$close

Penapis

Lihat Hasil

Kursus-kursus dalam Keselamatan Penerbangan 2021/2022

Ramai pelajar mendaftar di kursus sebagai sebahagian daripada program ijazah sarjana muda atau sarjana manakala yang lain mengambil kursus untuk kajian bebas mengenai subjek. Kursus biasanya memakan masa satu akademik dan mungkin menawarkan kredit akademik ke arah ijazah lanjutan. Apakah kursus dalam keselamatan penerbangan? Sistem penerbangan memerlukan peraturan keselamatan yang sengit dan ket… Baca lebih lanjut

Ramai pelajar mendaftar di kursus sebagai sebahagian daripada program ijazah sarjana muda atau sarjana manakala yang lain mengambil kursus untuk kajian bebas mengenai subjek. Kursus biasanya memakan masa satu akademik dan mungkin menawarkan kredit akademik ke arah ijazah lanjutan.

Apakah kursus dalam keselamatan penerbangan? Sistem penerbangan memerlukan peraturan keselamatan yang sengit dan ketat untuk mengurangkan risiko yang terlibat dengan operasi pesawat. Kajian keselamatan penerbangan termasuk penyiasatan pesawat, keadaan penerbangan, teori penerbangan, peraturan dan amalan pencegahan. Beberapa kursus mungkin menumpukan perhatian kepada faktor manusia, keselamatan landasan, kebakaran, kegagalan struktur, serangan burung, serpihan penyangak, dan cuaca. Melengkapkan kursus dalam bidang ini boleh membantu seorang pelajar memilih bidang tumpuan untuk meneruskan kerjaya akademiknya.

Ramai majikan telah melaporkan pelajar penerbangan untuk menjadi komunikator yang kuat secara profesional dan peribadi. Pelajar-pelajar ini sering menunjukkan potensi untuk menjadi pemimpin dengan kemahiran pengurusan yang berkesan, dan banyak yang berorientasikan detail.

Kos mengambil kursus dalam keselamatan penerbangan biasanya akan sama dengan kadar tuisyen sekolah yang menawarkan kursus. Kadar tuisyen sering ditetapkan mengikut jenis, saiz dan lokasi kolej atau universiti, tetapi adalah penting untuk mengesahkan kos kursus atau program sebelum mendaftar.

Kerjaya dalam keselamatan penerbangan sering memerlukan pendidikan yang luas dan pelesenan yang betul. Terdapat banyak jenis jawatan keselamatan penerbangan yang ada, termasuk pemeriksa keselamatan penerbangan, jurutera udara, juruteknik keselamatan penerbangan, pegawai perubatan dan penganalisis penyelidikan operasi. Sebahagian daripada jawatan ini menawarkan kepakaran dan disiplin mengikut latar belakang dan kepakaran individu.

Kursus boleh diambil di kebanyakan kolej dan universiti dalam tempoh akademik. Sesetengah sekolah menawarkan kursus dalam talian yang membolehkan anda belajar dari rumah pada masa anda sendiri. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
$format_list_bulleted Penapis
Susun mengikut:
  • Popular Terkini Tajuk
  • Popular
  • Terkini
  • Tajuk
Air New Zealand Aviation Institute
Auckland, New Zealand

Kapasiti Institut Penerbangan untuk memberikan latihan penilaian jenis untuk pelanggan bergantung pada permintaan latihan yang diproyeksikan untuk juruterbang Kumpulan Air New ... +

Kapasiti Institut Penerbangan untuk memberikan latihan penilaian jenis untuk pelanggan bergantung pada permintaan latihan yang diproyeksikan untuk juruterbang Kumpulan Air New Zealand. Di bawah ini adalah ketersediaan yang diproyeksikan untuk memberikan latihan jenis mengikut jenis pesawat. -
Kursus
English
Mac 2022