$close

Penapis

Lihat Hasil

Sambilan Kursus-kursus dalam Pengajian Makanan dan Minuman di Perancis 2022

Kursus A ialah kajian terhadap topik yang tertakluk di dalam kawasan yang lebih luas dan merupakan asas sesuatu kelayakan. Satu kursus khas termasuk kuliah, penilaian dan tutorial. Sains bagaimana makanan mencapai jadual adalah luas, dan termasuk dalam kajian makanan dan minuman. Kajian-kajian ini termasuk pengeluaran makanan, penyimpanan, pengangkutan dan penggunaan. pengeluaran makanan domestik… Baca lebih lanjut

Kursus A ialah kajian terhadap topik yang tertakluk di dalam kawasan yang lebih luas dan merupakan asas sesuatu kelayakan. Satu kursus khas termasuk kuliah, penilaian dan tutorial.

Sains bagaimana makanan mencapai jadual adalah luas, dan termasuk dalam kajian makanan dan minuman. Kajian-kajian ini termasuk pengeluaran makanan, penyimpanan, pengangkutan dan penggunaan. pengeluaran makanan domestik dan industri juga termasuk di dalam kajian ini.

Perancis kini di kalangan 20 negara prestasi terbaik dari segi ekonomi kerana cemerlang pembelajaran pendidikan mereka berorientasikan hasil yang lebih tinggi. Kebanyakan kursus di universiti-universiti yang ditawarkan dalam bahasa Perancis. Perancis mempunyai 60 orang awam dan 100 universiti swasta.

Sambilan Kursus dalam Pengajian Makanan dan Minuman di Perancis

Baca Ringkas
Baca lebih lanjut tentang pengajian di Perancis
$format_list_bulleted Penapis
Susun mengikut:
  • Disyorkan Terkini Tajuk
  • Disyorkan
  • Terkini
  • Tajuk
Ferrières
Ferrières-en-Brie, Perancis

Perantis kursus ini meluaskan pengetahuan teori dan kemahiran praktikalnya dalam pastri dan penaik. Beliau mengarahkan teknik asas pembuatan roti dan kedua-dua kaedah viennois ... +

Perantis kursus ini meluaskan pengetahuan teori dan kemahiran praktikalnya dalam pastri dan penaik. Beliau mengarahkan teknik asas pembuatan roti dan kedua-dua kaedah viennoiserie standard dan moden, bersama-sama dengan saluran yang membawa kepada pengeluarannya, sambil belajar untuk menjadi autonomi. Objektif: Buat dan bakar pelbagai jenis roti (roti klasik, roti restoran, roti bufet, roti istimewa) Buat dan bakar pelbagai pastri (croissant, pains au chocolat, pastri puff, ciptaan bufet, pastri kreatif dan berhias, kedai roti butik berbanding kedai roti restoran, dll.) Menguasai persediaan awal (Menguli, menapai, meragi, melipat, menggelek, mengacu) Mengenal pasti budaya antarabangsa mengikut pengeluaran roti Fahami kesan sosial pengambilan roti Kenal pasti peralatan dan pelajari cara menggunakannya Mengkategorikan makanan dan bahan tambahan Kenal pasti kriteria kualiti dalam bahan makanan Pilih produk yang paling sesuai untuk pengeluaran tertentu Fahami rantaian bekalan roti bijirin-tepung Membangunkan kredibiliti dan kecekapan profesional (budaya gastronomi profesional, amalan baik kecemerlangan perkhidmatan, lawatan lapangan). Mengatur pelbagai premis penyimpanan dan pengeluaran (reka bentuk premis, piawaian ergonomik utama, kaedah pengendalian makanan dan penyimpanan makanan, pelbagai litar) Menghormati piawaian kesihatan dan keselamatan (mengenal pasti amalan kebersihan yang baik yang menjamin keselamatan pekerja dan pelanggan, mengetahui cara mentafsir dan menggunakan peraturan utama dalam amalan harian, mengekalkan ruang profesional melalui operasi pembersihan dan pembasmian kuman) Kaedah Pedagogi: Belajar faham berlatih Menilai Kawalan pastri Doh (pastri kerak pendek, adunan manis) Krim (krim mentega, Krim Anglaise, krim pastri…) Pastri puff (pastri puff terbalik, tradisional) Pastri Choux (Eclair, Religieuse, Saint Honoré, Paris Brest, petits fours) Tart moden (Coklat, Meringue curd tart, fruit tart) Kursus Viennoiserie Croissant, Croissant coklat, Kouglof, Brioche, brioche pastri puff Kursus membuat roti Baguette klasik, Baguette tradisional, Roti desa, Roti gandum penuh, Pain Brié, Roti Sourdough, Roti rai, Roti ejaan, Roti bijirin penuh; Ciabatta Syarat Kemasukan Kursus sijil ini terbuka kepada pemohon berumur 18 tahun dan ke atas yang ingin melanjutkan pengalaman mereka dan mengembangkan set kemahiran mereka, atau mereka yang beralih ke bidang kepakaran lain dan yang tidak mempunyai latar belakang akademik standard. Jika anda ingin memohon program ini, sila buat profil dalam talian, muat naik CV, surat lamaran dan salinan kad pengenalan anda. Temu bual dengan lembaga akademik kami akan dijadualkan selepas kami memproses fail anda. Prospek kerjaya Kemungkinan mengintegrasikan pasukan penaik -
Kursus
Separuh masa
3 bulan
English, Perancis
04 Okt 2022
Kampus
 
Ecole Supérieure de Commerce de Communication et de Gestion
Cannes, Perancis
Kursus
Sepenuh Masa
Separuh masa
Perancis
Sep 2022
Kampus