ACADEMICCOURSES

Kursus-kursus dalam Pendidikan di Sri Lanka

Kursus undang-undang adalah bertujuan untuk diambil oleh mereka yang ingin melanjutkan pembangunan peribadi mereka. Sama ada anda mengambil kursus-kursus di dalam kelas atau dalam talian, terdapat pelbagai bidang kajian khusus. Beberapa di antaranya teori peraturan, undang-undang komersil dan harta intelek.

Dalam pengertian yang lebih luas, pendidikan boleh ditakrifkan sebagai apa-apa pengalaman formatif yang mempunyai beberapa jenis kesan ke atas individu. Ini seterusnya boleh memberi kesan cara individu, atau pelajar, berfikir, merasakan, atau perbuatan. Pedagogi adalah istilah penting dalam pendidikan yang merujuk kepada metodologi pengajaran.

 

Walaupun terdapat banyak peluang pendidikan tinggi di Sri Lanka, banyak yang baik daripada penduduk tidak memilih untuk menghadiri institusi-institusi ini. Walaupun tekanan antarabangsa telah membantu beberapa dalam pembangunan, cadangan universiti sering mendapat tentangan dari penduduk tempatan.

Kursus dalam Pendidikan di Sri Lanka

1 Hasil dalam Pendidikan, Sri Lanka Filter

Pendidikan Pembangunan Profesional

SLIIT COMPUTING
Kursus
Jan 2021
<
Sepenuh Masa
<
2&nbsp;-&nbsp;4 bulan
English
Kampus

Kursus Pendek adalah pilihan ideal untuk pelajar, pemilik perniagaan dan individu yang berminat yang ingin merapikan CV mereka atau membangun dan meningkatkan kemahiran dan pe ...

Baca lebih lanjut