Filter
Kursus
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik 3 Kursus-kursus dalam Elektronik 2019

Kursus adalah selalunya unit pengajian pertama pelajar mendaftar selepas menamatkan sekolah menengah. Banyak kursus yang dibekalkan bersama membantu para ulama mendapat pendidikan yang diperlukan untuk menyelesaikan ijazah. Panjang kursus boleh berbeza-beza dari beberapa minggu hingga beberapa tahun.

Apakah kursus elektronik? Mereka adalah unit pembelajaran yang direka untuk menunjukkan kepada pelajar bagaimana litar elektrik dicipta dan bagaimana ia berfungsi. Sesetengah kursus elektronik boleh melihat struktur pengiraan atau robot autonomi. Kursus yang berbeza boleh menggunakan alat pembelajaran yang berbeza, seperti kerja makmal, ceramah, perbincangan, peperiksaan dan bengkel. Skop dan kerumitan sesuatu kursus sering ditentukan oleh tahap ijazah yang berkaitan dengan program ini. Para sarjana boleh mengambil kursus elektronik di peringkat sarjana, siswazah dan pascasiswazah.

Belajar elektronik boleh membantu pelajar menjadi lebih akrab dengan aspek teknikal kejuruteraan elektrik. Kursus ini membantu para peserta meningkatkan kemahiran percubaan, penyelidikan dan organisasi. Walaupun kebolehan ini dapat menjadikan calon profesional yang lebih baik, mereka juga dapat meningkatkan kemahiran orang dalam mengendalikan elektronik mereka sendiri.

Kos kursus boleh berbeza secara drastik di pelbagai universiti. Kadang-kadang lokasi sekolah, tumpuan program dan tempoh kursus boleh mempengaruhi yuran pengajian. Pemohon harus menghubungi universiti secara langsung untuk membuat anggaran.

Para sarjana yang mempelajari elektronik mungkin dapat bekerja dalam pelbagai industri teknologi, seperti teknologi komputer, elektronik automotif atau elektronik pengguna. Kemungkinan yang tepat untuk pelajar sering ditentukan oleh pendidikan keseluruhan mereka dan sejarah kerja sebelumnya. Sesetengah orang yang telah mengambil banyak kursus dalam elektronik telah menjadi penyusun elektronik, jurutera sistem, jurutera perisian, pemaju perisian atau pereka sistem tertanam.

Anda mungkin boleh mengambil kursus di universiti di seluruh dunia atau menerusi program dalam talian. Untuk memohon atau mendapatkan maklumat lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Other options within this field of study:

3 Results in Elektronik

​Universiti Tenaga Nasional (UNITEN)

Asas Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik ... [+]

Kursus-kursus dalam Elektronik. Asas Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik SYARAT KEMASUKAN Lulus SPM atau setaraf dengan kredit minimum (Gred C) dalam 5 subjek termasuk Bahasa Inggeris, Matematik, Matematik Tambahan dan Fizik dan lulus Kimia; atau Lulus O-Level dari institusi yang diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia dengan kredit minimum (Gred C) dalam 5 subjek termasuk Bahasa Inggeris, Matematik, Matematik Tambahan / Fizik dan lulus Kimia atau Lulus UEC dengan gred B dalam 5 subjek termasuk Bahasa Inggeris, Matematik, Matematik Advance, Fizik dan lulus Kimia; atau Kelulusan yang setaraf dengannya yang diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia [-]
مليسيا Shah Alam George Town
February 2020
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Bay State School Of Technology

Tajuk program ini, Juruteknik Elektronik, mungkin sedikit menakutkan kepada orang biasa tetapi bagi seseorang yang suka bekerja dengan tangan mereka, program latihan tang ... [+]

Program Juruteknik Elektronik

Tajuk program ini, Juruteknik Elektronik, mungkin sedikit menakutkan kepada orang biasa tetapi bagi seseorang yang suka bekerja dengan tangan mereka, program latihan tangan ini boleh menjadi landasan untuk kerjaya yang bermanfaat. Pemohon yang tidak mempunyai pengetahuan terdahulu dalam bidang elektronik telah berjaya dalam menyiapkan program ini.

Program ini terdiri daripada tiga modul:

Elektrik Asas dan Elektronik AnalogDigital Elektronik dan Teknologi PintarPembaikan Komputer dan Rangkaian

Modul ini merangkumi arahan mengenai subjek asas elektrik, elektronik asas, pemproses digital, pemproses mikro, komputer peribadi dan rangkaian, komunikasi tanpa wayar, TV Definisi Tinggi, dan Pengenalan kepada Sumber Tenaga Boleh Diperbaharui.... [-]

Amerika Syarikat Canton
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Fleming College

Program Teknikal Kejuruteraan Elektrik kami akan melengkapkan anda dengan teori dan praktik elektrik dan elektronik - alat yang anda perlukan untuk mengambil kedudukan pe ... [+]

Program Teknikal Kejuruteraan Elektrik kami akan melengkapkan anda dengan teori dan praktik elektrik dan elektronik - alat yang anda perlukan untuk mengambil kedudukan peringkat kemasukan atau perantisan dalam industri elektrik.

Sorotan Program

Program Juruteknik Kejuruteraan Elektrik empat semester akan memberi anda asas yang kukuh. Anda akan belajar tentang kawalan logik yang boleh diprogram (PLC), litar dan sistem elektrik dan elektronik, peralatan, kabel, kejuruteraan rangkaian, dan mesin dan kawalan elektrik. Makmal amalan yang meluas akan memberikan anda peluang yang cukup untuk membangunkan kemahiran yang diperlukan untuk mengambil kedudukan peringkat kemasukan atau perantisan elektrik.... [-]

Kanada Peterborough Lindsay Minden Cobourg  + 1 Lagi
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu