ACADEMICCOURSES.COM.MY

Cari anda Kursus-kursus dalam Pendidikan Am di Bangladesh

Anda biasanya boleh mengambil kursus-kursus pendidikan yang lebih tinggi jika anda berusia 18 tahun atau lebih. Mereka kerap mengajar di universiti, kolej dan institusi profesional seperti sekolah seni atau kolej pertanian - hampir kesemuanya mempunyai laman web mereka sendiri. Anda boleh mendapatkan pelbagai kemahiran, contohnya, diploma, ijazah sarjana muda, ijazah asas dan ijazah lepasan ijazah.

Program pendidikan am boleh menjadi titik melompat yang baik untuk pendidikan kolej. Pelajar boleh mempelajari pengetahuan am berasaskan nilai dan berasaskan kehidupan untuk menjadi warga yang bermaklumat dan baik dalam masyarakat demokratik.

Bangladesh adalah antara negara dengan sistem lama tetapi kualiti pengajian tinggi. Negara ini mempunyai 50 kemudahan pendidikan tinggi awam dan lebih 100 institusi swasta. Ini bukan sahaja membolehkan pendidikan tinggi untuk boleh diakses tetapi juga meningkatkan tahap kualiti.

Kursus dalam Pendidikan Am di Bangladesh

1 Hasil dalam Pendidikan Am, Bangladesh Filter

(GED) Kursus pendidikan umum

Canadian University of Bangladesh
Kampus Sepenuh masa Sept. 2020 Bangladesh Dhaka

Pusat Pengajian Seni Liberal menawarkan kursus-kursus Pendidikan Umum (GED) yang merupakan bahagian-bahagian program ijazah pertama yang dikendalikan oleh sekolah-sekolah yang berbeza. Menurut peraturan University Grants Commission, kursus GED adalah unsur-unsur penting dalam menyampaikan pengetahuan berdasarkan hidup dan berasaskan nilai yang menyeluruh kepada pelajar vis-a-vis kepekatan utama tetap mereka.