ACADEMICCOURSES

2 Kursus-kursus dalam Pendidikan Dewasa 2020

Mencari perubahan karier, bekerja ke arah satu darjah atau hanya belajar lebih lanjut mengenai subjek? Jika anda berusia 18 tahun ke atas, kursus mungkin hanya apa yang anda cari. Kursus ditawarkan oleh kolej, universiti dan institusi pendidikan lain di seluruh dunia dan boleh bekerja dengan pelbagai jadual.

Apakah kursus dalam pendidikan orang dewasa? Ini boleh mengambil banyak bentuk. Ditawarkan untuk kebaikan peribadi dan profesional anda, salah satu daripada kursus ini boleh mempunyai sebarang tumpuan. Anda mungkin mahu mendapatkan GED anda atau bersiap untuk menghadiri kolej. Mungkin anda perlu mempertajam kemahiran komputer anda atau mendapatkan lebih banyak pengalaman dengan menggunakan jenis teknologi pejabat lain. Terdapat kursus bahasa, sama ada untuk mempelajari bahasa baru atau untuk meningkatkan kemahiran bahasa anda dalam bahasa ibunda anda sendiri. Berikan kemahiran menemuduga jika anda ingin memasuki semula tenaga kerja atau membuat perubahan kerjaya. Apa sahaja keperluan anda, anda boleh menemui kursus untuk menemuinya.

Mempelajari sesuatu yang baru dalam kursus pendidikan dewasa dapat meningkatkan keyakinan diri anda dan meluaskan pandangan anda terhadap dunia, yang dapat menjadikan anda lebih lengkap untuk menghadapi cabaran hidup dan lebih bahagia secara keseluruhan. Memperoleh kemahiran baru juga boleh meningkatkan kebolehpasaran anda dan nilai profesional.

Kos kursus pendidikan dewasa berfluktuasi sangat bergantung kepada sekolah. Kehidupan sibuk, tetapi melakukan penyelidikan sedikit dan anda boleh yakin bahawa anda boleh menemui kursus untuk memenuhi jadual anda.

Oleh kerana terdapat banyak kursus pendidikan dewasa yang ada, jalan kerjaya yang anda ambil adalah terserah kepada anda. Kursus dalam penjagaan haiwan boleh membantu anda merealisasikan impian anda menjadi pembantu veterinar. Mengejar kerjaya dalam fesyen, fotografi, atau menulis. Mengadakan kursus dalam perdagangan dan industri seni, kesihatan dan kesejahteraan, atau muzik. Langit adalah hadnya.

Lokasi di mana kursus pendidikan dewasa ditawarkan sama seperti pelbagai minat anda. Di mana sahaja anda berada, terdapat peluang untuk mempelajari kemahiran baru. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

 

2 Hasil dalam Pendidikan Dewasa Filter

Online Teaching: Creating Courses for Adult Learners Course

FutureLearn
Kursus
19 Okt 2020
<
Separuh masa
<
12 minggu
English
Online

Learn the practical skills you need to create online courses successfully and develop your ability to teach adults online.

Baca lebih lanjut

Returning to Education as a Mature Student Course

FutureLearn
Kursus
<
Separuh masa
<
2 minggu
English
Online

Thinking of returning to education as a mature student? Make sense of higher education and reflect on your next steps.

Baca lebih lanjut