close

Penapis

Lihat Hasil

Kursus-kursus dalam Undang-undang dan Kewangan 2021

Pasaran kewangan adalah sentiasa berubah, dengan struktur perundangan sistem kewangan yang diubah dan dipertingkatkan dari masa ke semasa. Atas sebab ini, kursus dalam undang-undang dan kewangan tidak pernah menjadi lebih relevan. Pelajar yang mengkaji topik ini saling mempunyai masa depan yang cerah dan menguntungkan di hadapan mereka. Apakah kursus dalam undang-undang dan kewangan? Kurikulum k… Baca lebih lanjut

Pasaran kewangan adalah sentiasa berubah, dengan struktur perundangan sistem kewangan yang diubah dan dipertingkatkan dari masa ke semasa. Atas sebab ini, kursus dalam undang-undang dan kewangan tidak pernah menjadi lebih relevan. Pelajar yang mengkaji topik ini saling mempunyai masa depan yang cerah dan menguntungkan di hadapan mereka.

Apakah kursus dalam undang-undang dan kewangan? Kurikulum kursus adalah luas, meliputi konsep kewangan, ekonomi dan undang-undang. Pelajar dibekalkan dengan asas untuk memahami dasar kewangan korporat, pasaran aset kompetitif dan peraturan korporat. Menggunakan teori ekonomi asas, mereka juga belajar bagaimana untuk menentukan nilai urus niaga korporat. Topik-topik lain yang diliputi dalam kursus ini termasuklah pinjaman komersial, peraturan kerajaan dan insurans, penggabungan dan pengambilalihan, dan program pematuhan. Selepas menamatkan kursus ini, anda diharapkan untuk mempunyai pemahaman asas tentang bagaimana sistem kewangan beroperasi dan dikawal selia.

Kemahiran yang diperoleh daripada kursus ini boleh digunakan untuk pelbagai profesion. Selain mendapat ilmu kewangan profesional, anda juga membangunkan analisis, penyelesaian masalah dan kemahiran komunikasi yang kukuh. Oleh kerana skillset luas anda, anda mempunyai banyak laluan kerjaya terbuka untuk anda.

Banyak sekolah menawarkan kursus undang-undang dan kewangan, dan kos untuk mendaftar berbeza dari sekolah ke sekolah. Sebelum memohon dengan sesuatu institusi, anda perlu menyelidik kos pendaftaran dalam talian.

Pelajar-pelajar yang belajar undang-undang dan kewangan mencari peluang profesional dalam pelbagai institusi perbankan dan kewangan. Banyak kerja selamat dalam kerajaan, firma-firma undang-undang, syarikat-syarikat dan pelbagai pertubuhan bukan kerajaan. Pelajar sering memilih untuk menjadi peguam perkhidmatan kewangan, kerana ada peluang yang tersedia untuk orang dalam profesion ini. Graduan lain bekerja sebagai penyelidikan dan penganalisis kewangan, perancang kewangan, pemeriksa bank dan bank-bank pelaburan.Dengan pengetahuan tentang undang-undang dan kewangan, anda boleh memohon untuk pelbagai profesion yang berbeza.

Terdapat banyak sekolah antarabangsa yang menawarkan kursus undang-undang dan kewangan, dan kursus dalam talian boleh didapati juga. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
Susun mengikut:
  • Popular Terkini Tajuk
  • Popular
  • Terkini
  • Tajuk
European School of Banking Management
Milan, Itali

Diploma Anti-Pengubahan Wang Haram diiktiraf oleh pakar-pakar sebagai latihan Top of the Italian dalam bidang Anti-Pengubahan Wang Haram.

Diploma Anti-Pengubahan Wang Haram diiktiraf oleh pakar-pakar sebagai latihan Top of the Italian dalam bidang Anti-Pengubahan Wang Haram. -
Kursus
Separuh masa
7 bulan
Itali
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Kampus
Online