ACADEMICCOURSES

2 Kursus-kursus dalam Pendidikan Dewasa 2020

Mencari perubahan karier, bekerja ke arah satu darjah atau hanya belajar lebih lanjut mengenai subjek? Jika anda berusia 18 tahun ke atas, kursus mungkin hanya apa yang anda cari. Kursus ditawarkan oleh kolej, universiti dan institusi pendidikan lain di seluruh dunia dan boleh bekerja dengan pelbagai jadual.

Apakah kursus dalam pendidikan orang dewasa? Ini boleh mengambil banyak bentuk. Ditawarkan untuk kebaikan peribadi dan profesional anda, salah satu daripada kursus ini boleh mempunyai sebarang tumpuan. Anda mungkin mahu mendapatkan GED anda atau bersiap untuk menghadiri kolej. Mungkin anda perlu mempertajam kemahiran komputer anda atau mendapatkan lebih banyak pengalaman dengan menggunakan jenis teknologi pejabat lain. Terdapat kursus bahasa, sama ada untuk mempelajari bahasa baru atau untuk meningkatkan kemahiran bahasa anda dalam bahasa ibunda anda sendiri. Berikan kemahiran menemuduga jika anda ingin memasuki semula tenaga kerja atau membuat perubahan kerjaya. Apa sahaja keperluan anda, anda boleh menemui kursus untuk menemuinya.

Mempelajari sesuatu yang baru dalam kursus pendidikan dewasa dapat meningkatkan keyakinan diri anda dan meluaskan pandangan anda terhadap dunia, yang dapat menjadikan anda lebih lengkap untuk menghadapi cabaran hidup dan lebih bahagia secara keseluruhan. Memperoleh kemahiran baru juga boleh meningkatkan kebolehpasaran anda dan nilai profesional.

Kos kursus pendidikan dewasa berfluktuasi sangat bergantung kepada sekolah. Kehidupan sibuk, tetapi melakukan penyelidikan sedikit dan anda boleh yakin bahawa anda boleh menemui kursus untuk memenuhi jadual anda.

Oleh kerana terdapat banyak kursus pendidikan dewasa yang ada, jalan kerjaya yang anda ambil adalah terserah kepada anda. Kursus dalam penjagaan haiwan boleh membantu anda merealisasikan impian anda menjadi pembantu veterinar. Mengejar kerjaya dalam fesyen, fotografi, atau menulis. Mengadakan kursus dalam perdagangan dan industri seni, kesihatan dan kesejahteraan, atau muzik. Langit adalah hadnya.

Lokasi di mana kursus pendidikan dewasa ditawarkan sama seperti pelbagai minat anda. Di mana sahaja anda berada, terdapat peluang untuk mempelajari kemahiran baru. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

 

2 Hasil dalam Pendidikan Dewasa Filter

Kursus Bahasa Inggeris umum untuk orang dewasa

Melton College
Kursus 01 August 2020 Sepenuh masa English Campus

Kursus Bahasa Inggeris Umum kami bertujuan untuk orang dewasa yang ingin meningkatkan kemahiran bahasa mereka untuk tujuan pendidikan atau profesional. Program kami termasuk k ...

Baca lebih lanjut

Padang senior

Eureka School of Spanish Language
Kursus 01 September 2020 Sepenuh masa Sepanyol Campus

Kursus ini bertujuan untuk peserta yang lebih tua (50). Dalam kursus ini, kita akan membincangkan keperluan khusus peserta lama. Kursus Senior adalah untuk peserta yang lebih ...

Baca lebih lanjut