Filter
Kursus
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik 2 Kursus-kursus dalam Kewangan Eksekutif 2019/2020

Kursus akademik dalam pendidikan tinggi merujuk kepada bidang kajian tertentu dalam bidang tertentu yang biasanya berlangsung selama kira-kira satu jangka akademik. Beberapa kursus digabungkan dengan orang lain sebagai sebahagian daripada program ijazah, manakala yang lain diajar sebagai kelas tersendiri.

Hanya apa yang adalah kursus dalam kewangan eksekutif? Peserta dalam kursus-kursus ini menjalani kajian menyeluruh daripada cabaran kewangan yang luas dan kebimbangan yang dihadapi eksekutif syarikat-syarikat utama hari ini. Tumpuan pada umumnya diberikan kepada perkara-perkara seperti kewangan korporat, ekonomi global, pembangunan kepimpinan, pengurusan kewangan dan pasaran modal, dan juga kepada pembangunan pelbagai kemahiran dan alat-alat yang membantu eksekutif yang lebih baik meletakkan organisasi mereka untuk kejayaan jangka panjang.

Mereka yang telah berjaya menyelesaikan kursus dalam kewangan eksekutif lebih bersedia untuk menguruskan banyak perkara-perkara kewangan yang membimbangkan bagi eksekutif hari ini.Melalui kajian yang teliti dan kajian menyeluruh iklim kewangan semasa, peserta kursus ditinggalkan dengan pelbagai kemahiran dan alat penting yang boleh dilaksanakan dalam perniagaan mereka sendiri atau organisasi.

Tidak ada kos set untuk jenis program akademik. Sebaliknya, kos tuisyen berbeza dengan ketara berdasarkan beberapa faktor seperti tempoh program dan reputasi sekolah itu sendiri. Hubungi setiap sekolah potensi faedah bagi yuran pengajiannya yang tertentu.

Ramai pelajar yang menamatkan kursus dalam kewangan eksekutif sudah mempunyai kerjaya dalam syarikat-syarikat besar. Pelajar-pelajar menggunakan pengetahuan yang diperolehi dalam perjalanan untuk melanjutkan objektif mereka pada posisi yang sudah miliki. Lain pergi untuk mendapatkan kedudukan dalam pendidikan tinggi. Masih orang lain mencari kerja sebagai pengawal kewangan, pengurus cukai, akauntan, penganalisis penilaian atau sebagai eksekutif dan pengurus kewangan organisasi utama global.

Mereka yang berminat untuk mendapatkan maklumat tambahan mengenai kursus kewangan eksekutif perlu meneroka pangkalan data akademik kami yang luas daripada program yang berkaitan boleh didapati di seluruh dunia. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

2 Hasil dalam Kewangan Eksekutif

Global Solutions Trainings UAE

Kursus kewangan menyediakan pengenalan kepada konsep asas perakaunan kewangan luar dan perakaunan pengurusan dalaman. ... [+]

Kursus kewangan direka bagi pengurus bukan Kewangan-Top dan pemilik perniagaan yang memerlukan pemahaman daripada pemacu kewangan perniagaan. Kursus kewangan menyediakan pengenalan kepada konsep asas perakaunan kewangan luar dan perakaunan pengurusan dalaman.

Anda akan diperkenalkan kepada kemahiran yang diperlukan untuk menyediakan, mentafsir dan menganalisis penyata kewangan, termasuk kenyataan kunci kira-kira, untung rugi dan akan mendapat gambaran bagaimana keputusan perniagaan anda memberi kesan kepada laporan kewangan syarikat anda. Dalam urusan kewangan ini, kami juga akan meliputi belanjawan, kos dan petunjuk prestasi utama, dan menjelaskan kawasan yang sering disalah faham perakaunan akruan.... [-]

Emiriah Arab Bersatu Dubai
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
16 jam
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Chicago Booth School of Business

Walaupun pengurus yang sangat inovatif dan kreatif dengan kemahiran kakitangan yang sangat baik dan melaporkan prestasi mereka dengan menggunakan istilah dan konsep kewan ... [+]

Walaupun pengurus yang sangat inovatif dan kreatif dengan kemahiran kakitangan yang sangat baik dan melaporkan prestasi mereka dengan menggunakan istilah dan konsep kewangan. Program ini membentangkan unsur-unsur utama kewangan moden dari sudut pandangan pengurus.

Tujuan seminar ini adalah untuk membantu pengurus besar, pengurus kanan berfungsi, dan pengurus bukan kewangan lain membuat keputusan yang diukur akan meningkatkan keberkesanan peribadi dan keuntungan organisasi mereka. Program ini menyediakan kebiasaan yang mencukupi dengan maklumat kewangan untuk membolehkan pengurus untuk mentafsir dan selesa menggunakan data kewangan dalam membuat keputusan harian.

Selain itu, ia akan melengkapkan peserta untuk berkomunikasi dengan lebih berkesan dengan pakar kewangan, termasuk bendahara dan pengawal. Ia menumpukan kepada penggunaan maklumat kewangan bukan pada penyediaannya.Peserta akan membangunkan kemahiran untuk memahami keputusan kewangan yang menjejaskan perniagaan dan objektif operasi syarikat mereka. Mereka juga akan belajar bagaimana untuk menganalisis keputusan yang melibatkan struktur modal, pembiayaan, dividen, penilaian, pengambilalihan, dan penyusunan semula. ... [-]

Amerika Syarikat Chicago Philadelphia United Kingdom London Sepanyol Madrid  + 3 Lagi
Sept. 2020
Sambilan
5 hari
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu