ACADEMICCOURSES

Kursus-kursus dalam Pengajian Antara Disiplin 2020

Institusi pendidikan tinggi seperti perguruan tinggi atau universiti sering menawarkan serangkaian mata pelajaran yang berfokus pada mata pelajaran yang disebut sebagai kursus. Kursus biasanya berlangsung selama semester dan mempunyai senarai tetap pelajar.

Apakah kursus dalam kajian interdisipliner? Kursus-kursus ini melibatkan penggabungan pelbagai subjek akademik ke dalam satu kajian bersatu, sering menawarkan cara baru untuk mendekati masalah yang kompleks. Kajian wanita dan kajian etnik adalah dua contoh umum. Sesetengah kursus yang lebih luar biasa boleh meliputi subjek yang pelbagai seperti seni berjalan, fizik fiksyen sains, pembiakan lebah antara racun perosak, dan hidup kiamat zombi.

Pelajar yang mengambil kursus dalam kajian interdisipliner boleh membangunkan minda berfikiran terbuka dan kepuasan yang boleh membantu mereka dalam kehidupan peribadi dan kerja mereka semasa mereka berinteraksi dengan pandangan yang berbeza. Mereka juga mungkin menjadi diri sendiri, yang boleh meningkatkan produktiviti dan kecekapan mereka.

Kos yang berkaitan dengan kursus dalam kajian interdisipliner mungkin bergantung kepada panjang program dan dari mana kelas sekolah diambil. Atas sebab ini, pelajar boleh memilih untuk menghubungi institusi pilihan mereka dan meminta data kewangan.

Lulusan kursus pengajian antara disiplin sering mendapati mereka dapat melihat dunia dari pelbagai perspektif. Itulah sebabnya mereka sering memilih untuk meneroka profesion khusus seperti pengarah komunikasi, penyelidik silsilah, kaunselor belia, atau penulis hantu. Pelajar juga boleh melihat pandangan kreatif mereka dapat membantu mereka cemerlang dalam menjadi guru sekolah, pemandu pelancong muzium, dan ahli sejarah. Menjadi seorang usahawan dengan membuat dan menjual barangan kraf juga boleh menjadi pilihan kerjaya.

Kursus pengajian antara disiplin boleh didapati dalam talian dan di sekolah-sekolah di seluruh dunia. Bergantung pada keperluan penjadualan mereka, pelajar boleh memilih kursus modular, sepenuh masa, atau sambilan. Untuk mencari sekolah yang mudah untuk anda, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

1 Hasil dalam Pengajian Antara Disiplin Filter

Hong kong musim panas - magang

IES Abroad
Kursus 08 June 2020 Sepenuh masa Sambilan English Campus

IES Internship di Hong Kong membangunkan kemahiran profesional anda, keupayaan anda untuk berkomunikasi merentas budaya, dan menyediakan pengalaman kerja substantif untuk mela ...

Baca lebih lanjut