$close

Penapis

Lihat Hasil

3 Kursus-kursus dalam Data Raya 2022

Kursus ialah unit pendidikan. Biasanya, pelajar mengambil beberapa kursus semasa mengikuti pengajian ijazah. Walau bagaimanapun, beberapa kursus boleh diambil sendiri untuk memberi persijilan atau menjembatani jurang antara darjah. Unit pembelajaran ini biasanya berlangsung beberapa minggu hingga setahun. Apakah kursus dalam data besar? Mereka adalah kursus yang direka untuk mengajar pelajar bag… Baca lebih lanjut

Kursus ialah unit pendidikan. Biasanya, pelajar mengambil beberapa kursus semasa mengikuti pengajian ijazah. Walau bagaimanapun, beberapa kursus boleh diambil sendiri untuk memberi persijilan atau menjembatani jurang antara darjah. Unit pembelajaran ini biasanya berlangsung beberapa minggu hingga setahun.

Apakah kursus dalam data besar? Mereka adalah kursus yang direka untuk mengajar pelajar bagaimana menganalisis dan memahami set data yang besar. Peserta boleh belajar bagaimana untuk mendedahkan trend, corak dan persatuan selepas menganalisis data besar. Kursus pengenalan mungkin mengambil pandangan yang lebih mendasar mengenai subjek ini, sementara kursus lanjutan dapat menyelidiki spesifik data besar. Sarjana yang mempelajari sains komputer, kejuruteraan, kecerdasan buatan atau sistem maklumat pengurusan mungkin perlu mengambil kursus dalam subjek ini. Susunan kursus boleh berbeza-beza dari sekolah ke sekolah, tetapi boleh termasuk ceramah, perbincangan dan peperiksaan.

Mempelajari data yang besar memberikan para peserta asas asas untuk pemikiran kritis, analisis dan kemahiran organisasi. Kebolehan ini boleh membuat graduan lebih banyak pemohon berdaya saing. Dalam sesetengah kes, kebolehan yang baik ini boleh membawa kepada gaji permulaan yang lebih tinggi.

Kos kursus boleh berbeza di setiap universiti. Kadang-kadang kosnya bergantung pada kursus itu sendiri, tempohnya dan perkara pokok. Pemohon yang ingin mengetahui tuisyen mungkin perlu menghubungi sekolah yang mereka harapkan.

Graduan yang menghabiskan banyak masa mengkaji data besar mungkin mempunyai pelbagai peluang kerjaya, termasuk jurutera sistem maklumat, saintis data, arkitek sistem rangkaian, pemaju data besar, jurutera perisian, penyelidik teknologi dan penganalisis data. Sesetengah pelajar mungkin mempunyai prospek kerjaya yang sama sekali berbeza berdasarkan gelaran dan sejarah kerja sebelumnya.

Tidak kira di mana anda tinggal, anda mungkin boleh mendaftar dalam jenis kursus ini. Banyak universiti mempunyai program dalam talian dan kampus. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
$format_list_bulleted Penapis
Susun mengikut:
  • Disyorkan Terkini Tajuk
  • Disyorkan
  • Terkini
  • Tajuk
edX
Cambridge, Amerika Syarikat

Temui hubungan antara Big Data dan Internet of Things (IoT).

Temui hubungan antara Big Data dan Internet of Things (IoT). -
Kursus
Separuh masa
5 minggu
English
Online
 
Macaulay Honors College at CUNY
New York, Amerika Syarikat

Di dunia sekarang ini, orang selalu dibanjiri dengan maklumat, dari penerbitan dalam talian, media tradisional, ahli politik, dan umpan media sosial mereka. Tidak semua maklum ... +

Di dunia sekarang ini, orang selalu dibanjiri dengan maklumat, dari penerbitan dalam talian, media tradisional, ahli politik, dan umpan media sosial mereka. Tidak semua maklumat diperiksa dengan betul oleh komuniti pakar yang relevan, terutama mengenai maklumat saintifik di ruang publik. -
Kursus
English
 
Central Johannesburg College
Johannesburg, Afrika Selatan

Institusi moden kami berminat untuk memupuk persekitaran di mana pelajar muda dapat berkumpul dan belajar dalam persekitaran yang kreatif dan fleksibel.

Institusi moden kami berminat untuk memupuk persekitaran di mana pelajar muda dapat berkumpul dan belajar dalam persekitaran yang kreatif dan fleksibel. -
Kursus
English
Feb 2022
Kampus