memulakan dan agreat sumber pendapatan.

Kursus ini, yang diketuai oleh pengarang Jane Bettany, akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk mencari idea-idea, meletakkan cerita anda bersama-sama dan bagaimana untuk menyerahkan kepada penyunting. Kami akan melindungi unsur-unsur penting dalam penulisan cerita seperti plot dan struktur, dialog, pencirian, tetapan, tegang, pandangan dan banyak lagi!

Terdapat latihan yang boleh dimuat turun secara bertulis, senarai pasaran cerpen semasa, pemberian kuliah dan pendek cerita sendiri.

Akhir sekali, kami akan meliputi penyuntingan - salah satu bahagian yang paling penting dalam proses penulisan. Ini datang dengan tips membaca bukti, menyediakan dan mengemukakan manuskrip anda.... [-]


Bagaimana untuk menulis dan menerbitkan buku terlaris Amazon!

Of Course Learning
Online Sambilan Pendaftaran Terbuka United Kingdom UK Online Amerika Syarikat USA Online + 1 lagi

Kursus ini adalah untuk orang-orang biasa seperti saya yang tidak mempunyai latar belakang penulisan, tetapi yang mahu menerbit buku mereka sendiri dan membuat wang di Amazon! Adakah anda ingin menjana pendapatan pasif tambahan? Adakah anda ingin menjadi laris penulis terbaik di amazon? Adakah anda ingin membuat wang melakukan apa yang anda suka? ... [+]

Kursus ini adalah untuk orang-orang biasa seperti saya yang tidak mempunyai latar belakang penulisan, tetapi yang mahu menerbit buku mereka sendiri dan membuat wang di Amazon!

Adakah anda ingin menjana pendapatan pasif tambahan?

Adakah anda ingin menjadi laris penulis terbaik di amazon?

Adakah anda ingin membuat wang melakukan apa yang anda suka?

Kursus ini penuh dengan mudah untuk mengikuti pengajaran yang akan membawa anda idea buku mengenai ke senarai penjual terbaik sangat cepat.

dua buku pertama saya adalah # 1 dalam Rankings Amazon untuk:

Perniagaan & Wang Pendidikan & Pengajaran Perniagaan Kecil & Keusahawanan Perniagaan Home-Based Schools & Pengajaran Jarak & Online Learning Jika saya boleh melakukannya, maka anda juga boleh! Maklumat Penting Belajar bagaimana untuk menulis buku Pilih tajuk yang sesuai dan penutup Outsource penulisan buku anda! Muat naik ke Amazon dan pilih kategori Mempromosikan buku anda Buat duit! [-]

Meningkatkan bahasa inggeris anda - ejaan, tanda baca & tatabahasa

Of Course Learning
Online Sambilan Pendaftaran Terbuka Amerika Syarikat USA Online United Kingdom UK Online + 1 lagi

Jika anda tidak faham perbezaan antara usus dan kolon semi, atau di antara mereka dan di sana dan mereka, maka ini adalah perjalanan untuk anda! Kami akan mengambil lihat segar pada semua perkara yang anda terlupa atau tidak pernah memahami di sekolah supaya anda boleh menulis e-mel dan mesej dengan keyakinan bahawa anda akan betul (atau perlu yang dapat menulis?!) ... [+]

Jika anda tidak faham perbezaan antara usus dan kolon semi, atau di antara mereka dan di sana dan mereka, maka ini adalah perjalanan untuk anda!

Kami akan mengambil lihat segar pada semua perkara yang anda terlupa atau tidak pernah memahami di sekolah supaya anda boleh menulis e-mel dan mesej dengan keyakinan bahawa anda akan betul (atau perlu yang dapat menulis ?!).

Tidak ada yang lebih buruk daripada diberitahu anda mempunyai ejaan atau tatabahasa kesilapan pada CV anda atau dalam persembahan penting atau e-mel kepada pelanggan yang besar. Bersama-sama, kita akan meletakkan semua kebimbangan tidur.

Maklumat Penting Tanda Baca - apabila menggunakan koma atau noktah bertindih Koma dan tanda-tanda lain Semua perkara-perkara tata bahasa dari kata nama untuk adverba Ejaan dan bentuk jamak Ayat dan perenggan Menulis gaya Siapa Kursus Ini Untuk? Orang yang merasa penulisan mereka memegang mereka kembali profesional berbakat yang mahu menulis dengan keyakinan Orang ramai yang ingin senaraikan Bukan penutur asli Bahasa Inggeris yang memerlukan bantuan [-]

Redação publicitária

Miami Ad School - Rio de Janeiro
Campus Sepenuh masa October 2019 Brazil Rio de Janeiro

No curso de Redação Publicitária além de criar, você vai aprender a escrever. Ou seja, na Miami Ad School/ESPM Rio você vai escrever e, acima de tudo, aprender. Só aqui você encontra desafio, vida real e muita refação. [+]

Redação Publicitária

Inspire-se.

No curso de Redação Publicitária além de criar, você vai aprender a escrever.

Aprender que escrever é um exercício de carpintaria. Aqui é preciso talhar cada detalhe, até conseguir algo brilhante.

Aprender que escrever é um exercício de desapego. Aqui é preciso saber jogar fora, até conseguir algo único.

Aprender que escrever é um exercício de repetição. Aqui é preciso fazer sempre mais, até chegar no resultado final.

Ou seja, na Miami Ad School/ESPM Rio você vai escrever e, acima de tudo, aprender. Só aqui você encontra desafio, vida real e muita refação.

É o desafio de pensar criativamente traduzido em palavras.... [-]


tentu - puisi russian umur perak

Russian State University For The Humanities
Campus Sepenuh masa September 2019 Rusia Moscow

Kursus ini meliputi 16 kelas: 4 ceramah dan 12 seminar. Ia bertujuan untuk membiasakan pelajar dengan trend umum dalam puisi Umur Perak, termasuk Simbolisme, Acmeism, Futurism, dan lain-lainKuliah berkhidmat sebagai pengenalan umum kepada sejarah ringkas Rusia dan budaya [+]

Course - puisi Rusia Zaman Perak

Bahasa: English

Masa kursus: Terdapat mulai tahun akademik 2013-2014

Mana-mana semester jika kumpulan memasang

Kursus ini meliputi 16 kelas: 4 ceramah dan 12 seminar. Ia bertujuan untuk membiasakan pelajar dengan trend umum dalam puisi Umur Perak, termasuk Simbolisme, Acmeism, Futurism, dll Kuliah berkhidmat sebagai pengenalan umum kepada sejarah ringkas Rusia dan budaya, dan prinsip-prinsip umum menganalisis puisi, termasuk formal analisis. Sukatan pelajaran yang termasuk, antara lain, puisi oleh V. Bruisov, A. Blok, A. Akhmatova, O. Mandelshtam, N. Gumilev, V. Mayakovsky, V, Khlebnikov, M. Tsvetaeva. Selepas satu atau dua sampel analisis puisi yang disampaikan oleh pensyarah, pelajar membentangkan bacaan mereka sendiri puisi mereka pilih daripada senarai bacaan.Kursus ini melibatkan penggunaan yang aktif pelbagai bantuan dengar dan pelajar digalakkan untuk memanfaatkan seni bukan visual seperti muzik. Keperluan kursus termasuk pembentangan kelas, penyertaan dalam perbincangan kelas, dan dua kertas: kertas pertengahan jangka 10-15 muka surat, dan kertas akhir 20-25 muka surat.... [-]


Kursus Dalam Talian: Kemahiran Yayasan

University Of The Free State Business School Online
Online Sepenuh masa Pendaftaran Terbuka Afrika Selatan Bloemfontein

Tujuan program pembelajaran pendek ini adalah untuk melengkapkan peserta dengan kemahiran membaca dan menulis akademik, yang merupakan keperluan minimum bagi mana-mana program pendek akademik yang diambil. Ia menawarkan peluang kepada peserta untuk memperoleh kemahiran literasi akademik yang diperlukan untuk berjaya meneruskan pengajian tinggi. [+]

Kemahiran Yayasan

Tujuan program pembelajaran pendek ini adalah untuk melengkapkan peserta dengan kemahiran membaca dan menulis akademik, yang merupakan keperluan minimum bagi mana-mana program pendek akademik yang diambil. Ia menawarkan peluang kepada peserta untuk memperoleh kemahiran literasi akademik yang diperlukan untuk berjaya meneruskan pengajian tinggi.

Jadual

Program Kemahiran Yayasan bermula pada minggu pertama setiap bulan. Permohonan ditutup pada 15 bulan sebelumnya.

Penilaian

Penilaian SLP terdiri daripada kuiz, perbincangan, tugasan akhir, dan ujian dalam talian.

Cara penghantaran

Online

Tempoh

1 minggu. Ini tidak termasuk masa tambahan yang diberikan untuk melengkapkan penilaian akhir.... [-]


Kursus dalam Teknologi - Menulis untuk Impak: Menghasilkan Dokumen Berkesan dan Menarik

CEPT | Summer Winter School
Campus Sepenuh masa December 2018 India Ahmedabad

Kursus ini adalah untuk anda jika anda menangguhkan tugas menulis sehingga anda boleh menangguhkannya lagi - anda boleh melukis tetapi mendapati menulis tugas yang sukar - anda ingin menjadi seorang penulis yang kompeten tetapi berfikir bahawa penulis yang baik dilahirkan dan tidak dibuat. Dalam jangka masa pendek, kursus ini akan memberi tumpuan kepada amalan baik yang peserta dapat mengikuti dengan serta-merta untuk membuat penulisan mereka lebih berkesan; dalam jangka panjang, kursus ini akan menunjukkan bagaimana para peserta dapat belajar untuk menjadi penulis yang lebih baik. [+]

Kursus ini adalah untuk anda jika anda menangguhkan tugas menulis sehingga anda boleh menangguhkannya lagi - anda boleh melukis tetapi mendapati menulis tugas yang sukar - anda ingin menjadi seorang penulis yang kompeten tetapi berfikir bahawa penulis yang baik dilahirkan dan tidak dibuat. Dalam jangka masa pendek, kursus ini akan memberi tumpuan kepada amalan baik yang peserta dapat mengikuti dengan serta-merta untuk membuat penulisan mereka lebih berkesan; dalam jangka panjang, kursus ini akan menunjukkan bagaimana para peserta dapat belajar untuk menjadi penulis yang lebih baik.

Kursus ini akan memberi manfaat kepada anda dengan membuat anda seorang penulis yang lebih yakin, dengan menunjukkan kepada anda cara mengubah pengetahuan anda menjadi maklumat untuk pembaca anda dan dengan membiasakan anda dengan amalan terbaik antarabangsa dalam komunikasi teknikal.... [-]


Kursus dalam Transmedia Storytelling

FutureLearn
Online Sambilan January 2019 United Kingdom UK Online

Ketahui bagaimana untuk memberitahu cerita menarik di pelbagai platform, seperti buku, filem, permainan, dan TV, dengan kursus dalam talian percuma ini. [+]

Kisah-kisah semakin diberitahu dalam pelbagai format - buku, komik, acara, filem, permainan dan program TV. Ini dikenali sebagai bercerita transmisi atau bercerita beraneka warna.

Kursus ini akan membantu anda memberitahu cerita-cerita menarik di pelbagai platform.

Kami akan melihat contoh-contoh seperti The Avengers, The Matrix, dan Transformers - dan meletakkan teori menjadi amalan, dengan menceritakan semula dongeng popular, The Three Little Pigs, dalam format multiplatform.

Anda akan belajar dengan Daniel H Byun - pengarah filem yang juga dikenali sebagai 簡升.

Apakah topik yang akan anda tutupi?

Lebih empat minggu, kami akan bertanya:

Apakah yang dimaksudkan dengan bercerita? Dan bagaimanakah ia berbeza daripada idea berkaitan seperti penumpuan media dan satu sumber multi-guna (OSMU)?Bagaimanakah unsur-unsur utama watak, plot, dan tetapan membuat cerita yang tidak dapat dilupakan?Apa yang boleh kita pelajari dari cerita rakyat dan naratif tradisional?Dan bagaimanakah penceritaan di zaman digital berbeza dari bentuk sebelumnya?... [-]

Kursus sains menemui: penulisan sains

FutureLearn
Online Sambilan November 2018 United Kingdom UK Online

Tanpa penulisan sains, sains tidak boleh benar-benar wujud. Dengan merekodkan eksperimen dan menerbitkan hasil kajian dan penemuan, saintis boleh berkongsi kerja penting mereka, dan mencari penonton terlibat. [+]

Mengapa menyertai kursus?

Tanpa penulisan sains, sains tidak boleh benar-benar wujud. Dengan merekodkan eksperimen dan menerbitkan hasil kajian dan penemuan, saintis boleh berkongsi kerja penting mereka, dan mencari penonton terlibat.

bertulis sains mengambil pelbagai bentuk: daripada siaran akhbar kepada skrip video. Anda akan belajar tentang pelbagai jenis penulisan sains, dan melihat faktor-faktor yang anda perlu mengambil kira untuk menulis cerita.

Anda akan mengetahui bagaimana untuk mengumpul maklumat dan relevan tepat pendapat serta tips tentang bagaimana untuk menjalankan temu bual yang berjaya.

Apa topik yang anda akan meliputi? Memeriksa pelbagai bentuk penulisan sains boleh mengambil, dan sumber-sumber untuk mendapatkan maklumat tentang sains. Mengkaji faktor-faktor yang perlu dipertimbangkan semasa menyediakan untuk menulis cerita sains anda sendiri, seperti sudut, yang penonton anda, dan mengapa mereka akan berminat dalam cerita. Memahami bagaimana struktur cerita. Memeriksa komponen yang berbeza anda perlu menulis untuk artikel berita, siaran akhbar dan blog, seperti tajuk untuk artikel berita. Memahami kepentingan keseimbangan dalam cerita berita dan bagaimana untuk mencapainya. Terokai cara menggunakan cerita video untuk menyampaikan maklumat saintifik untuk penonton yang berbeza. Explore teknik untuk digunakan sebelum dan semasa siaran wawancara. Tulis artikel berita, blog post atau skrip video; dan mengkaji dan mengulas mengenai kerja-kerja pelajar lain. Apa yang anda akan mencapai? Terangkan apa penulisan sains dan mengenal pasti jenis yang berbeza. Mengenal pasti bagaimana untuk mendapatkan sumber contoh penulisan sains dan menilai mereka. Menilai bagaimana sains disampaikan melalui media. Mengenal pasti bagaimana untuk menentukan penonton, sudut dan bahagian talian secara bertulis sains. Menunjukkan bagaimana untuk menstrukturkan cerita. Mengenal pasti... [-]

diploma lanjutan dalam penulisan kreatif

University of Technology Sydney
Campus Sepenuh masa Sambilan January 2019 Australia Sydney + 1 lagi

Diploma Siswazah dalam Penulisan Kreatif adalah sebahagian daripada program bersendi direka untuk memenuhi pelbagai keperluan bagi orang-orang yang ingin memulakan kerjaya secara bertulis dan bagi penulis-penulis berpengalaman yang mahu memajukan lagi pengetahuan teori dan kemahiran mereka. [+]

Pelajar membangunkan: kemahiran kedua-dua umum dan khusus secara bertulis di pelbagai genre, belajar satu genre secara mendalam atau meneroka potensi pelbagai genre dan keupayaan mediaan untuk membangunkan dan kritis menyemak semula pemahaman workan mereka sendiri hubungan amalan penulisan dan penerbitan merentasi pelbagai formsa budaya pengetahuan kritikal kontemporari perbahasan budaya dan estetik, Andan keupayaan untuk berfikir secara kreatif dan kritis tentang, dan menyumbang kepada perkembangan dalam industri budaya.

Pilihan kerjaya termasuk pengiklanan, pengkomputeran, penulisan bebas dan penyuntingan, kewartawanan, penyelidikan media, penerbitan, penulisan skrip, dan menyunting pertubuhan masyarakat atau jabatan kerajaan.... [-]